Bert Borsboom 09-02-23 16:45:50

Vanmorgen waren mijn zoon met vrouw en kleindochter van 2 op bezoek en begon zij poesje mauw te zingen. Dat bracht de herinnering naar boven van Corrina bij Dorus. Snel via YT het filmpje opgezocht en heerlijk met iedereen genoten van de opname. Op haar eigen en stoere wijze was ze zo een beroemdheid geworden.
Vervolgens wilde ik weten wat er van haar geworden was en las dat ze helaas veel te vroeg is overleden. Het is soms heel onrechtvaardig. Gelukkig heeft ze wel veel uit haar korte leven gehaald en wordt haar geest doorgegeven aan haar dochters. Sterkte met het verlies, maar weet dat veel mensen trots op haar zijn.

Ingeborg Klasens 26-01-23 13:31:32

Vaker gekeken naar het grappige filmpje met het oneindige liedje. 2 jaar oud en (ongewild/onverwacht) beroemd. Haar echte naam wist ik niet maar zag ik plotseling staan op Google. Vanuit daar wikipedia en vervolgens op een prachtige website ter nagedachtenis uitgekomen. Wat een bijzonder mens is zij geworden in haar veel te korte leven. Ik hoop dat de nabestaanden er veel kracht uit kunnen halen. Corinne, ooit de meest geliefde peuter van Nederland, je wordt niet vergeten

Ard 18-11-22 14:04:21

Geachte ....!

Onlangs van onze zoon een boekje gekregen met de naam "mijn eerste 18 jaar".

Ik ben van 1951 en in een hele bijzondere en mooie tijd opgegroeid.(vind ik)

In dit boekje met onder andere JF Kennedy, Einstein, Beatles en Rolling Stones ook een kleine vermelding naar Dorus die samen met Corrina Poessie Mauw zingt (blz 171).

Natuurlijk gelijk naar YT om deze hilarische opnamen nog een keertje terug te kijken en nu "vele jaren later" nog steeds genietend van haar oprechte en onbevangen optreden Op deze site lees ik dat Corrina al weer een aantal jaren geleden "veel te jong" is overleden.

Ik ken haar alleen van de opname met Dorus maar weet zeker dat zij in haar latere leven een hele bijzondere vrouw is geweest.

Dus wat laat maar ook van mijn kant mijn innige deelneming....! Ard

Pat 22-10-21 14:38:38

Wat is de wereld klein geworden met het internet.Toevallig kom ik Corrina tegen via een zoekopdracht naar Dorus...was op zoek naar herinneringen van lang geleden. Het optreden van kleine Corrina en Dorus is echt een fantastische jeugdherinnering waar ik na al die jaren nog vreselijk hard mee moet lachen....zo schattig en lief! Wat kan het leven toch vreselijk hard en ontzettend kort zijn...dat voor de nabestaanden de goede, blije herinneringen aan een prachtig, mooie lieve meid mogen en kunnen blijven.

Dineke Wursten 13-08-20 20:32:06

Zo maar aan het zoeken op internet.... verhaal van meisje bij Doris opgezocht. Wat erg dat zo jong is overleden. Voor haar kinderen: ze was beroemd en geliefd dor het optreden bij Doris, maar voor jullie de belangrijkste vrouw in jullie leven. Houd haar in ere. Liefs en sterkte

Hans 09-02-20 16:15:18

Natuurlijk wil ik een berichtje achterlaten in het gastenboek. Met haar optreden bij Dorus heeft zij de harten gebroken van heel veel mensen. Ook de mijne. In een woord, vertederend. Ik denk dat de ouders van Corinne en haar familie zeer trots op haar waren. En terecht. Zo lief en onschuldig... Verdrietig is het te vernemen dat Corinne op zeer jonge leeftijd is overleden.Triest voor haar wederhelft en triest voor haar kinderen.Maar wel een kleine troost dat ze een "beroemde" moeder gehad hebben. Ik lag regelmatig met mijn schip aan de werf, en altijd moet ik even aan dat kleine meisje denken. Ook voor mijn kinderen, die inmiddels groot zijn, is Corinne niet onbekend. We hebben er allen veel plezier aan beleefd........

Ronald Meijboom 02-06-19 08:58:49

Als nazaat van een Pernisser familie, was ik wat aan het zoeken over het dorp Pernis. Nu wist ik wel dat het "poesie mauw-meisje" uit Pernis kwam, maar niet dat zij was overleden.
Zeer verdrietig dat ook zij aan deze vreselijke ziekte ten prooi is gevallen .... nog maar 37 jaar jong.
Het filmpje met Dorus staat denk ik wel in ieders geheugen geschreven, en houd de nagedachtenis aan Corina levend.

Margo van Eck 24-10-18 14:59:53

Kwam op facebook het filmpje met Corrina als peuter bij Dorus op schoot tegen. En ja, ik wilde ook wel weten hoe Corrina er nu uit zag, hoe is het met haar. Lees ik dat ze slechts 37 jaar is geworden. Dan wordt je wel even stil. De herinnering bij haar optreden bij Dorus blijft zuiver, mooi en blijvend. Dag Corrina.

nelleke van de luytgaarden 02-10-18 16:41:00

Beste Rob Shannon Annisa en fam.
Ik ken Corrina van de Academie in Tilburg.
Wat was dat een mooie tijd. Corrina was echt een pracht van een mens en danseres . Ik ben geschrokken toen ik het bericht las.Ik kwam er ook pas onlangs achter.Wat vind ik dit erg voor jullie allemaal.Het leven is niet altijd even Eerlijk. Ik draag jullie een warm hart toe.Groetjes Nelleke

Eddie du Maine 11-08-18 11:07:47

Fladderend op YouTube kwam "Poesje Mauw" voorbij, en vroeg ik me af hoe het nu met Corrina zou gaan.
Dus even verder snuffelen, om dan te zien dat ze slechts 37 is geworden.
Daar schrik je dan van.
Ook al ken je ze dan alleen maar van "Dorus", toch heb je 'iets' met haar.
Toen lagen we krom van het lachen, nu hebben we een eerbiedige stilte.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies