Marjolein Bakker 30-05-16 18:50:03

Lees net mijn vorige bericht en zie dat ik het verkeerde jaar erbij heb geschreven. Het was in 2008. En nu ik de foto bovenaan deze site bekijk zie ik hem ook op de foto staan. 5de kind van rechts zwart haar. Wat indrukwekkend om zo via dit project iets te kunnen betekenen in het leven van onze Artur.

Marjolein Bakker 30-05-16 18:44:35

Met heel veel liefde denk ik terug aan ons gastjongetje artur. In 2009 is hij door middel van dit project bij ons geweest. Geweldige weken en oh wat een moeilijk afscheid. Maar wetende dat hij weer naar huis gaat waar hij hoort. Helaas na 1 keer over en weer een brief was ons contact voorbij. De afgelopen jaren hebben we regelmatig gedacht aan hem en zijn situatie. Helaas leende ons leven het niet meer om meerdere kinderen op te vangen, maar bij elk project probeerde we te helpen en mee te leven waar maar kan. Tot afgelopen dinsdagavond 24 mei. Een facebook berichtje van "onze zoon". Mama wilt u contact met mij. Ik heb jullie heel erg gemist geeft u antwoord terug. Wow wat fijn om wat te horen van omze 18 jarige Artur. Het gaat ontzettend goed met hem en doet het goed op school hij leert nu voor leraar duits. Tot nu toe hebben we dagelijk contact en zijn we ontzettend trots op hem en het voelt als of een kind weer is thuis gekomen. We hopen allebei dat we dit jaar mekaar nog kunnen ontmoeten en zoals hij schrijft "umarmen". Waar dit is weten we nog niet, in Nederland of in Belarus.

Van een trotse Tjernobilouder. Marjolein Bakker

Hubertus 29-02-16 20:20:46

Vandaag was dan de dag aangebroken dat ons gastkindje Nastia weer naar huis ging. 7 weken zijn in een oogwenk voorbij gevlogen. Huis is nu rustig en in mijn gedachten kan ze zo de huiskamer weer in komen lopen. een moeilijk afscheid met een lach en een traan. Hopelijk heeft ze iets gehad aan haar tijd bij ons in Nederland. Voor mij persoonlijk geldt heb ik haar in mijn hart gesloten en zal ik haar nooit meer vergeten. Het gemis is nu harde realiteit en zal een plekje moeten krijgen. Aan de andere kant is het goed dat ze weer naar huis is. Daar hoort ze, bij haar eigen pappa en mamma. Ben dankbaar hier aan mee te hebben mogen doen....

Jolanda 29-11-15 18:56:20

We hebben voor alle kinderen van het project 2016 een gezin gevonden. Veel "oude gezinnen" maar ook veel nieuwe gezinnen. Mooi om te zien dat iedereen weer enthousiast wordt. Nog 5 weekjes wachten en dan weten we welk kind er in welk gezin gaat logeren.We wachten nu in spanning op de informatie en foto's van de kinderen.

Lydia 29-04-13 13:05:37

Paka! Dag lieve mooie mensen! De bus is weer richting Wit Rusland vertrokken. Jammer maar ook ergens wel weer goed. We wensen de kinderen en begeleiding een goede reis toe

Jocé 22-04-13 22:29:42

De laatste week is aan gebroken. Vanmiddag was het de laatste keer zwemmen en zo zal er deze week steeds ergens afscheid van worden genomen. Op zaterdag hebben we nog een feest avond waar we alle betrokkenen tijdens het project kunnen ontmoeten en bedanken voor de geboden hulp. Maar de hoofdrol is voor de kinderen, ik ben benieuwd of ze wat voor ons in petto hebben.

Jocé van der Zee 12-04-13 13:28:53

Tijd vliegt, nog even en ze gaan weer terug. Maar tot die tijd staan er nog leuke dingen op het programma en gaan we nog volop genieten.Groet,Jocé

Jolanda Flikkema 14-03-13 10:39:42

De eerste week is bijna voorbij en we kunnen gelukkig melden dat de kinderen zich erg op hun gemak voel bij hun gastgezinnen. Ze praten in de klas over hun "vader, moeder, broers en zussen" vertelden de juffen en dat geeft aan dat ze zich thuis voelen. Mooi om te zien en te horen!
Daswidanja, Jolanda

Jocé van der Zee 10-03-13 16:56:18

Weer wat bij gekomen van de reis die toch elke keer lang is, zijn we nu een dag verder. De kinderen zijn welkom geheten in de plaatselijke kerk en zijn naar de eerste bijbel les geweest. Nog wat moe en onwennig zijn de kinderen, maar verder slaan ze zich er dapper door heen. Wel vinden ze het hier koud ook in huis, thuis is het veel warmer, dus de kachel maar een graad hoger. Vanavond is de welkom dienst voor alle kinderen en hun gezinnen en alle andere betrokkenen.Dan zal morgen de eerste schooldag en week beginnen.Groet, Jocé

Nelly 09-03-13 12:53:16

Vanmorgen zijn de 30 kinderen samen met de 2 jufs, tolk en werkgroep aangekomen in Delfzijl bij de Molenberg. Ze hebben een goede reis gehad. Het was een fantastisch ontvangst. De burgemeester verwelkomde de groep. Na de toespraak van de voorzitter en de reisleidster werden de kinderen gekoppeld met het gastgezin, waar ze de komende 7 weken verblijven. Vanmiddag krijgen de kinderen op de Brede School, school- en toiletspullen. Een cadeau van de Hema en gesponserd ondergoed en sokken van de leden van de deelnemende kerken en gemeenten.

1 2 3
Zoeken
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies