Laszlo Szekula 31-10-18 21:42:40

Hoi Loet,

Leuk om te lezen allemaal en grappig om de foto's uit die tijd terug te zien. Ook ik kwam op in 82-2 maar in het 2e pel. B-groep bij Sgt Oude Lohuis. We hadden toen Tlnt Lagaune als PC. Namen uit die tijd die ik me herinner zijn Kees de Bruin, Eeltjo Kruizinga, Cor Jansen, Damen, van Genderen, Morren. Het eerste bivak op het Stroesche Zand... Met zijn allen op een zandheuvel kijken wat een aansteker en roken in het donker doet. Leren tijgeren, putjes graven, schieten in Gorsel na een stukje marcheren en terug door de sloten rondom de kazerne. Optredens in de manschappen kantine van Yonina, ik herinner me zelf de wachtwoorden nog tijdens de eerste "Halt wie daar!" klus.. Saint Come (stond ook op het Cie-gebouw. Ik heb je nog bevorderd zien worden op herhaling in Ossendrecht... tijd vliegt man.. het is al weer 36 jaar geleden en 32 vanaf de herhaling. Jammer dat er niet meer mannen uit die tijd reageren. Wellicht ook omdat de meesten niet echt in het computertijdperk meegegaan zijn. Ik zie vanuit die tijd alleen nog een TS-er die met zijn zus getrouwd is. Hij zat toen bij de SSV-cie en we reden geregeld met elkaar naar huis. Zo nu en dan mag ik nog het "bloemenpak" en ben dan ondersteuner op het ISK Harskamp (bloed kruipt waar het niet gaan kan) kom daar ook regelmatig Fuseliers van het 17e tegen... Die zijn tegenwoordig in Oirschot gelegerd en allen beroeps. Ik kijk nu naar die bel bij het monument... was jij ook bij toen we vanuit het bordes bij de bar een vislijn aan dat ding hadden gemaakt om de OKP gek te maken? Dat was wel een douw van een weekend binnen maar we hebben toen flink gelachen. Ik hoop dat er meer reactie hier gaan komen uit die tijd. Groet Sgt1 b.d. Laszlo Szekula

Willem Leuvenink 19-09-18 11:47:35

Gertjan Appelhof,

Ook ik heb gediend bij de prinses Irene brigade.
Lichting 81-3 A-CIE. Onder de bezielende leiding van Kaptein Engelsman en Sgt. maj.Fillius, ik heb er Fantastische tijd gehad.
Als er nog dienstmakkers uit die tijd zijn reageer ff.

Henk Tingen 19-08-18 21:48:23

Aan Piet Filius

Ik heb onder u mogen dienen van maart 1981 tot en met februari 1982 als sergeant verzorging. Blij uw bericht te lezen. Ik heb mij vaak afgevraagd hoe het u vergaan is. In ieder geval bent u nog onder ons. Ik heb warme herinneringen overgehouden aan mijn diensttijd en kijk er op terug als een waardevolle vorming na mijn schooltijd. U hebt daar zeker aan bijgedragen.

Met respectvolle groet
Henk Tingen

Piet Filius 21-07-18 21:40:32

Aan Gertjan Appelhof; graag gdaan

Elaine Muring 30-03-18 02:30:28

Hallo, Mijn vader Lt.Kolonel Muring was ook lid van de Irene brigade en ik heb ergens nog een foto van hem dat hij naast Irene staat met een (naar mijn smaak) lelijk uniform. We vierden altijd Sinterklaas op de Westenberg kazerne. Dat is allemaal van voor jouw tijd, want ik ben van 1949 en mijn vader was van 1912. Ik heb nog een wandbordje van de GFPI. Als je dat wilt hebben mag je het komen halen. Mijn vader is allang dood en ik doe er eigenlijk niks mee.
Leuk weer eens te lezen over het leger.
Vriendelijke groet,
Elaine Muring

Ron schmeisser 05-02-18 19:26:11

Hoi ben op zoek naar me maten heb gediend in 1990 in schalkhaar mijn sergeant was Willem onyk

Wie weet wat ? me maatje was Chandler

Andy Holthuijsen 13-12-17 14:14:23

was 91-3 towschutter bij alpha anti tank

Thierry Dumessie 10-09-17 15:28:11

Zat bij Alfa in 90-1, leuke tijd gehad.

Manfred Hagen 28-06-17 15:34:20

Hoi allemaal, wat leuk om dit te lezen.
ik ben van lichting 2 1987. Ik ben ondertussen 47. dus het is al 30 jaar geleden. Ik woon in Apeldoorn en kom met de racefiets nog regelmatig langs de kazerne.. Ik had een Kapt. Bloquere(of iets in die richting) en een sergeant die van de commando's kwam en die bikkelhart was.Omdat ik de grootste was en daardoor geacht werd tijdens gevechtssituatie's en bivakken het zwaarste mee te kunnen nemen ben ik na de 1ste 3 maanden opleiding naar ermelo verzonden om dragon schutter te worden(anti tank wapen).Dit was een 3 weekse opleiding. Hoop schik gehad daar. Er was daar een dumpzaak en daar sergeant strepen gekocht de 1ste week en de volgend egroep die een week na onze groep kwam de stuipen op het lijf gejaagd en laten salueren voor het bod, kastjes leeg gehaald omdat het niet netjes was.
Was een mooie tijd en sloot mooi aan bij mijn scouting ervaring waar ik van mijn 5e t/m mijn 17e bijzat en van daaruit rechtstreeks doorgestroomd dienst in.

Adriaan Grootenhuis 06-01-17 19:49:46

Was van 1957-1959 PC 3e peleton Charlie Compagnie, met Ltn Boekholt als cc. Daarna wzz officier en we gaven uit het blaadje ' De Losse Flodder' Ik ben zeer benieuwd wie nog oude nummers heeft.
Achteraf.... een leuke diensttijd. Heb nog vele herinneringen en foto's.
Ben benieuwd of deze site nog bekeken wordt!

1 2 3 4 5
Zoeken
 

Meer halen uit je website? Start met zoekmachine optimalisatie bij Jenda