Yvonne Kersten 20-04-11 03:58:30

Heyyyy Ben en Dees,

Ik zit in de nachtdienst in stadje Venlo in het Hospice.
Wat heb ik nog vaak moeten denken aan onze toevallige ontmoeting in Blerick.
Ik in mijn tuin bezig en jullie aan het fietsen.
Mijn mond viel open van verbazing toen ik jullie zag.
In Tamale waren jullie een vertrouwd gezicht voor mij bij het internetcafe. En het was fijn dat ik jullie vragen kon stellen over de dingen waar ik tegenaan liep.
Ik ken jullie van Ghana, maar niet uit het Venlose.
Dat was toch een bijzondere ontmoeting.
Het Ghanese blijft mij nog steeds trekken, ik kom er niet los van. Dat hoeft ook niet en dat wil ik ook niet. Het was zo'n speciale ervaring om er 6 maanden te vertoeven.
Ik heb zelfs een kamer ingericht met alleen maar Ghanese spullen en foto's.
Die zien jullie wel bij de volgende fietsroute door het Blerickse, haha.
Dat zal voorlopig nog wel even duren. Maar bij deze staat het glaasje water klaar.
Vorige week belde Hawa nog. Zo van tijd tot tijd belt ze me.
Altijd vol plannen en vooral wat mijn aandeel daarin dan zou zijn. Jaja, denk ik dan.
Zo stond ze een keer, volgens eigen zeggen in Accra op het vliegveld en belde mij op. Of ik haar ticket kon betalen, ze had niet genoeg. Dan kwam ze naar Nederland, naar me toe?!?!?
Tsja..........daar ben ik niet in meegegaan.
Heeeeeel veeeeeel groetjes Yvonne uit het Blerickse
Ps. weet je waar ik niet wel zin in zou hebben?
Fried yam, hmmm. De yam heb ik echt gemist.

Theo en Lies 17-06-10 18:46:11

Na het een tijdje in het vergeetboek te hebben latgen liggen, heb ik toch maar weer eens contact gemaakt met jullie site. Erg interessant en indrukwekkend. We proberen zeker jullie in Venlo te komen opzoeken. Tot dan.

Huib Bruijstens 01-02-10 10:10:10

Ben en Dees,
Een welverdiende gelukwens aan jullie beiden voor het resultaat van die bovenmenselijke en schier onmenselijke inspanningen inzake de containers. Geweldig dat die nu weer op een plek staan waar ze hun oorspronkelijke functies weer kunnen invullen. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat jullie dit zo lang zouden volhouden en ook niet dat dit ooit nog zover zou komen. Hulde! en vooral ook dank.
Ook is het slot van jullie januari update zo mooi met die graduation. Natuurlijk jullie eigen naaister Suhayini die zo ingetogen en trots mooi staat te zijn op de foto maar ook die ene Ghanees Mister Halilahi die door de jaren heen heeft laten zien dat er ook Ghanezen zijn die zich op een geweldige manier inzetten voor de jeugd. Wat goed dat de containers juist daar onder zijn hoede terecht zijn gekomen.
Een hartelijke groet, Huib

Gerard en Rina van Bruggen 06-01-10 16:50:45

Hoi Dees en Ben,
Na zoveel jaren kregen wij jullie web site.
Grote bewondering voor jullie voor alles wat jullie voor de medemensen in Ghana doen. Petje af. We zullen de site wat frequenter lezen.
Op dit moment ligt er hier een dik pak sneeuw.
Zeker geen behoefte meer aan?
Veel succes en sterkte.
Groet vanuit Spaarndam.

mientje 12-07-09 14:04:18


toevallig kwam ik nog eens op jullie site terecht en realiseerde me dat het al weer bijna 1 jaar geleden is dat we elkaar gesproken hebben, Jullie verslaggeving is erg uitgebreid ik heb dan ook niet alles gelezen, het is eerlijk gezegd wat in de vergeltelheid geraakt omdat hier ook veel speelt. Hier is alles verder oké. Lotte heeft een leuke baan als fysiotherapeut en Sjuul is momenteel in aruba, na de vakantie begint hij aan de hbo bouwkunde.
Het gaat jullie momenteel niet voor de wind zo begrijp ik. ik hoop dat jiullie een overwogen en verandige keuze kunnen maken. Veel plezier in nederland, wie weet ontmoeten we ons nog. Ons telefoon nummer is ongewijzigd en het mail adres bekend,.hartelijke groeten uit steyl.
Ben nog van harte gefeliciteerd, was ik echt vergeten, zoals jij mijn verjaardag ook denk ik.

Aggie van der Plaat 21-06-09 22:49:40

Hallo Ben en Desirée,

Dochter Felice is in mei bij jullie geweest en zij gaat begin augustus met mij terug naar Ghana.
Zijn jullie dan in Tamale of niet? We willen jullie graag bezoeken. Ik probeer jullie ook te bereiken via jullie mailadressen.
Groeten,

Aggie

Femke van Dijk 15-06-09 09:33:26

Hoi Ben en Desiree,

Ik was even terug aan het denken aan Ghana en dacht: ik ga even kijken hoe het met Ben en Desiree is. Het is ongeveer een jaar geleden dat ik dat het laatst gedaan had, maar zo te aan het mei bericht is veel veranderd maar toch niet. Nog steeds veel frustratie's. Echt heel erg hoe Hawa zich gedraagd!! Ik vond haar ook absoluut iemand waar je niet van op aan kunt. Maar ja dat hadden jullie ook al door.
Ik wens jullie nog heel veel succes (en plezier) bij jullie loodjes in Ghana.

Groetjes Femke
(ik heb 2 jaar geleden gezondheidslessen en wiskunde gegeven bij jullie)

Theo Dinnissen 27-04-09 19:28:22

Hallo Ben en Dees, het is alweer een tijdje geleden dat we contact hadden. Ik heb de laatste updates van de site gelezen en gezien dat je nogal wat problmen hebt op te lossen. Frustrerend als je probeert te helpen en de hulp niet altijd geaccepteerd wordt. Maar vaak is het echter zo dat plotseling uit onverwachte hoek de oplossineng en de hulp komt. Zet door.
Sterkte, ook van Lies.

mientje 16-11-08 18:52:26

fijn dat jullie weer terug zijn op de plek waar jullie je het beste thuisvoelen. Het is belangrijk in je leven dat je die dingen doet waar je goed in ben en je goed bij voelt.alleen dan kun je iets uitstralen. Wij doen dat hier met en voor onze kinderen en andere mensen en jullie doen het daar voor andere kinderen en mensen, veel succes komende jaren. Iets opbouwen en verwezelijken kost veel tijd.
hartelijke groetne uit steyl.

Annelies 24-04-08 16:51:54

Hoi,

Ik zie dat ik ook de vorige was, die het laatste berichtje heeft geschreven. Maar ik heb zo snel jullie emailadres niet, dus schrijf ik maar iets in het gastenboek, dan lezen jullie het ook wel.
Hoe gaat het nu in Tamale? Ik zag op de site dat het project aardig gevorderd is. Ziet er goed uit hoor? Nog veel tegenslagen gehad? Gaaf als die meiden nu (bijna?) echt ook hun eigen shop hebben in hun dorp. Ik mis Ghana wel hoor. En alle mensen daar ook. Doe ze maar de groeten van mij. Succes met alles daar in Ghana. Groetjes, Annelies

1 2 3 4
Zoeken
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies