Karel STOUTEN 08-03-05 14:19:38

mooie website hoor.Mijn grootvader heeft ook bij 1-8 ri gediend in indie bij het carrierpeloton.helaas is hij overleden en weet ik zijn verhaal niet.wel heb ik 3 fotoboeken met enorm veel fotos en verhalen.erg interesant.aangezien ik ook militair ben en meer wil weten over het egte verhaal van mijn grootvader ben ik opzoek naar mensen die mij kunnen helpen aan informatie betreft mijn grootvader en het verhaal achter 1-8 ri.Mijn grootvader heette FRANS STOUTEN en was destijds soldaat1 wie o wie heeft er meer informatie over hem?in ieder geval enorm bedankt.

groeten karel stouten

moperoes@hotmail.com

Ab Verhoef 19-02-05 09:59:09

LS,

Als verzamelaar van papiergeld ben ik op zoek naar papier-boordgeld.
Daar het i.v.m. de geldzuivering verboden was Nederlands geld uit te voeren werd in de 40er en 50er jaren dit boordgeld aan boord van schepen gebruikt om betalingen te doen.
Vooral op de reizen met troepen en emigrantenvervoer.
Men kon de biljetjes na afloop van de reis weer inleveren, maar er werd toch veel "vooral de lagere waarden" niet ingeleverd en werd als herinnering mee naar huis genomen, of werd gewoon vergeten in te leveren.
Nu is mijn vraag of u eventueel nog wat van die biljetjes bezit, en of u ze aan mij zou willen verkopen.


Vriendelijke groeten, Ab Verhoef, Rotterdam.

a.verhoef2@chello.nl

Michel Janssen 12-02-05 10:12:42

Zeer interessante website dit dagboek prachtig weer gegeven. Ik zelf heb een een digitale website over mijn vroegere dorp Groesbeek http://www.vvv-groesbeek.info één van de vele pagian's die deze website rijk is, is het dagboek van Groesbeker Martien Zilessen. Martien Zilessen heeft van 1947 tot 1950 gediendt in Nederlands Indië als dienstplichtig soldaat. Hij was het meest gelegerd in de plaats Palembang. Wilt u het dagboek lezen klik dan op http://www.vvv-groesbeek.info/dagboek.htm Verder wens ik u veel succes toe met deze prachtige en indrukwekkende website.

Met vriendelijke groet,

Michel Janssen
Webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen

Chris Sangers 03-12-04 20:29:25

Het overlijden van Wim van Roekel op 31 december 1946 heeft bij de Scherpenzelers grote indruk gemaakt omdat op 31 december 1946 in Scherpenzeel de trouwacte wordt opgemaakt met het Scherpenzeelse meisje Dirkje van de Peut.
Graag wil ik meer informatie ontvangen over de aanslag op 23 december 1946 op de patroulle van de 3e compagnie.
Wie kan mij meer informatie geven?
Ik ben in het bezit van van een aantal foto' s van 1-8 RI

Jacques 16-11-04 21:18:59

Astrid, het ziet er fantastisch uit!! Nu nog tijd hebben om het (weer eens) door te lezen.
Jacques

<< < 7 8 9 10 11
Zoeken
Terug naar homepage