Jelly Verwaal 13-03-17 22:32:32

Antwoord voor Hanneke.Wat een positief bericht! Die kaart, "Ouderdom", is nog steeds in de handel. Ik stuur 'm zelf ook nogal eens naar hoogbejaarden. Dank voor je reactie!

Henrieke Veger 13-03-17 19:43:59

Dag Jelly
Ik werk in een verpleeghuis en een bewoonster kreeg jaren geleden een kaart met uw gedicht 'Ouderdom'
Dit gedicht spreekt mij erg aan alhoewel ik niet echt gelovig ben.

Vooral de regel 'Stuur mensen op mijn pad met groot geduld............'
geeft mij vaak weer nieuwe energie om geduldig met de bewoners om te gaan.En geeft mij ook een positief gevoel over mijn werk.

Met vriendelijke groet
Henrieke Veger
Almelo

Emmy Noorda 22-03-16 21:31:47

Hallo Jelly ,Wij willen je Prettige Paasdagen toewensen.
Veel liefs van Ben en Emmy.

Emmy Noorda 16-02-16 10:08:37

Hallo Jelly, wij genieten nog elke dag van je gedichtenbundel ,,Onvoorwaardelijke liefde,, , daarom ga ik er nog een bestellen om cadeau te geven. Ook kom ik regelmatig gedichten van je tegen in de Elisabethbode.Leuk om zo nog eens wat van je te horen. Hartelijke groeten van Ben en Emmy Noorda.

Joanne 16-01-16 22:19:21

Dank u wel voor uw prachtige versie van "Mijn genade is u genoeg", wij gebruiken deze graag voor het afscheid van onze vader.

jose butsko van den Brink 09-06-15 18:33:33

lieve jelly, met plezier heb ik gelezen wat je allemaal tot stand heb gebracht in 50 jaar. Ik heb nog steeds jouw gedichtenbundel open vensters. Van een oud klasgenoot kreeg ik al nieuwjaars wens een gedicht van jouw toegestuurd en toen dacht ik hoe zou het met je gaan. Fijn om opnieuw weer contact met je te hebben.veel zegen bij alles wat je doet. liefs jose

Robert Henri Henstra 15-04-15 10:09:29

Geachte mevrouw Verwaal,
Op onze bijbel-gespreksclub kreeg onze gespreksleidster van een de deelneemsters uw gedicht "ouderdom". Het maakte enorm veel indruk op ons allen, omdat we allemaal al redelijk op leedtijd zijn. De oudste is een heer van 94. Een vraag: In de laatste strofe van het 2e couplet staat:"geef dat dan tóch Uw liefde mij vervult."
Klopt dit? Gevoelsmatig denk ik: "geef dan dat tóch Uw liefde mij vervult."


Reactie:
Wat fijn dat dit gedicht (een van mijn oudste gedichten) zoveel indruk heeft gemaakt! Nog niet eerder heb ik een reactie gehad op de betreffende regel. Persoonlijk denk ik dat het allebei wel kan, al spreekt "dat dan tóch..." mij meer aan. Het zal dus allebei wel kunnen. Het gedicht is door uitgeverij Baay op een kaart gezet, al een aantal jaren geleden, en er verschijnen steeds weer herdrukken van. De meeste chr.boekhandels hebben de kaartenstandaard van Baay wel in de winkel staan. Ik wens u veel zegen op de bijeenkomsten!

Jelly Verwaal 24-01-15 18:16:39

Reactie voor Janneke Busko:Het gedicht wat je bedoelt is uit de bundel "Open Vensters", dat was de eerste bundel en is al lang niet meer in de handel. De titel van het gedicht is: "Weggebruiker". Wat apart dat je dat tegenkwam in de papieren van je moeder!

Andy Borger 05-01-15 05:58:26

Hallo Jelly,Ik woon nu meer dan 55 jaren in Canada. Het Nederlands kan ik nog goed lezen maar het is moeilijker om het te schrijven.Iemand zond my met de Kerst jouw gedicht Jaarwisseling. Wat vind ik dat mooi en ik wilde je graag daarvoor bedanken.Andy Borger.

Janneke Busko 04-01-15 17:03:01

Aan Jelly Verwaal,
Vanmiddag heb ik samen met mijn enige zus, allerlei papieren en brieven van mijn overleden moeder opgeruimd.Daar kwamen we een gedicht van u tegen.
Mijn gebed.
beginregel:
Bestuur mijn hand, wanneer ik in de auto rijd.
Mijn moeder heeft tot op hoge leeftijd altijd nog rijles genomen, omdat ze het autorijden, wat mijn vader deed, na zijn overlijden niet wilde missen.Wij als dochters vonden dat maar niets, stell je voor dat ze echt nog haar rijbewijs zou halen, haar theorieexamen heeft ze gehaald.Verder kwam ze niet, want ze werd tot haar grote verdriet afgekeurd.Mijn moeder was heel gelovig, dus dit gedicht paste wel bij haar.Wij hebben als dochters een fijne middag gehad en veel herinneringen opgehaald n.a.v.onder andere uw gedicht.Uit welke bundel komt dit gedicht en wanneer heeft u dit geschreven?
Met vriendelijke groet,Jannke busko en Marja v.d. Giessen.
1 2
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies