Forum van Vlaamse Vrouwen 05-11-08 13:57:05

Beste,
Kunnen jullie ons een e-postadres toesturen waarnaar wij info kunnen toesturen i.v.m. drie huldeconcerten voor Anton van Wilderode die het FVV op het einde van deze maand organiseert?

een adres waarnaar we uitnodigingen kunnen toesturen is ook welkom! Wij zouden het nl. een eer vinden u als onze gasten te mogen verwelkomn!

Martien Bode
Directeur FVV

Michel Vanderspurt 14-10-08 11:00:40

Ik vind het fantastisch dat er een website is over Anton van Wilderode. Hij was niet alleen één van onze grootste dichters, maar waarschijnlijk één van de beste leraars die er ooit hebben bestaan. Daarop wil ik hier vooral de aandacht vestigen. Als ik aan hem denk dan hoor ik nog altijd zijn typisch lichtelijk krassend stemgeluid. Op een rustige manier bracht hij ons in contact met de wereldliteratuur. Ook zijn veelvuldige ironische opmerkingen over van alles en nog wat (vooral het belabberde niveau van allerlei TV-programma's moest eraan geloven) hebben bij mij hun sporen nagelaten. Het komt er dus op neer dat hij zijn leerlingen een kritische ingesteldheid bijbracht, iets waar ik hem nu nog altijd dankbaar voor ben. Een man dus om nooit te vergeten!

Emiel de Roover 04-08-08 17:36:25

Ik ben vaak op visite geweest bij Anton van Wilderode,tussen 1980 en ca.1995,wij spraken vaak over de Literatuur in het Nederlands taalgebied en over een zelfstandig Vlaanderen.De gespreeken waren geanimeerd,onder het genot van een goed glas wijn en sigaar,ik at een boterham mee met zijn broer en schoonzus,maar zijn broer Philemont was ook onderlegd en kon goed mee.In het bijzijn van Anton van Wilderode,las ik een gedicht uit zijn werk,"dorp zonder ouders"een groots dichter!!!! met name zijn gedicht, "O god laat mij niet weten wanneer de dood mij verrassen zal maar zwijg om mijne wil",ik ging met Anton uit eten te Hulst, maar eerst bij boekhandel van Geyt langs,een goed mens!!, dienstbaar voor Vlaanderen ,het Waasland,zijn dorp en zijn volk!!Voor mij is hij een onvergetelijke vriend! Emiel de Roover Amsterdam, (Nl.)

Herman De Leeuw 22-06-08 11:09:14

Ik wil jullie zeer hartelijk proficiat wensen met deze webstek over Anton Van Wilderode.
Ik heb hem vrij goed gekend en bewonder zijn werk enorm. Er kan niet genoeg van en over Van Wilderode geschreven worden. Zijn poëzie verdient veel meer aandacht dan dat huidig intellectueel Vlaanderen betoont.

Willy Borms 26-05-08 10:51:39

Mijn dochter heeft me weer op het goede spoor gezet, richting Anton Van Wilderode.
Ze is nu 45 en in haar kinderjaren las ik haar een gedicht voor van AVW. Het zit nog steeds in haar geheugen. Graag willen wij weten uit welke bundel het komt...

''En weet dat ik dat altijd heb gewild
Een huis
Een havenlicht
En boeken waarin de geest zich delvende bevrijdt
En af en toe op deze klink een vriendenhand te horen
Als het zout der droefheid in mijn ogen bijt.''
Dank bij voorbaat.

Marc Diependaele 14-02-08 19:32:06

Dit jaar wordt Anton van Wilderode speciaal herdacht op het Vlaams Nationaal Zangfeest op zondag 20 april 2008 om 14u30 in het Sportpaleis te Antwerpen. Met uw goedvinden zullen een aantal kerngegevens uit de biografie opgenomen worden in het programmaboek. Graag uw akkoord.

dorée de Kruijk 12-01-08 22:37:21

Aan de voorkant van mijn huis hangt een glasplaat van 2x2 meter. Wij noemen dit 'gedichtenmuur'. Elke 3 maanden komt er een nieuw gedicht op. Begin april, juli en oktober uit onderwijsprojecten. Begin januari één dat we zelf kiezen en ook gebruiken als nieuwjaarsgroet. Dit jaar had ik daarvoor Het Goedvertrouwd Verhaal gekozen van AvW. Ik vond het gedicht in de Libris uitgave Poëzie verkoop niet. Wijzelf en de Vrienden van de Gedichtenmuur kenden de schrijver niet. Ik zal een korte beschrijving en een verwijzing naar de site rondsturen. Wie het gedicht wil zien, is van harte welkom in Lelystad. Wel graag eerst even mailen.

De Schepper Magda 25-10-07 17:05:08

Proficiat met deze site
Nu ik ouder geworden ben en wat meer tijd heb voor mezelf geniet ik van mijn jeugdjaren als oud Moerbekenaar door deze site Anton Van Wilderode (vaders kozijn)Kan men mij helpen? ik zoek nl.het boek Moerbeke Waas Thans en nu.Graag een tip thanks Magda

Gerard Impens 12-02-07 15:59:44

Beste
Als Vlaming en groot bewonderaar van een van onze grote dichters, wil ik de ontwerper van deze web-stek gelukwensen met dit prachtig initiatief.
Een schitterend voorbeeld hoe "nieuwe technieken"ook positief kunnen aangewend worden.
Proficiat
Gerard Impens

Paul Vergauwen 05-07-06 19:48:16

Geachte,

Sinds jaren groot bewonderaar van Anton Van Wilderode heb ik pas onlangs het bestaan van deze prachtige web-stek ontdekt. Een mooi voorbeeld hoe op een andere manier dan met het "woord" alleen deze grote Waaslander kan vereeuwigd worden. Het is ontroerend om via deze moderne techniek zijn uniek stemgeluid nog eens te horen en nog even te kunnen mijmeren bij "Lied van mijn Land". Ik wens u alle steun toe bij al uw initiatieven om de gedachtenis aan de persoon en het werk van deze eminente priester, dichter en Waaslander in de toekomst verder uit te dragen.

Paul Vergauwen
Nieuwkerken-Waas

1 2 3
Zoeken
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies