leen vermeiren 13-09-14 23:39:03

Ik ben op zoek naar een gedicht van Anton waarin hij het heeft over de graftombes van Pedro en Ines in het klooster van Alcobaça in Portugal. In het gedicht staat oa dat ze als ze uit hun graf in de hemel mekaar ontmoeten dat ze dan in mekaars armen zullen vallen omdat ze met de voeten tegen mekaar liggen begraven. Dit klinkt erg prozaïsch maar het gedicht is schitterend..Ik heb het nodig om te vertalen in het Portugees omdat ik een poezierecital geef in Alcobaça.
dank voor informatie.
Leen Vermeiren

Georges Neyt 17-11-13 14:25:59

Geachte,

Ik zoek de gedichten van Anton in het Engels.

Willem Persoon 21-11-11 12:24:58

Een van mijn geliefkoosde bezigheden is locaties van mijn geliefde auteurs of beeldende kunstenaars bezoeken. Dit maakt reizen doelgericht en zinvol, verrijkend.
Ooit ging ik in de voetstappen van Anton naar het Griekse Delos, het eiland van Apollo. Daar heb ik het gedicht 'Op het Marmer van Delos' uiteraard ter plaatste kunnen meebeleven.
Dit jaar kwam Cornwall aan de beurt. Het piepkleine haventje Coverack moest ik zien om de gedichten 'Een zomer verzegeld' helemaal te ondergaan. Maar 'De Ober' is een 'Gotic-meisje' geworden met ringen in de oren, de lippen, de neus en door de tong. Andere tijden...

Willem Persoon

Franske Comhaire 26-04-11 11:26:29

Beste,
Ik ben op zoek naar de volledige tekst van een gedicht waar de deelzin 'tent van tamarinde' (1985?) in vermeld wordt. Kan iemand me helpen?
Dank!
Franske

Jacqueline Rooms 11-12-10 18:00:04

Hallo,
Ik zoek al een tijd naar gedichten van Anton VanWilderode maar in de boekhandel zijn die niet verkrijgbaar.Poedersneeuw en buitengaats wou ik graag hebben ik volg cursus kalligrafie en zijn gedichten vindt ik heel mooi!Kan U me helpen.
Bedankt,

Peter Ritzen 19-10-10 14:51:15

Graag had ik dus dat iemand mij contacteert om raad en misschien teksten voor te stellen op wat ik zal voorstellen [onderwerp en zo]. In jullie artikels las ik iets van de NICHT van de meester: het zou heel tof zijn mocht DIE mij contacteren? In December 2010 ben ik kort in Vlaanderen [op doortocht naar Oostenrijk waar ik ook ieder jaar concerten speel].
Vol verwachting hoop ik dan ook een antwoordje zu beduerfen!
Vriendelijke Groeten
Peter Ritzen
PS de vorige mail moest ik VOLLEDIG opnieuw typen omdat niettegenstaande ik de juiste cijfers typte TOCH alles opnieuw moest begonnen worden!! [een niet zeer gunstig systeem geloof ik!]

Peter Ritzen 19-10-10 14:49:20

Mijn naam is Peter Ritzen en ik ben momenteel woonachtig te Beijing (China). Ik heb ooit contact gehad met grootmeester Anton Van Wilderode, per telefoon.. maar dat is zeker meer dan 30 jaar geleden. Dat was toen voor een project waar jammer genoeg nooit iets van in huis gekomen is. Naast professioneel concert pianist ben ik tevens componist. In 2011 wordt in het Gents Conservatorium een benefiet concert georganiseerd. Ik plan om een werk te maken, voor het eerst van mijn leven op Nederlandse tekst. Eerst dacht ik aan Karle Van De Woestijne (ik was ooit in mijn jeugd ook voordracht enthoesiast!).. Maar toen herinnerede ik mij de indringende ontreorende stem van Van Wilderode.. : ik wou en wil een werk schrijven op zijn teksten! Misschien kent u mij niet.. ik ben reeds meer dan 20 jaar weg ui het land. Maar als u meer wilt exploreren kan u kijken op Wikipedia (engels-duits-nederlands) of gewoon es surfen naar : http://www.peterritzen.com Er werden reeds ettelijke composities van mij uitgevoerd in China en Taiwan, en ook op bekende platenlabels zoals Naxos.com kan u mijn werken vinden [Chinese Requiem/ Chinese Piano Concertos etc.] wordt vervolgd..

Kimberley B. 07-10-10 19:37:55

Hallo,

Al enkele jaren op rij, doe ik mee aan de Anton van Wilderode wedstrijd. Ik heb samen met mijn leerkracht Nederlands, reeds gezocht naar de volgende afspraak... Maar die vinden we niet, kunt u mij toevallig mailen wanneer de volgende wedstijd is? En wanneer u het gedicht wilt ontvangen?
Groetjes Kimberley & KA Sint-Niklaas.

Willem Persoon en Veerle Rooms 19-04-09 19:05:45

Hallo Hildegard,

Op werkverblijf in Chur, Zwitserland, tijdens rustige zondagnamiddag de AVW-website bekeken.
Proficiat, je maakt er werk van.
We kunnen niet altijd alle activiteiten volgen, maar we houden het toch in de gaten.
Het voorkeurgedicht van Willem is nog altijd 'Binnenin'.
Als je nog eens 'microfoont'... graag.
Met vriendschap en waardering.
Willem en Veerle
De Anton van Wilderode-roos groeit hier als kool in de kasteeltuin Haldenstein. Benieuwd hoe deze in volle bloei tussen deze mooie collectie zal gedijen.

Lieve De Pril 29-01-09 19:52:50

Mevrouw, Mijnheer,
Telkens ik een gedicht lees van AVW raakt het mij. Ik had dan ook heel graag het boek 'Volledig dichtwerk' gehad maar dat blijkt niet meer te verkrijgen te zijn.
Hebben jullie enig idee hoe ik het toch nog in mijn bezit kan krijgen? Ik zou er heel blij mee zijn!
Lieve

1 2 3
Zoeken
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies