Stichting Vrijescholen IThaka 14-07-16 10:00:42

Beste VS De Berkel,
Geschokt vernamen wij het nieuws van de brand. Dat prachtige gebouw ... Gelukkig is er niemand gewon geraakt. Dit bewijst maar weer dat een goed ontruimingsplan geen overbodige luxe is. Wij hopen dat leerlingen, ouders en het team evengoed een fijne zomer hebben om vol nieuwe energie met de wederopbouw te starten. Wij wensen jullie veel sterkte.
Met vriendelijke groeten,Stichting Vrijescholen Ithaka

Josephine Klappe 04-07-16 12:50:18

Vuur....een natuurelement.
In dit vuur is alles wat ooit door mensenhanden met liefde voor het vrije school onderwijs en antroposofie is gecreŽerd opgegaan in vlammen. Een vreemd voldongen feit dat met het dichtgaan van deze deur er toch ook ergens een raam moet zijn open gegaan.

Nienke Oudbier-Wiarda 04-07-16 00:02:08

Woensdagavond.... de laatste repetitieavond alweer voor het einde van het schooljaar, gaat er door me heen, niet wetende dat we de volgende dag opgeschrikt worden door het onheilspellende geluid van mijn smartphone, die meldt dat de Berkel in de brand staat! Ernstige rookontwikkeling en hier zie ik niets, dus ik denk dat het het wel meevalt.
Ik ga al zoveel jaren naar het ouderkoor, dat ik niet eens meer weet wanneer we in de Berkelonderbouw gingen zingen. Wel weet ik dat het begon in de IJssel en later ook nog in de bovenbouw, in de noodlokalen, maar ook in het muzieklokaal.
Ik besluit even te gaan kijken en als ik aan kom rijden, slaat de schrik me om het hart. Ik ken alle ingangetjes van de Weerdslag door de post die ik daar bezorgde, maar nergens heb ik goed zicht. Wel zie ik een brandweerman van een grote afstand met een grote boog water spuiten. Agenten komen langs om ons op de hoogte te houden. De kinderen zijn veilig. Mijn dochter heeft net haar Mavo-eindexamen gedaan op de bovenbouw. We zagen de vlammen hoog uit het dak komen en hoorden dat de achterkant was ingestort. Een vreemd 9/11-achtig gevoel maakt zich van mij meester. Mijn kinderen hebben op de IJssel gezeten, maar dit gebouw ging mij door het koor ook na aan het hart. De akoestiek, het hout van de vloer.. Ik zat vaak naar boven te staren, naar de draden van de belichting van het toneel...de piano die we maar zelden gebruikten.. De piano!! Die is natuurlijk ůůk weg!

Maaike Fernandez 02-07-16 19:50:47

Nadat wij moesten wennen aan het naar school gaan van onze dochter en de hele wereld rondom was daar de berkel en de fantastische juffies. Langzamerhand werd onze basis vergroot en opende ons hart voor deze prachtige plek. Aandacht en warmte waren twee componenten die ons het gevoel gaven dat dit de juiste school was. Aan het eerste kleuterjaar komt een eind en helaas ook aan deze prachtige school, een onherroepelijke verandering.

M.J.A. vn Broekhoven 02-07-16 16:28:31

Diep respect heb ik voor al die dappere kinderen, hun docenten en ouders die samen het verlies van hun school dragen.Verdriet en dankbaarheid gaan hand in hand.Daar waar iets verdwijnt is weer plaats voor iets nieuws.Ik wens jullie allemaal veel liefde toe.oma van Rosa en Linde

Rosanne Bleijenberg 02-07-16 15:17:11

Lieve Berkel,
Wat was je veel.
Je was de vruchtbare grond waarin ieder nieuw zaadje zijn plekje vond. Je was de liefdevolle omhulling die hen veiligheid en bescherming bood. Je was een kruispunt van wegen; van viering en van zegen.
Vuur vernietigt, maar transformeert evenwel.
Lieve Berkel, tot heel snel!
Als stagiaire sta je tussen de leerkracht en de leerling in. Je zit in de klas om te leren als leerling, en je staat voor de klas om te leren als leerkracht. Afgelopen donderdag was mijn laatste stagedag. De dag waarop ik het spel 'water en vuur' wilde spelen met de kinderen. Het spel is niet gespeeld, maar angstaanjagend echt tot leven gekomen. Het water heeft gewonnen, maar wat was het vuur verwoestend sterk.. Ik leef mee met alle kinderen en leerkrachten die hun spullen, hun werk en hun plek kwijt zijn. Dat is verschrikkelijk, zeker omdat er zoveel lag dat niet vervangbaar is.. Maar er is ook veel, waar zelfs vuur niet bij kan. Van al wat is vergaan, is de herinnering gebleven; veilig opgeborgen in hoofd, hart en handen. Laten we die koesteren.
Speciaal wil ik de leerkrachten op deze wijze complimenteren en danken voor hoe de donderdag verlopen is. Net als de kinderen heb ik gevoeld hoe veel rust en vertrouwen zij uitstraalden, met hoeveel zekerheid en kracht er werd gehandeld. Ja, ik heb echte leer-krachten gezien en ervaren! Ik voel diep respect en verwondering voor hen, en ik kan alle ouders zeggen dat hun kinderen op de juiste plek waren en ook weer zullen zijn. In die zin is het ook een heel bijzondere laatste stagedag geweest. Ik weet nu nog zekerder dan ik al zeker wist dat ik ook leerkracht wil worden. Tot ziens en tot slot: Ik wil iedereen heel veel sterkte wensen met het verlies, en ook mijn vertrouwen uitspreken dat er vast iets prachtigs moois uit het vergaan zal ontstaan.
Lieve groeten, Rosanne

