Marion 22-04-15 14:21:40

In december 2012 heb ik je uit t asiel gehaald, toen was je een wilde cavia die niet erg op mensen gericht was, knuffelen vond je lang maar niks, struinen door de kamer achter je vriendin aan en in de tuin grasjes eten deed je het liefst.
Toen ik je een jaar later na een vakantie bij de oppas ophaalde begon je te piepen van blijdschap toen je me hoorde, dat was zo mooi.
Afgelopen december was naar, toen ben je 2x geopereerd aan n uitwendige tumor. Nooit zal ik vergeten toen ik je na de operatie bij de dierenarts ophaalde , en je in je bench op schoot in de auto weer keihard begon te piepen toen je mijn stem hoorde.
Ik denk dat je helemaal hersteld was , want weer helemaal vrolijk, vanaf het dak van je hok vragen om lekkers als je de sleutel of rugzak hoorde, knorren als je je vrouwtje zag en rollen van plezier.
Vorige week at je ineens wat minder en was je wat sneller rustig als je buiten de kooi liep, en was je wat slap als ik je oppakte? Eergisteravond at je niet veel meer en gisterochtend wilde je alleen nog wat drinken. Omdat ik me zorgen maakte ben ik eerder naar huis gegaan en met dwangvoeding begonnen. Maar na 2 x merkte ik dat je steeds slapper werd. Gisteravond hebben we nog een uur samen op de bank geknuffeld, dat was een fijn moment, je was erg rustig en daarna lag je lekker in je hokje met je baasje naast je, waar je vannacht bent overleden. Je hebt nu een mooi plekje in de tuin vlak bij de appelboom waar je zo graag grasjes at, maar wat mis ik mijn lieve grappige chocola!
Lieve choco, dank je voor alle keren dat je me ontroerde en aan het lachen hebt gemaakt ,

Je baasje


Reactie:
Wat een mooi en ontoerend verhaal! Wat leuk dat hij begon te piepen als hij je hoorde; cavia's kunnen heel goed horen. Heel veel sterkte met je grote verlies.

Anouk 19-04-15 10:42:31

Liefste Punky,

op de eettafel werd er altijd wel iets geplunderd, een boterham, je zat ook wellis met je snuffert in de slabak. Ook de glazen blijven niet altijd ongedeerd, gewoon bam een sinas glas omgooien , gekkie. Jij zat een keer op mijn bureau, en daar stond een grashoofd op, ik even naar wc, kom ik terug jij met je onschuldige koppie, maar het grashoofd was toch leeg

Jij was heel sterk, nooit ziek, behalve die ene keer dat je die abses had onder je kin, wat een paniek was dat, je werd zo mager. Dagenlang hebben we je gekweld door je medicatie te geven en het abces te spoelen, arme schat, dat vond je echt niet leuk, maar we deden het voor jou.

Jouw nieuwschierige koppie, op tafel, in je hok overal was jij aan het koekeloeren, jouw bijnamen zijn dan ook spion en de gluurder. Als grap zeiden we wellis dat je voor de geheime dienst werkte.

Je voelde je niet goed, je werd weer erg mager, had veel diarree, en je karakter was gewoon weg, er werd niet meer veel gespioneerd, je werd oud dat wisten we. Ben zo vaak bang geweest voor dit moment, vannacht was het zover. Jij lag met je broertje boven en ik heb toen jouw broertje even teruggezet en alle cavia's eten gegeven. Iets in me zei dat jij bij me moest blijven. Ik kwam terug pakte je op, en je kreeg een soort epileptische aanval, toen daarna werd je slap, ik weet het nog van het inslapen van cavia je werd zo ontzettend zwak. Jij probeerde nog enorm door je bekkie adem te halen. Tevergeefs. Je bent rustigg in mijn armen naar Camilla gegaan.

Lieve lieve lieve nieuwschierrige Punk. Bedankt voor alle fijne momenten, je hebt me op moeilijke momenten me er echt door gesleurd. Dag schat, ik zal je nooit vergeten

14-6-2009 19-4-2015


Reactie:
och, wat een lief verhaal. Ik vind het heel erg naar voor je dat hij nu niet meer bij je is! Heel veel sterkte met je verlies!

Eline 24-03-15 18:59:16

Liefste snuffie,
Wat is er gebeurd? Ik weet het niet ineens lag je daar zo. Nu is er een deeltje van mijn hart weg! Ik denk dat je vriendinnetje je ook al mist. En ik heb een vraagje nu hebben we nog maar 1 cavia ik heb echt schrik dat ze ook dood gaat gaan omdat ze niemand meer heeft mij natuurlijk wel nog he maar jouw niet meer
wat moet ik doen? Ik heb ook schrik dat mijn vriendinnen mij niet gaan begrijpen en dat ze gaan zeggen dat het onnozel is om triestig te zijn voor een cavia en ook mijn mama en papa ik weet het noet zo goed mijn papa kan het precies niets schelen mijn mama weet ik niet goed maar ik mis je zo ben nu in mijn eigen aan het weten? We gaan je een mooi plaatsje geven echt waar, beloofd! nog veel geluk daar in de caviahemel groetjes van Eline xx kusjes, ik mis je!! xx

Reactie:
Wat sneu! Heel veel sterkte in deze voor jou zo moeilijke tijd...

Laura10 17-03-15 07:58:39

Liefste Mieke,
Wat is er toch gebeurd? Ik begrijp het niet goed. Je was zo rustig, lief en zachtaardig, samen met je vriendinnetje Marieke.
En dan opeens ben je zomaar weg? Waarom, je was nog maar 2 jaar bij ons.
Nu voel ik me zo schuldig dat ik niet tijdig heb opgemerkt dat er iets was, of dat ik je misschien te weinig aandacht heb gegeven de laatste tijd. Weet dat ik je heel graag zie en dat we jou zo hard zullen missen. Ik hoop dat je wist hoeveel je voor ons betekende. Rust zacht lieve Mie.
Liefs van ons 3 x


Reactie:
Wat sneu! Maar vaak zie je het niet omdat cavia's prooidieren zijn en dus nooit zullen laten zien dat ze ziek zijn - tenzij ze heel ziek zijn.
Veel sterkte!

sjors 12-03-15 00:31:13

Lieve Louise,

Een maand geleden heb ik je helaas moeten laten gaan... 7,5 jaar oud. Zus van Thelma die een jaar eerder is gegaan. Je hebt een supermooie leeftijd bereikt, dus t was goed. Maar ik merk nu dat ik je aanwezigheid heel erg mis, je geknor, gepiep en gescharrel met je rinkelspeeltje. Alsof ik je soms nog hoor. Als ik fruit snijd hou ik onbewust nog stukjes voor je achter en het voelt nog raar om geen andijvie meer voor je te kopen ... het is stil zonder jou meissie. Gelukkig lig je op n mooi plekje in de tuin...


Reactie:
Heel veel sterkte met je verdriet! Het is een mooie leeftijd, maar het is altijd te vroeg...

lois 26-02-15 16:12:08

mijn vriendins cavia is bevallen en was drie jaar ik moest erop passen met de baby en de moeder is overleden nu voel ik me.schuldig maar waarschijnlijk komt het omdat ze eerst heel veel at en nu vrij weinigik vind het lastig want ik moet het nog vertellen ..........f

Janna Bouman 23-01-15 12:11:48

mijn cavia Pluisje is in 2014 overleden.
het verhaal hierachter is:
er was een jachthondje op bezoek,Betty.
ik deed het deurtje van het hok open om Pluisje en mijn andere cavia Knabbel,gerust te stellen en die hond springt het hok in en bijt Pluisje dood.
nu heb ik een nieuwe cavia,Pluk,die ook super lief is.
maar toch,ik zou Pluisje nooit vergeten.
Janna


Reactie:
Veel sterkte met je verlies!
Voortaan Betty maar achter slot en grendel houden...

laura vos 19-01-15 15:32:47

lieve punky,

Waar ben je nou inneens heen... Vanochtend piepte je nog vrolijk naar me en vanmiddag vond ik je beweegloos in je hokje. Je was altijd de vrolijkste, de eigenwijste en de brutaalste. Wel was je de kleinste en was je bijna zo blind als een mol maar dat wisten we allanger. Altijd was je de eerste die op me af kwam als ik paprika had meegenomen, en de eerste die op verkenning ging door de tuin. Toch had ik dit nooit verwacht, we zouden net naar een nieuw huisje verhuizen en nog vele avonturen beleven. Je allerbeste vriendinnetje en ons heb je vol tranen moeten achter laten, maar hopelijk ben je nu op een betere plek. We gaan je missen vriendje! je bent misschien uit het oog maar nog lang niet uit het hart!
Rust zacht lieve Punky,
veel liefs van Laura, Janno en Sandra


Reactie:
Heel veel sterkte met jullie grote verlies...

Danny 13-12-14 18:52:30

In de nacht van 11 op 12 december is onze beer Fred overleden, ten gevolge van een hersenbloeding of ouderdom. Welke van de twee weten we niet zeker.

Rust zacht Fred, we gaan je missen!

Je baasjes, je vrouwtje en je zoon Ed


Reactie:
Dat is heel naar te horen. Veel sterkte!

Esmeralda van de Graaf 11-12-14 09:07:10

Lieve lieve kuifje,

Helaas heb ik net afscheid van je moeten nemen, ik heb alles eraan gedaan om je zolang mogelijk bij mij te houden maar helaas kon je de narcose voor je kiesjes niet aan.

rust zacht lieverd & ik hou van jou.


Dikke knuffel van je maatje en je moeder!


Reactie:
Ach, wat triest nu toch! Veel sterkte!

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies