jacobjan Vriendjes 16-12-19 19:54:15

Hallo ik ben jacobjan Vriendjes en heb van 1968 t/m 1971 voor Joop en Gerda Hachmang gewerkt met de vliegtuig molen ook was ik in de wintermanden bij hun in huis in de Koepoortstraat in Doesburg er moet nog meer foto materiaal zijn want er werd ieder jaar foto's en filmgemaakt kom hier op terug.

Fred Janssen 01-07-17 17:59:17

Mooi om te zien, zeker de autoscooter van Willem de Beer, zijn vrouw Marietje, zoon Leonard en dochter Margriet. Ik heb van ongeveer 1976 t/m 1980 met hun meegereist. Mooie tijd was dat.

André Scheerder 23-10-16 20:12:01

Eindelijk na jaren zoeken en mensen vertellen dat het echt bestaan heeft.
De benzine racebaan van Hachman.
Ik heb oproepen gedaan om oude foto's te sturen maar helaas,niemand kende het zelfs in het dorp waar ik gewoond heb en waar deze attractie stond.
Wat super dat hij nu op jullie site te zien is.
Mijn dank hiervoor.

ruud huuskes 02-11-15 20:09:38

hallo victor saedt ik heb de foto,s van de caroucel beken met de daar bij behorende vracht en pak wagen ziet er prachtig uit grt ruud uit westervoort gld.

Cora 21-09-15 13:08:53

Leuke en leerzame site, ik mis alleen het transport over het water. Mijn voorouders gingen per schip de jaarmarkten en kermissen af.


Reactie:
Dag Cora,

Bij de historische foto's en in mijn boek Kermistransport door de jaren heen staan een aantal foto's van kermisschepen. Hier zijn heel weinig foto's van bekend en beschikbaar in mijn archief. Mocht je in de familie deze foto's hebben, zijn ze welkom.

Groet,
Marcel

jaco simons 14-07-15 14:25:26

hallo , ik heb meegereisd met Menno en suzan op de autoscooter en herman en astrid daarna.was een zeer goeie tijd.toen bestonden de echte scooters nog , geen inklap geavllen gr.jaco
hoop menno,suzan of herman en astrid nog is te zien en/of spreken gr. jaco

Jos Lutgens 22-06-15 17:20:40

Vele mooie herinneringen komen terug als ik je foto's bekijk.Wat hadden wij het vroeger zwaar tegenover nu.Veel zwaar handwerk,kleine koude woonwagens,water halen met een melkbus,bij een pomp met een sleuteltje.Foto's van mn familie Lutgens en mn neven Peer en Ad en Harrie en Jan Hoefnagels heb ik gezien,met hun atracties en pak en woonwagens.Woonwagens waar ik als jongen nog in geslapen heb,trouwens ook in pakwagens.Ik sliep overal,zo moe was ik.We bouwden 3 spullen per week op en af,en dan nog 4 dagen open en draaien.Woon nu al jaren op het schitterende eiland Koh-Chang in Thailand,ben 59,heb genoeg gewerkt.Ben nu aan het genieten.Maar je foto's zijn mooi en bringing back the memories of the good old days.Wel hard pezen toen,maar Buddha wat een schitterende tijd heb ik gehad toen.Had het voor geen goud willen missen.Nu is alles anders..Zijn BV's geworden,met miljoenen investeringen..De romantiek en gezelligheid onder elkaar is niet meer zoals in de zestiger en zeventiger jaren..Maar vooruit,ieder zijn eigen tijd Toch.. Goeie side...goeie foto's en goed verwoord.Jammer dat je eerst toestemming moet vragen voor je foto's kunt downloaden. Voor de rest keep on going,,Wadeekap,,Jos Lutgens


Reactie:
Dag Jos,

Dank voor je bericht en je mooie verhalen en fijn dat de site en foto's de herinneringen aan vroeger terughalen. Dat van de foto's heeft te maken met het anders zo downloaden, afdrukken en doorverkopen van de foto's. En niet iedere verstrekker van de foto's wil dit.

Groet,
Marcel

Rob 05-03-15 19:30:53

goedendag zijn er toevallig ook fotos van de transporten van de scooter van Ferdinand diks uit Hengelo hij was in die tijd ook importeur van de scooters,uit Italië een en ander was in de jaren 70 gr Rob


Reactie:
Van de scooter van Dirks zijn wel foto's echter minimaal beschikbaar.

Theo Haijes 14-12-14 09:09:03Hoewel mijn interesse in eerste instantie uitgaat naar de
kermis zelf, heeft de site ‘Kermistransport’ al enige jaren geleden mijn
interesse in kermistransport kunnen opwekken. Achtergrondkennis van
vrachtwagens is bij mij nauwelijks aanwezig. Maar die kennis is dankzij Marcel
flink toegenomen en met heel veel plezier bekijk ik altijd de resultaten van
zijn nieuwe ontdekkingen. En elke keer weer kan ik mij in positieve zin
verbazen over het feit hoe er weer prachtige exemplaren uit fotoschoenendozen
zijn ‘wakker gemaakt’ om de liefhebbers ervan te laten genieten. En dat heb ik
ook weer kunnen doen van de laatste publicatie met voor mij als absoluut
hoogtepunt de (kleuren)foto van de Crossley met woonwagen. Dat is er een om in
te lijsten.


Reactie:
En je bent nu een van de steunpilaren voor het 2e kermistransportboek Theo

Henk van Gelder 20-11-14 19:44:54

Foto nr 1337 met de Canadese Ford van exploitant B. Vermolen is genomen tijdens de opbouw van de najaarskermis in Gorinchem.De locatie is op de Groenmarkt vlak achter het stadhuis.Sinds 1997 staat de Gorkumse kermis weer op deze locatie nadat hij tussen 1973 en 1996 op het kazerneplein stond.Verder mijn complimenten voor de mooie website en het levend houden van de kermishistorie


Reactie:
Dank je wel Henk, ik doe mijn best. Naast de site werk ik nu al aan Kermistransportboek II. Groet Marcel.

1 2 3
Zoeken
Terug naar homepage
 

Nieuwe website laten maken?