Yvette 02-07-16 11:30:41

Wat een abrupt einde van deze kleurrijke vrije basisschool. Wij bewaren mooie herinneringen aan alle jaren dat onze kinderen doorbrachten op deze school, die niet meer is: de rijk gevulde toneelzolder met alle kleding en attributen, vaak ook door ouders/leerkrachten zelf gemaakt, de draak die daar rustte en jaarlijks in september op de Gorsselse hei weer verslagen werd, het toneel en de grote zaal waar ouders en kinderen hun toneelstukken, kluchten en kerstspelen aan het publiek lieten zien. En niet te vergeten het circus met Carnaval. Al deze dingen zijn weg en zullen niet, nooit meer aan de Weerdslag plaatsvinden. Een afscheid op termijn voor de basisschool van deze vertrouwde en mooie plek zat er al aan te komen: voor mij was het al moeilijk voorstelbaar dat dit fijne en intieme schoolgebouw in de toekomst gebruikt wordt door middelbare scholieren, maar dit is wel een zeer onverwacht en overrompelend einde. Berkelschool, ouders, leerkrachten en alle leerlingen, ik hoop van harte dat jullie allemaal zo snel mogelijk voor het nieuwe schooljaar een voorlopige fijne plek gaan vinden en op niet al te lange duur weer een permanente eigen plek in het identieke gebouw van de voormalige vrije school de IJssel.

Mary-Ann van der Steuijt 02-07-16 10:53:56

Lieve kinderen, leerkrachten, ouders en iedereen die met de school te maken heeft,Toen ik leraar was op de Vrije School Zoetermeer heb ik dit ook meegemaakt. Ook onze school is toen helemaal afgebrand. Ik weet dus hoe jullie je voelen en wat er allemaal nog moet gaan gebeuren. Voor kinderen en leerkrachten is het traumatisch. Je bent alles kwijt. Na een jaar of als je weer dezelfde klas hebt, zal je merken, waar is dat? O, dat was op school tijdens de brand. Zoveel mooie spullen, alle periodeschriften, werkstukken, hopelijk geen getuigschriften. Alles moet de komende week anders. Ook voor de zesde met hun eindtoneelstuk is het triest. Bijna iedere leerkracht in Nederland kent de mooie school van de Zomercursus. Voor het team: Doe zoveel mogelijk samen, vraag veel hulp van anderen, verdeel de taken goed, doe geen taak in je eentje, zodat iedereen energie overhoudt. Ik denk veel aan jullie. Ik wens jullie heel veel kracht en wijsheid toe. Een warme groet van Mary-Ann (leerkracht klas 3 in Leiden)

Muna Oversloot 02-07-16 01:35:17

Lieve kinderen, juffies, ouders en andere betrokken van de Berkel school. Wat een grote shock moet het voor jullie zijn geweest om jullie zo geliefde school in vlammen op te zien gaan. Ik hoop dat jullie het snel een plekje kunnen geven en dat jullie er veel over praten met elkaar, zodat het goed verwerkt kan worden. Wat wel heel fijn is om te zien, is dat er zoveel mensen zich met zijn allen inzetten om voor jullie weer een nieuwe start te kunnen bewerkstelligen. Heel veel sterkte met elkaar. Harte groeten, Muna

Annelieke van der Meulen 01-07-16 22:26:49

Lieve leerlingen, leerkrachten en het andere personeel,
Wat was het gister een schok om te horen dat de school is afgebrand. Afgelopen jaar heb ik samen met jullie herinneringen opgebouwd in deze school. Ik leef met jullie mee. Jullie zijn in mijn hart. Veel sterkte de komende tijd. Ik weet zeker dat jullie weer een mooi eigen gebouw gaan krijgen waar iedereen zich weer thuis kan gaan voelen.
Een liefdevolle groet Annelieke van der Meulen

1 2
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!