eerdere reactie  

Leuk om tijdens de vakantie je e-mail te kunnen uitlezen en gemaakte foto’s naar familie en/of bekenden te verzenden. Voor de sportievelingen is een tafeltennistafel en een jeu de boulebaan aanwezig Na verkoeling in het mooie ruime zwembad is het onder een parasol heerlijk uitrusten op één van de aanwezige ligbedden. Lectuur en leesboeken zijn voldoende aanwezig in de bibliotheek. Ook is er voldoende informatie aanwezig over de omgeving om onder andere mooie stadjes, dorpjes, kastelen, tuinen, grotten, markten en andere bezienswaardigheden te bezoeken. Veel wandel- en fietsroutes maken deel uit van de aanwezige informatie. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de vele vide greniers (letterlijk zolderopruimingen). Voor Nederlandse begrippen zijn dit rommelmarkten. Leuk om een diversiteit aan tweedehands spullen te bewonderen, waarvan de prijzen erg laag zijn en afdingen meestal lukt. Mis je iets voor een bepaalde verzameling dan is de kans groot dat je het ontbrekende tegenkomt. Het landschap in de omgeving is schitterend en leent zich voor het maken van een mooie wandeling of fietstocht, waarbij je fiets wel van voldoende versnellingen moet zijn voorzien. Toeristen zijn er uiteraard ook, maar uitgezonderd op de grote markten of bij andere bezienswaardigheden, merk je er vrij weinig van. Er heerst een ongedwongen sfeer op Le Marcassin die het verblijf zo bijzonder maakt.

eerdere reactie  

Le Marcassin is een naturistencamping die zich uitstekend leent voor langer verblijf, maar ook voor degenen die trekken en een weekje de sfeer willen proeven. Gelet op het aantal plaatsen is van tevoren reserveren of onderweg bellen wel aan te bevelen. Zeker voor de chaletjes verdient reserveren de voorkeur, want vol is vol. Na afloop van ons ruim 3 weken verblijf ontvingen wij van de eigenaar een leuke attentie in de vorm van een fles wijn en een zak met vijgen en noten. Dit heeft, weer thuis gekomen, heerlijk gesmaakt waarbij er leuke herinneringen zijn opgehaald aan ons verblijf op Le Marcassin. Wij zullen zeker bij een volgende keer, indien wij naar het gebied van de Dordogne/Lot reizen, zeker Le Marcassin aandoen.

eerdere reactie  

Le Marcassin is makkelijk te vinden, zelfs met een navigatiesysteem. alleen rijd je dan om. Tip voor caravanbezitters: vraag de route even aan de eigenaren. Gezellige ontvangst, mooie camping, mooi schoon sanitair, mooie royale bosplekken. zeer rustig tot zelfs stille camping. mooi royaal zwembad. heerlijke broodjes op bestelling leverbaar. Voor internetliefhebbers is er een goede draadloze internetverbinding in de mooie ondergrondse kantine. Mooie omgeving met huizen in typische gele Dordognesteen gebouwd. Op kleine afstand van Rocamadour en Gouffre de Padirac....een aanrader dus!!

<< < 2 3 4 5 6
Zoeken
Terug naar homepage