heeren a 12-05-10 16:40:33

Hele leuke site mensen!!
Wij hebben zelf 25 cruises gedaan en gaan op 6 juni onze 26ste doen.Aangezien wij pas 35 en 37jaar zijn hopen wij er nog heel veel te kunnen doen.
Voor diegene die met een hele goede rederij een Azie-cruise wil doen,adviseren wij Star cruises.
Dit is een Aziatische rederij en in een woord geweldig.,
Verder willen we even reageren op de SS Rotterdam;Wij vonden dat het schip helemaal niet aantrekkelijk gemaakt is voor een bezoek.
Natuurlijk is het een oud schip,maar wat we gezien hebben vonden we vuil,vies en onderkomen.
Toen we achterop het dek(ingang 2)aan boord kwamen vonden we een leeg zwembad,nog geen bloembak of niets op het dek,de bar was niet geschilderd of niets.Daarna deden we de tour Rotterdam Totaal,maar wat we te zien kregen was het trappenhuis en een stuurhut en een vuil binnenzwembad.We hoorden van het personeel dat de horecagelegenheden verhuurd zijn aan andere bedrijven.Is hier dan het geld aan besteed(aan de Ballroom en Diningroom?Wij hebben het niet gezien in ieder geval.
Kortom,natuurlijk is de SS Rotterdam een prachtig oud schip maar aangezien er heel veel mensen gaan komen kijken vinden wij dat het veel meer aangekleed mag worden.

Rob Huizer 03-05-10 22:30:58

Ik zat te zoeken op Captain Grant, een merk tabak die mijn vader (teveel) rookte, toen ik op uw mooie website terecht kwam. Tja - die plaatjes van schepen, ik zie ze nog bij ons thuis op tafel liggen. Vader rookte (helaas) genoeg om meerdere albums te kunnen verzamelen. Of de albums nog ergens zijn weet ik niet. Vader is er ook al heel lang niet meer. Gelukkig is er nog wel uw mooie website, die bij mij even een zeer gevoelige snaar deed raken. Ik ben in 1955 in Rotterdam zuid geboren, en woon nog steeds in Rotterdam, maar wel aan de andere kant van de rivier. Als kind heb ik tientallen keren gelopen van omgeving Zuidplein, via de Pleinweg, door de maastunnel naar de Parkkade om daar de prachtige schepen te zien en ook te fotograferen. In mijn tienerjaren kreeg ik een oude fotocamera cadeau, waarmee ik nog heel wat leuke foto's heb gemaakt. Jammer genoeg kan ik niet alle foto's niet meer vinden.
Tja, sorry - maar ik wil niet dat de halve wereld hier mijn e-mail adres kan lezen, dus helaas blijf ik voor u anoniem. maar ik heb wel genoten van de prachtige foto's op uw website.

Yvonne Saris 27-04-10 20:14:42

Prachtige site. De SS Rotterdam is en blijft een prachtig schip.

Gedurende de bouw van de Rotterdam werden de patrijspoorten door de Firma Machinefabriek @ Metaalgieterij J.F. Saris en Zoon geleverd.
Ik ben een kleindochter van J.F. Saris en zou graag meer te weten komen over deze onderneming (Historie en fotomateriaal). Het is mij tot dusverre niet gelukt iets te achterhalen. Gedurende de oorlog werden het bedrijf en het ouderlijk huis verwoest, daardoor is binnen de familie niet veel meer beschikbaar.
Is er iemand die bij deze firma heeft gewerkt, die nog over informatie zou kunnen beschikken.

Ik zou U zeer erkenntelijk zijn indien U mij behulpzaam zou willen zijn de historie van dit bedrijf te achterhalen. Of indien U mij tips zou willen geven, hoe ik deze puzzel zou kunnen oplossen.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Saris
yvonnesaris@hetnet.nl

Ronald 12-03-10 16:28:15

Dit is een leuke site waar je kunt genieten van mooie foto's
ik heb trouwens een tip voor mensen die cruiseschepen willen spotten
Als je van plan bent om naar Amsterdam of IJmuiden te gaan om schepen te bekijken
ga dan eerst naar www.ptamsterdam.nl/site/kalender.php
hier vind je alle cruiseschepen die dit jaar in Amsterdam komen via IJmuiden zo kan je langs de Noordzeekanaal staan om ze voorbij zien gaan

groeten Ronald

Corrie van Gaelen-Berkhof 05-03-10 14:26:41

Wat een leuke site! Ik heb een jaar op DE Rotterdam gevaren (70-71) en 7 jaar bij de HAL op kantoor gewerkt, dus je begrijpt dat ik m'n hart kan ophalen. En ik heb dus nog lang niet alle foto,s bekeken. Het blijft leuk! Groeten uit Zeeland.

Luc Chabotsr 23-02-10 11:01:05

hallo

ik heb nog de eer gehad,om de terwaterlating bij de R.D.M. te mogen mee maken,daar mijn vader daar werkte,en later ben ik ook zelf op R.D.M.gaan werken ,ook heb ik heel veel later stiekum kunnen kijken,tijdens de afbouw!hoe?geen idee meer hoe dat is gegaan! ook ben ik nog in het bezit van een foto lijst die de werknemers van de R.D.M. kregen en trots hier nog steeds hangt
prachtige site!maar is natuurlijk overbodig om dat te mededelen!
en natuurlijk de binnenkomst gefotografeerd
tijdens de laatste reis naar rotterdam te rozenburg! wilde dit even kwijt Luc Chabotsr

D.W. Engelfriet 13-02-10 13:26:18

Prachtige plaatjes, ik mis nog wat van de machinekamer, maar dat zal ongetwijfeld nog komen. En ter ondersteuning heb ik nog een paar leuke plaatjes van de reis Januari 1964 - April 1964.
http://www.chiwa.eu/Fotos/Bord_SSRotterdam_VoorSml.jpg
http://www.chiwa.eu/Fotos/Bord_SSRotterdam_AchterSml.jpg

Mocht u geïnteresseerd zijn in hogere resolutie neem even contact op.

Albert Spaans 30-01-10 19:30:55

Kreeg deze site toegestuurd door een (eveneens ex-zeevarende) vriend. Fantastisch, wat 'n fotos, uren zoek- en kijkwerk! Dank voor het gebodene!

joop langenberg 22-01-10 21:58:29

Hallo Aad,
Wat een prachtige site met al die mooie foto's. Mijn schoonvader(89)heeft tot enkele jaren terug de grote schepen in Rotterdam op de foto gezet.Dankzij jou kan hij nu zijn hart weer ophalen.
Je hebt er een fan bij, wij blijven je volgen, ga zo door, bedankt!

john maassen 15-01-10 08:45:48


Beste Aad,

heel leuke site, ik heb zelf op de
s.s. Rotterdam gevaren.

mvr.gr. john

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies