Ton 07-08-17 08:39:19

Beste Strandvisser,Volgens mij wordt het hoogtijd dat we aandacht gaan besteden aan loodvrijvissen, jarenlang ben ik op zoek gegaan naar een goeie vervanger voor de loodgebruik, ik werd er op attent gemaakt dat ik bezig was met het vervuilen van onze wateren door mijn loodgebruik na een aantal teksten over lood en de giftigheid van dit product ben ik dus op zoek gegaan naar een goede vervanger. En na een tijdje vanaf het begin van dit jaar heb ik dat gevonden en gebruik ik dit, ik wil alle ge´nteresseerde vissers eens te gaan kijken op www.loodvrijvissen.nl deze mensen werken er hard aan om vervangende werpgewichten op de markt te brengen die zeer geschikt zijn om mee te gaan vissen zonder dat we onze water verder bevuilen zoals we dat wel doen als loodvissers; mijn motto is : Ik vis vandaag loodvrij, ik hoop U morgen ook
ik groet u allen
Ton de Jonge

Jan van Ravesteijn 24-07-17 12:06:48

Beste strandvissers,
met belangstelling lees ik de strandvangstberichten en ik moet zeggen daar wordt ik niet vrolijk van, vissen deze mensen op de verkeerde plek of worden goede vangsten geheim gehouden zodat niet een hele bus met vissers naar een goede plek zullen komen.veel last van krab lees ik en veel ondermaats.wie kan mij een beetje positiever maken en vertellen waar en in welke tijd het wel gunstig is.voor opkomend tij? bij afgaand tij, maak me wat meer wijs zodat ik ook een keer een leuke visdag heb

John van der Lee 16-07-17 18:24:59

Hallo Jaap,
Als beginnend strandvisser en om mezelf wegwijs te maken hierin heb ik bijna al uw video,s bekeken. Het is een waardevolle schat aan informatie waar ik u zeer dankbaar voor bent. Mijn vraag gaat over de voorslag. De voorslag zoals u vertelt in 1 van uw video,s komt tussen de hoofdlijn en de onderlijn en de functie hiervan is dat het de klap/kracht opvangt tijdens de inworp, dit is zoals ik het begrijp. Nu ben ik dus terug gegaan naar de hengelsport winkel waar ik mijn zeehengel heb gekocht. Dit is een grote bekende winkel in Den Haag waar ik zelf ook woon. Goed ik heb ze daar het verhaal over de voorslag uitgelegt en gevraagd waarom ze mij dat niet hebben vertelt want ik kocht een complete set waar ik gelijk mee kon starten en nu moet ik extra spullen kopen en bevestiggen voor dat ik kon beginnen met vissen ik vond dat toch een beetje vreemd. Deze man vond mijn verhaal vreemd en had nog nooit over een voorslag gehoord en zegt dat het onzin is hij viste al 40 jaar vanaf havenhoofd en strand en het was volgens hem complete onzin. Ik vertelde hem dat ik denk dat het geen onzin was want zoals ik in 1 van uw video,s had gezien dat je deze voorslag zelfs kant en klaar kon kopen deze lopen van dun naar dik en daarvan zitten er meerdere op een klosje spoel sorry weet de juiste benaming hiervan niet. De man zat maar te schudden met zijn hoofd en zij steeds maar nee hoor. Hij weet natuurlijk dat ik r nog geen kaas van gegeten heb dus je kan mij op dat gebied van alles wijs maken dit alles brengt mij natuurlijk ook erg in verwarring en ben gaan vissen zonder die voorslag. Het is me wel gelukt want mijn eerste keer ving ik toch drie botjes. Kunt u mij uitleggen of ik nu wel of niet een voorslag nodig heb want zoals ik al heb vertelt ben ik verward hierover en weet niet wat ik hier mee moet. Met vriendelijke groet John van der Lee

Steven 17-06-17 16:24:20

Dag Jaap,
Met veel respect bekijk ik je site en filmpjes. Een echte aanrader voor elke beginner. Nog niet het idee gehad om ook workshops te organiseren? Ik ben alvast kandidaat.
Mijn vraag is de volgende:Regelmatig zie ik een duidelijke trek aan mijn hengel. Bij ophalen hangt er niets aan en is het aas weg. Het aas wordt mooi over de haak getrokken en ik heb een "weerhaakje" draad eraan zodat het aas niet terug kan gaan over de aas. Bij het uitsmijten blijft het aas eraan zitten.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Gebruik ik een te kleine haak (is een 4) en zuigen de vissen het aas eraf? Een andere reden? Ps ik doe strandvissen.
Alvast bedankt voor je advies.
Steven


Reactie:
Beste Steven,

Wat betreft die workshops daar is aan gedacht, maar ja ik werk nog dus en er blijft weinig tijd over. Misschien in de toekomst. Zodra je beet heb niet gelijk ophalen maar even laten leggen. je heb meerdere haken aan je onderlijn.
Je haak maat is niet te klein maar het ligt er aan waar je opvist vis je op bot zeebaars dan kan je een wat grotere haak maat gebruiken. Vis je in de zomer op een tongetje dan gebruiken ze haak maatje 6. In de zomer vreten de krabben je aas op. Schuif je zeepier op je haak en helemaal door tot op je nylon. Dus je pier zit achter je oog van je haak.

Met vriendelijke groet,
Jaap van leeuwen
De Strandvisser

Wil van de sande 17-06-17 00:52:42

Beste Jaap,Ook ik ben gepensioneerd en een beginnend visser.Ik bekijk graag en regelmatig naar je instructie video's wat betreft knopen en lijnen maken en ik moet zeggen dat ik er al een beetje handig in begin te worden.Alleen welke knoop voor wat te gebruiken daar duizelt het wel een beetje, maar de basis knopen zijn voor diverse doeleinden te gebruiken en dat lukt aardig.Morgen gaan we in de haven van Santa Pola (Spanje) weer proberen wat leuke vissen te vangen.Jaap bedankt voor de leuke video's en ik blijf er graag gebruik van maken.Vriendelijke groeten,Wil


Reactie:
Beste Wil,

Bedankt voor je compliment. Leuk dat je wat aan mijn video's heb, tenslotte daar doe ik het ook voor. En als je vragen heeft dan kan je me altijd een mail sturen via de contact pagina van de website: De strandvisser.

PS ik hoop dat je wat vangt

Met vriendelijke groet,
Jaap van leeuwen
De Strandvisser

Hans Wagenaar 20-05-17 13:57:24

Beste Jaap, zeer bedankt voor je geweldige uitleg dmv. Je zeer goede filmpjes waar ik veel aan heb. Ben net gepensioneerde en heb nu meer tijd om mijn hobby vissen uit te voeren. Ben roofvisser met eigen boot en hoop mij nu via jou instructies ook het Zeevissen eigen te maken. Heb dus heel veel aan jou uitleg. Kan je ook voor een goede zeevis maat zorgen om mij het Zeevissen bij te brengen?


Reactie:
Beste Hans,
Bedankt voor je compliment. Leuk dat je begonnen bent met zeevissen, voordeel is wat je vangt kan je lekker meenemen. Ik heb je een mail gestuurd voor je laatste vraag.

Met vriendelijke groet,
Jaap van leeuwen
De Strandvisser

Chris 19-05-17 14:30:45

Hallo Jaap,
Leuke site met goede tips.Ben sinds kort begonnen met zeevissen en kijk regelmatig naar je filmpjes.
Groetjes Chris


Reactie:
Beste Chris,

Bedankt voor je compliment. En veel plezier met je nieuwe hobby.

Met vriendelijke groet,
Jaap van leeuwen
De Strandvisser

remko wiersma 05-05-17 19:44:03

Beste jaap,
Wat een geweldige site en bedankt voor de duidelijke filmpjes. Hier ga ik nog vele uurtjes van nagenieten tijdens het maken van onderlijnen.
Groet remko


Reactie:
Beste Remco,


Bedankt voor je compliment. Leuk dat je wat aan mijn video's heb, tenslotte daar doe ik het ook voor. En als je vragen heeft dan kan je me altijd een mail sturen via de contact pagina van de website: De Strandvisser.

Met vriendelijke groet,
Jaap van leeuwen
De Strandvisser

Bob 02-05-17 00:36:29

Beste Jaap van Leeuwen,Net als vele andere wil ik je ook mijn complimenten geven voor de grote hoeveelheid aan informatie op de website!


Ik heb het vissen geleerd van mijn vader en wij hebben vroeger jaren lang in Zoutelande gevist aan de kust vanaf het strand. Ik wil de komende tijd wat meer gaan vissen maar ik weet niet zo goed op welk getij ik mij moet focussen.

Tot nu toe dacht ik dat je alleen net voor EN net na laag water het beste kan vissen maar is dat ook zo? Wanneer kun je nou het beste vissen en wanneer absoluut niet?Ik kom uit Nijmegen dus ik moet ook nog 2 uur rijden en dan is het wel fijn als het getij een beetje gunstig is qua tijdstip. Ik hoop dat je mij antwoord kan geven op mijn vraag.Groetjes Bob


Reactie:
Beste Robert,

Bedankt voor je compliment. Vanaf het strand is het 3 uur voor hoogwater en 2 uur na hoogwater. Lijk mij dat dit voor de hele Nederlandse kust geld.


Met vriendelijke groet,
Jaap van leeuwen
De Strandvisser

robert 18-04-17 18:51:58Hoi Jaap,Sinds kort ben ik begonnen met strandvissen. Na jaren
karpervissen werd het voor mij tijd iets nieuws. Complimenten voor je website!
De grote hoeveelheid informatie helpt me ontzettend.

Bovendien wil ik je bedanken voor jouw moeite! Het maken van
filmpjes en het onderhouden van een website kost veel tijd. Dat doe je dan ook
nog zonder echte sponsor of verdienmodel dus de informatie die je biedt is voor mij
kosteloos en onafhankelijk. Dank je wel daarvoor! Ik hoop dat je nog lang
plezier hebt in het onderhouden van de website (dan kan ik er nog veel van
leren ;-)

Groeten,Robert


Reactie:
Beste Robert,

Sorry dat ik laat reageer. Bedankt voor je compliment. Leuk dat je wat aan mijn video's heb, tenslotte daar doe ik het ook voor. En leuk dat je gaat strandvissen, dat is heel wat anders dan vissen op karper. Heel veel plezier en bedankt voor je leuke berichtje.


Met vriendelijke groet,
Jaap van leeuwen
De Strandvisser

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage