osteopathie in de sport 04-11-09 18:21:34

Ter aanvulling op onderstaande mail:
Ook Panta Rhei heeft een 2-jarige opleiding "osteopathie in de sport". Docenten uit binnen- en buitenland uit de sportwereld geven hier college (oa Walter McKone, Toine vd Goolberg en Bob Matthijs). Tevens is er de mogelijkheid mee te lopen in een medisch team bij (top)clubs en (top)teams, waaronder professionele voetbalclubs, wielerploegen, hockeyclubs, handbalteams, basketbalclubs, autosport en tennistoernooien.
Uiteindelijk willen we allemaal als osteopaten meer integreren in de sport en de sporter beter kunnen begeleiden en helpen.

Frédéric Van Burm 04-11-09 12:13:29

Leuk initiatief om osteopathie in de sport mee op de kaart te zetten. Het is inderdaad juist dat je nu een diploma osteopathie in de sport bekomt als je als erkend osteopaat D.O.een bijkomende vorming volgt, bijvoorbeeld via de 2 jarige IAO opleiding OSTEOPATHIE IN DE SPORT in Gent (B). Heel wat experten uit de topsportwereld (bijv.AC Milan, UGent, ULeuven, topclubs, individuele topatleten,...) werken nu aan de opleiding mee en delen hun visie met de cursisten. Wat we via deze opleiding wilden meegeven is onze passie voor sport én osteopathie: namelijk dat de toekomstige osteopaten id sport via de IAO opleiding aan sportspecifieke patroonherkenning en blessurepreventie op het hoogste niveau kunnen doen. De IAO organisatoren, de docenten én de cursisten vormen hiervoor samen een nieuw, interactief platform in de topsport.


Zoeken