Bas Dekkers 15-09-22 14:04:07

Goeiedag meneer Van Zantwijk, heel graag zou ik met u in contact komen voor een interview voor een podcast. Nadere gegevens kan ik u verstrekken als u contact met mij opneemt via mijn mailadres. Ik heb een aantal vragen over bepaalde kinderliedjes waar ik u graag over zou willen interviewen.

Ik hoop van u te horen,

Met vriendelijke groet, Bas Dekkers

Dijkgraaf 16-01-22 15:35:10

Hi Bert! Voor een project ben ik op zoek naar foto's van Sunneklaas. Ter ondersteuning van een klein stukje tekst over het feest. Ik zag bij uw artikel een mooie foto. Zou ik deze mogen gebruiken met uw naam eronder? Bij voorbaat dank voor de reactie.
Groet, Dana Dijkgraaf


Reactie:
Prima, leef je uit!

Koen Dircksens 09-08-21 14:09:04

Goeden middag,Toevallig kwam ik terecht op uw web site 'Klein Anna zat op majesteit'. Daarom wil ik u graag melden dat midden jaren zeventig, op vakantie aan het Balatonmeer in Hongarije, mijn kinderen (toen 8 en 6 jaar) met Hongaarse kinderen dit liedje zongen en speelden. Echter, mijn kinderen in het Nederlands en de Hongaarse in het Hongaars. De kinderen verstonden elkaars taal niet, maar ze kenden, speelden en zongen hetzelfde liedje. curieus, niet?Hoogachtend,Koen Dircksens.


Reactie:
Dat is inderdaad curieus, vooral het feit dat ze ook hetzelfde spel erbij speelden. Leuk om te weten!

Marieke van Ditshuizen 13-05-20 08:26:39

Dank! Ik ben benieuwd wat je bronnen zijn. Groet Marieke

Marieke van Ditshuizen 10-05-20 17:10:58

Beste Bert,
Voor een internationaal kinderliedjesprentenboek dat in september verschijnt bij Querido, ben ik op zoek Naarden herkomst van het liedje ‘varen varen over de baren’. Via instagram werd ik naar u doorverwezen, zou u me hiermee verder kunnen helpen of doorverwijzen? Het Meertensinstutuut leverde in ieder geval niks op. Hartelijke groet, Marieke van Ditshuizen


Reactie:
De oudste schriftelijke vermeldingen van het lied zijn afkomstig van liedverzamelaars en dateren uit ongeveer 1850. Ik vind in die tijd verschillende versies van het lied, wat duidt op een langere mondelinge overlevering.

Ik ga kijken wat ik over het liedje kan vinden.

Maarten 28-12-19 09:20:03

Hallo Bert,
even een bedankje voor je gratis website. Ik gebruik de artikelen om mijn leerlingen nederlands van verschillende gebruiken en versjes op de hoogte te brengen. Het wordt zeer gewaardeerd.


Reactie:
Graag gedaan.

joop hintzen 24-12-19 12:08:20

Dag Bert,Met plezier bekijk en lees ik regelmatig jouw website. Zeker ook omdat ik zelf heel intensief informatie verzamel over volksliedjes.Op je website schrijf je dat in het Gruuthuse handschrift enkele regels van het lied "Dat gaat naar Den Bosch toe" zijn terug te vinden. Enige tijd geleden (19-10-2016) stelde ik je de vraag waar in het Gruuthuse-handschrift deze tekst terug te vinden zou zijn (voor een uitgebreidere toelichting zie mijn eerdere vraag). Je antwoordde mij dat je het zou uitzoeken en op terug zou komen. Helaas is dit nog niet gebeurd. Er zullen wel allerlei goede redenen zijn, het overkomt mij ook nogal eens.Maar ik ben meer dan razend benieuwd naar het antwoord. Zou het nu misschien wel lukken?Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaarmet vriendelijke groeten,joop hintzen , Rosmalen


Reactie:
Dag Joop,

De vermelding dat het lied vermeld wordt in het Gruuthuse-handschrift heb ik overgenomen van iemand anders. Als dat juist is, is het de oudste vermelding van het lied.

Ik ben op dit moment helaas niet in de gelegenheid om hier verder onderzoek naar te doen en zal de vermelding daarom uit het artikel halen tot ik hier meer informatie over heb.

Groet, Bert

Liz Ribbens 13-10-19 19:03:12

Wat een ongelofelijk leuke site! Hier ga ik veel leesplezier uurtjes aan beleven.


Reactie:
Veel plezier!

J Dekkers 12-10-19 15:29:41

Dag Bert, Kwamen op je pagina via een column van Guusje Tromp in de Haarlemse Courant over de betekenis van"het lied "In de Maneschijn"En dan te denken dat wij dit liedje als kind geleerd hebben van onze moeder. En gezongen hebben(nog steeds zingen ) voor onze (klein)kinderen.Leuk!!


Reactie:
Er staan nog veel meer liedjes op de site die een verrassende betekenis hebben.
Veel leesplezier!

Tineke 22-09-19 22:44:40

Beste Bert, Zoals je weet zijn wij bezig met het maken van een film over Zoete Lieve Gerritje uit Den Bosch. De informatie op je website is heel leuk en informatief! Op de website van de Koninklijke Bibliotheek heb ik het Gruuthusehandschrift opgezocht https://www.kb.nl/themas/middeleeuwen/het-gruuthusehandschrift/inhoudsopgave-van-het-gruuthusehandschriftWeet jij op welke bladzijde ik de tekstregels over het liedje 'Dat gaat naar Den Bosch toe' kan vinden? Hartelijke groet,Tineke

1 2 3 4
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies