Mari van Kasteren 20-10-15 07:38:52

Na 10 jaar me voor de herbouw van de Koeveringse molen te hebben ingezet heb ik me begin september teruggetrokken uit het bestuur en de stichting.

Ik dank iedereen die de herbouw een goed hart toedraagt voor hun steun en wens het bestuur van de stichting veel kracht en wijsheid toe in hun streven.

Mari van Kasteren.

Wouter van Deursen 06-05-15 17:18:23

Misschien liggen er in Sint-Oedenrode nu wel mogelijkheden voor een financiële bijdrage. In MooiRooi staat vandaag dat de verhuizing van VV Rhode naar het nieuwe sportpark 3,4 miljoen kost en een onderzoek naar de haalbaarheid 35.000 euro. Er is dus geld want de sport zal dit zelf wel niet betalen. Een beetje slim onderhandelen en de onderzoeken zelf doen levert al vlug een mooi bedrag op waarmee de gemeente Sint-Oedenrode haar bijdrage aan de bouw van de Koeveringse molen ook kan leveren. We wachten af waar ze mee komen.

Willem-Jan van de Laar 29-04-15 15:21:10

Sint-Oedenrode zal wel heel blij zijn met het initiatief om de Koeveringse molen terug te bouwen. De Koeveringse molen is altijd in een naam genoemd met Sint-Oedenrode. In Rooi zitten ze te springen op initiatieven op toeristisch gebied heb ik gelezen.Ik ga er dan ook vanuit dat uit Rooi genoeg medewerking en geld zal komen of zijn de Obragas miljoenen al op?

Mevrouw van Genugten 27-04-15 20:24:23

Ik ben het met de twee heren eens. Na zoveel jaren wordt het tijd om nu door te zetten anders wordt het misschien in plaats van uitstel afstel en dat zou jammer zijn.

Piet Boogers 27-04-15 09:46:03

Geacht bestuur,

Ik hoop dat de gemeenten nu echt over de brug komen. Want het ik volg de Vlagheideplannen vanaf het begin en als ik me niet vergis is het toch zo dat de initiatiefnemers van de Vlagheide toch zelf hebben aangegeven dat de herbouw van de Koeveringse molen een mooi project is. Ik heb die krant nog, gek dat de molen er nog steeds niet staat. De herbouwde Koeveringse molen zou toch een groot succes geweest zijn voor het Masterplan Vlagheide en de drie gemeenten. De gemeenten kunnen nog voordat ze samengaan een goede daad verrichten en dat is zorg dat die molen er komt, medewerking een financiele bijdrage kan toch geen probleem zijn. Er is genoeg geld voor dingen zie ik.

Kees van Pelt 27-04-15 09:20:47

Beste mensen van de Koeveringse molen,

Ik lees dat nu de gemeenten aan zet zijn. Ik hoop dat die nu echt over de brug komen met medewerking en ook geld want dat zal er toch echt wel nodig zijn. Dat er geen geld is bij de gemeenten wil ik niet geloven, kijk maar naar wat Veghel voor de Eerdse en de Kekldonkse molen gedaan heeft en Schijndel voor het spitfire monument op de Vlagheide. Het zou jammer zijn dat de gemeenten jullie nu in de steek zouden laten na 10 jaar werk! Het lijkt mij nu of nooit en het is aan de gemeenten om er nu van te maken. Oproep aan de gemeenten werk mee en stel ook geld beschikbaar, dat is er best!

Ingrid Tops 20-11-11 13:30:07

Hallo Leden en Vrienden van De Koeveringse Molen,

Met veel trots heeft Mari v. Kasteren op het werk verteld dat er speciaal voor de Koeveringse Molen een oude jenever is gestookt ter promotie van de stichting.
Als genieter van een heerlijke jenever én uiteraard ter ondersteuning van de stichting!, heb ik 2 kruikjes gekocht. Met veel plezier zijn ze "burgemeester gemaakt"; het was puur genieten van de heerlijke zachte smaak van dit rijkelijke vocht.
De inhoud van het kruikje is natuurlijk waar het om gaat, maar ik wil het bestuur complimenteren met het uiterlijk van de kruikjes! Ze zijn mooi beschilderd met de molen en zijn ze leeg ook nog erg decoratief op een keukenplank!

Hopelijk blijft deze lekkere en gezellige borrel in de collectie zodat we hier nog vaak van kunnen proeven!!

Alle bestuurleden wens ik veel succes met de voortgang van dit schitterende project!

Voor iedereen een hartelijke groet,
Ingrid Tops

Bestuur stichting de vinkelse 05-04-11 07:53:08

Alsnog bedankt voor de leuke en leerzame bijeenkomst, we zitten allebei in het zelfde schuitje en op deze manier kunnen we toch wat opsteken van elkzaar.
Ga zo door met jullie mooie project en komt het vast goed daar zijn wij van overtuigd.

mvg
stichting de vinkelse molen

Paul Lammeretz 30-03-11 16:43:29

Bericht voor Ruud de Graaf:
De ouders van Peter Jan Gerard Sevens waren Gerardus Sevens (geboren 5-4-1816 in Overpelt en overleden op 28-7-1858) x Maria van den Houd. Het is deze Gerardus die de Sevensmolen in 1853 kocht en hem verplaatste van Helchteren naar Overpelt. De Sevensmolen staat nu in het Heesakkerpark in Overpelt.
De ouders van Gerardus Sevens (grootouders) waren Petrus Joannes Sevens (geboren 26-9-1784 te Overpelt, overleden 19-11-1845 te Overplet. Hij was getrouwd met Isabella Mathijs (geboren 26 mei 1786 Overpelt en overleden 31-12-1856 te Overpelt.

Wellicht is de vraag nu beantwoord. Anders zoek je contact met me via lammeretz@hetnet.nl

Paul Lammeretz

Ruud de Graaf 05-02-11 21:58:34

In het bericht van Paul Lammeretz uit 2009 lees ik iets over molenaar Peter Jan Gerard Sevens (geboren in 1859 te Achel). Hij trouwde in 1896 in Sint-Oedenrode met Maria Raaijmakers.
Wie weet wie de grootouders van Peter waren?

Groet,
Ruud de Graaf

1 2 3 4
Zoeken
 

Meer bezoekers op je website?