Familie de Winter 14-09-08 15:15:47

De artikelen over elektriciteit en bomen zijn heel treffend. De artikelen over bomen en elektriciteit zijn treffend.
Onlangs las ik een brief van Minister Cramer van Vrom aan de Tweede Kamer waarin zij een onderzoeksvoorstel aankondigde naar de effecten van elektromagnetische straling op bomen.

www.wweni.nl/get.asp?file=docs/kamerstukken/Tue1Jul20081024000200/SVS2008064867.doc

Gerrit J. Keizer 17-03-08 17:01:35

Prima initiatief, waarop mijn op Waarneming.nl onder : http://forum.waarneming.nl/forum/index.php?showtopic=34547 geplaatste informatie over en foto's van aantastingen van bomen door paddenstoelen en zwammen goed op aansluiten.

Luuk van Dinter 24-02-08 11:32:18

Complimenten voor deze mooie site!

Hoewel het niet anders kan, dan dat UMTS straling ook invloed op bomen heeft, is het goed om het Hoe en Waarom erachter te lezen op deze prima gedocumenteerde site.

Ga zo door!

Klaas Batema 26-12-07 13:27:29

Eindelijk de bevestiging van wat ik en een aantal anderen al enkele jaren roepen dat UMTS straling bomen aantast en uiteindelijk vernietigt. De kastanje is hier nog maar een voorbode van en slechts het topje van de ijsberg. In Duitsland en Oostenrijk is men al bekend met deze wetenschap, er wordt daar ook niet meer gesproken over boomaantastingen maar Waldsterben, wat een geheel andere schaalgrote van het probleem aangeeft.
Vele pretentieuze onderzoeken hebben al plaatsgevonden die volgens vooropgestelde strikte criteria werden uitgevoerd, met andere woorden bepaalde zaken mochten niet benoemd worden. De uitkomst van dergelijke onderzoeken laat zich vaak raden. Helaas, helaas, het is al te laat, het duurt allemaal veel te lang voordat er in Den Haag concrete maatregelen genomen worden. Oorzaak van deze lakse overheids houding is te wijten aan de machtige telecom lobby, deels verweven met dezelfde overheid. Het klinkt als een doemscenario en dat is het ook, UMTS masten worden continu bijgeplaatst zonder enige scrupules en de bewijzen voor de biologische negatieve gevolgen voor mens, dier en plant stapelen zich op. Hoe lang nog?

H. Luik 22-12-07 21:53:10

Dit is een interessante site. Ik heb in Zweden ook deze bastknobbels gezien, echter alleen in de stad, niet diep in het bos. Als elektronicus ben ik zeer geïnteresseerd in de effecten van alle straling die door elektronica de lucht in wordt geslingerd. We weten precies hoeveel, welke frequentie en modulatie, dat wordt allemaal heel goed gedocumenteerd. We hebben echter geen enkel idee wat het langetermijn effect is. Daarom is het goed dat er mensen en, zoals in Alphen aan den Rijn, overheden zijn die precies willen weten hoe het zit. Dat is de enige juiste manier! Er is in Alphen aan den Rijn stelselmatig onderzoek verricht en er zijn professionele instanties ingeschakeld. Als ik naar de beschikbare rapporten kijk kan ik niet ontkennen dat er een verband zou kunnen bestaan. Mijn stelling is: als er een verband met radiostraling is, dan is de frequentie en modulatie bepalend, het vermogen is bijzaak. Dus niet vasthouden aan die hoge SAR norm maar ga nou eens echt kijken hoe die celmembranen zich gedragen als ze worden aangestraald. De mobiele telefoon is een prachtige uitvinding, ook ik heb er een maar dat houd me niet tegen om kritisch te zijn en na te denken.

F. Gielissen 15-12-07 12:09:18

Een reactie op de watercypres.

Waarschijnlijk worden deze bomen als krabpaal gebruikt door katten.
Dit fenomeen ben ik vaker tegengekomen en na een paar uur posten waren de veroorzakers ( katten) gelocaliseerd.

Overigens goede site

Jan-Willem de Groot 20-11-07 22:36:31

Interessante site waar veel vrije tijd in is geïnvesteerd! Ik kom snel eens bij je langs om kennis te delen. Inmiddels is onze website over de Massariaziekte (www.massaria.nl) ook online. Succes verder en tot ziens. Hartelijke groet Jan-Willem de Groot

Bert Plaat 05-11-07 21:01:51

De site staat vandaag als tip op de website van de Kring Praktiserende Boomverzorgers. www.kpb-isa.nl Veel succes!

Pat. 08-10-07 13:46:44

Wij hebben al jaren scheuren in de bast van de appelboom. Dit komt gewoon door de sterkte van de winterzon. Gewoonlijk kalkte men vroeger de stammen en dan voorkwam men dat de boomstam scheurde. Ik was alleen een keer te laat met verven.

ruud 29-09-07 22:20:27

Hallo,
Langs de weg waar ik elke dag naar mijn werk fiets staan een rij essen in diverse stadia
van ziekten (bastknobbels en bloedingsziekten)
Foto's gemaakt. Iets voor de site?

Ruud.

1 2 3 4
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies