Hennie Verweij 14-12-16 19:51:31

Ik kom vandaag op deze site na een krantenknipsel gelezen te hebben over overlast gevende asielzoekers in Schalkhaar. Leuk dat er nog iets te vinden is over de Westenbergkazerne. Ik was van 66-1 en ben daar gebleven tot april 1970.KVV/ KplI chauffeur Nekaf/1 tonner en 3 tonner. Ingedeeld bij de Ost Cie. Geweldige tijd gehad. Nooit spijt gehad. Om het weekend paraat d.w.z. op za en zo twee keer appel op de kazerne. Het was de tijd van zeer Hohne en Sennelager in Wdl. Soms weken weg. Rusland was onze vijand. Het ijzeren gordijn stond nog recht overeind. Ik heb de YP408 zien komen. Was een sensatie. Een diesel met verwarming. Tijdens winterse oefeningen was het in die voertuigen altijd druk.
Ik woonde in die tijd eerst in Colmschate en later verhuisd naar Diepenveen. De bekende kroeg in Schalkhaar was De Lindeboom, dacht ik. Ik heb nog contact met een YP chauffeur uit die tijd. Hij was TS'er. Ik ontmoet ook zo nu en dan een voertuigmonteur uit de Cie-garage. Hij was van 65-6.
Wellicht komen er nog reacties.
Groet en het beste.

Jack Van Aalst 30-10-16 02:01:12

Hoi Loet,
Het lijkt wel of ik mijn eigen dienstplichtverhaal zit te lezen, ik zat nl ook in deze lichting 82-2 C-Cie , ik zat bij de Cie-staf als instrumentmaker en heb daarna ook met jou dezelfde herhaling gedaan, op dezelfde dag dat jij sergeant bent geworden heb ik namelijk mijn korporaals-strepen gekregen omdat ik ook alles alleen moest doen als PLV, nu zit ik hier tijdens een nachtdienst als beveiliger in Breda jou site te lezen en zie die hele mooie tijd weer aan me voorbij gaan, geweldig.

Jack

Hans de Ruiter 13-01-16 15:30:35

Heb nog 4 foto's gevonden mogelijk wil je ze hebben.
Als je een e mail adress hebt stuur ik ze op.

Mv gr Hans de Ruiter 82.2
'

Elze 10-11-15 21:10:39

|http://legeremblemen.nl/|embleem| Ter info www.legeremblemen.nl een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

paul leimena 19-10-15 17:27:10

Compliment voor de site !

Met heel veel plezier gelezen !

Fus
80-4 B-cie B groep

Groet,
PL

Martin hulsmeijers 08-06-15 21:46:39

Ja Richard Hollander dat klopt ! Dat was ik chauffeur en foef hulp van sergeant wietse dacht ik . Ben wel een bult namen kwijt geraakt ....jammer . Ik zoek ook nog wapenhersteller Toonen !

Gerard visser 05-05-15 16:56:38

Ik heb hier gezeten van als lichting 79-2 ben opgekomen in Ossendrecht als chauffeur ,
Maar omdat men er achter kwam dat in een tamboerkorps zat werd ik na bevraagt te zijn ingedeeld bij het korps trompetters en tamboers in Schalhaar Princes Irene korps . zeer mooie tijd gehad hoefde niet in dienst omdat ik getrouwd was maar ging toch omdat je als getrouwd het zeer goed had en ik wilde bijtekenen maar door overplaatsing naar Havelte en een auto ongelijk lukte dit niet meer maar wel een zeer leuke tijd gehad

theo van den bragt 07-12-14 23:44:09

75/2 wapenhersteller a-cie onder kap jelle marseille
prima tijd waarin mijn technische achtergrond goed van pas kwam.
de saamhorigheid was groot bij de cie-staf a-cie.
als er nog mensen zijn die dit lezen en mij herkennen
zou ik er graag mee in contact komen.

groet fuslier th vd bragt a-cie

Marcel Elferink 28-11-14 23:16:25

Hoi,

Lichting 90-1, Romeo groep, 2de peleton (geloof ik) Alpha companie.

Had geen problemen om dienst in te gaan (genoot er zelfs van) Natuurlijk waren er mindere dagen maar over het algemeen zeer zeker een mooie tijd gehad daar op de Westenberg Kazerne.

Toch ook alweer bijna 25 jaar geleden dat ik daar op moest (20 januarie 1990) was toen net 2 dagen ervoor 20 geworden.

Herrinder me best nog wel wat betreffende mn dienst tijd aldaar vooral de laatste oefening dat was een Luchtmobiele oefening waarbij we ons verplaatsten met Heli's (hoorden toen dat het een luchtmobiele brigade zou worden). Denk soms met weemoed nog terug aan die tijd...was en ben er trots op een Fuselier te zijn geweest (en in mn hart nog steeds).

Respect en groet, Marcel

gertjan appelhof 03-03-14 12:46:36

Mooie tijd in schalkhaar ik zat in de lichting 81-3 A-compagnie bij het eerste peloton als groeps commandant .
Wij werden daar wel keihard getraind door kapitein engelsman en sergeant majoor filius allebei commando 's konden toen oefening pantserstorm in roosendaal makkelijk volbrengen maar ja dat wisten die commando's in het kamp ook dus werden we aardig aangepakt met extra rondjes al met al een leerzame tijd . Als er jongens van deze lichting nog zijn en willen reageren zou leuk zijn .

1 2 3 4 5
Zoeken
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!