Evert 15-11-10 13:41:58

De N297 is vanochtend afgesloten, omdat het wegdek aan 't verzakken is. Komt dit door de hevige regenval van afgelopen dagen of door de geluidstrillingen die hier geproduceerd worden? De Provinciale bobo's zullen het weten of anders wel de bestuurlijke grootheden in Echt-Susteren, die al meerdere malen aan De Groene Sporenwolf gerapporteerd hebben: "Dit is des Provincies; 'Wir haben es nich gewust'".

Truus 15-11-10 08:04:00

Ik heb gelezen op de site van GroenLinks Echt-Susteren dat jullie een goede lokatie weten voor het Dieren Welzijns Centrum van Sittard, namelijk een stuk van de 30 ha grote yard gronden. Wat mij betreft een PRIMA idee. Van mij mogen ze meteen beginnen te bouwen. Het liefst daar waar men van zins is een spoorlijn aan te leggen dat is nog eens twee vliegen in een klap!


Reactie:
Klopt Truus, en op 14 januari was DGS uitgenodigd bij een gesprek over het DWC bij de Gemeente Sittard-Geleen. Men kijkt inderdaad ook naar de Yard als locatie voor het DWC.
Bestuur DGS.

Truus 25-09-10 09:16:30

OPROEP: Ga kijken naar het maaiwerk in het landschapspark langs de Millenerweg en u zult verbaasd zijn. Dit is in mijn ogen geen maaiwerk maar klungelwerk.
Mijn vraag is: staan alle struiken er nog of zijn deze tot aan de grond afgemaaid? Ik heb het idee dat veel struiken verdwenen zijn. Of heeft er daadwerkelijk maar zo weinig aanplant gestaan?
Ik ben ervan geschrokken. Dan toch maar liever ma´s, bieten en aardappelen.


Reactie:
Truus,
we zijn gaan kijken. Dit is geen landschapspark meer, dit is een regelrechte schande.
Zie onze website!
Henk, pres. DGS

Truus 21-09-10 08:24:07

Vanmorgen nog eens met de oren op de feiten gedrukt, eerst om 10 min. voor zes een trein over de Lawaaibrug, even later een snel optrekkende kabaalmakende motor over de nieuwe weg en alsof dit nog niet genoeg is vliegt er om 6.35 uur een groot vliegtuig met genoeg gebrom over.
Zo word ik haast iedere morgen gewekt.
Welke bestuurder wil mij tegen deze overlast beschermen?
Van de bestuurders die op het moment de dienst uitmaken verwacht ik maar niets meer.

Kim Verkuijlen 18-09-10 18:52:40

Ik lees hier vanalles dat men weer plannen heeft voor een nieuwe spoorlijn. Daar ik een hele poos uit Nieuwstadt ben weggeweest heb ik niet altijd alle ontwikkelingen gevolgd. Ik vraag mij dus af, waar ergens komt dat gedrocht te liggen? (als het er komt dan he!!)....ga ik daar last van krijgen hier op die oh zo mooie rustige Randenborgweg??


Reactie:
Hallo Kim,
Het is momenteel erg rustig v.w.b. de nieuwe spoorlijn.
Hij komt te liggen pal ten noorden van Nedcar en zal aansluiten op de hoofdspoorlijn met een aansluiting in Noordelijke en Zuidelijke richting tussen Nieuwstadt en Susteren even ten zuiden van de Vloedgraaf (zie het plaatje op onze hoofdpagina).
Op de Randenborgweg zul je er geen last van krijgen, maar daar zit je al met het geluid van de Lawaaibrug en de autoweg N297n.
groeten,
Henk Bril, vz. DGS

 Jos Meeuws 22-08-10 15:16:55

Bij dat nieuwe goederenspoor zit een gevaarlijk addertje onder het gras. Het 'nieuwe' plan van de Stadspartij Sittard-Geleen-Born wordt van tafel geveegd en het oorspronkelijke idee uit de 'Gebiedsvisie Westelijke Mijnstreek' wordt uitgevoerd. Dat gaat men in Sittard-Geleen vervolgens heel slim doen door de aantakking op de lijn Sittard-Roermond via het grondgebied van de ooit geplande yard te laten lopen. En dat grondgebeid is dankzij een domme grenscorrectie eigendom van de gemeente Sittard-Geleen. Ergo: de gemeente Echt-Susteren heeft in dat geval het nakijken en zal zich geheel in lijn met de slaafse traditie neerleggen bij de plannen van de grote buurgemeente aan de zuidkant. Sittard-Geleen de lusten en Echt-Susteren (Nieuwstadt) de lasten. Chapeau, Lamaekers en Waereldjstadters!

Truus 17-08-10 08:34:57

Jullie laten weten dat de gemeente Echt Susteren niet deelneemt aan het verwezelijken van de nieuwe spoorlijn. Maar wat doet de gemeente dan wanneer de spoorlijn tot aan de gemeentegrens ligt en zij onderdruk gezet worden door ProRail, gemeente Sittard-Geleen en de Provincie? Want ook de yard ligt op de loer en hier is in het verleden ook al geld in geinvesteerd. Dus eerlijk gezegd: het antwoord van ons college is volgens mij niet veel tot niets waard en probeert men ons weer met een kluitje het landschapspark in te sturen.


Reactie:
Ja Truus, dat risico zit er zeker in! We zullen de zaak daarom nauwlettend in de gaten houden.
Henk Bril, vz. DGS

Evert 24-07-10 09:54:26

Je ziet maar weer in de Limbokranten van vandaag dat er van die bedrijventerreinen in Echt niet veel goeds komt. Het blijft jammer dat onze gemeente (lees: de coalitie plus de rest - op GroenLinks na!) gekozen heeft voor de noordelijke regiosamenwerking met Weert, Roermond, Roerdalen, Nederweert enzo, terwijl aanhaking bij de Westelijke Mijnstreek/A2 gebiedsvisie een veel slimmere keuze was geweest. Hoe vaak moet de krant in deze komkommer- en ellende tijd hierover nog vol staan?

Truus 19-07-10 08:45:32

Hopelijk kunnen alle dieren goed zwemmen, want bij wat veel regen loopt het ecoduct onder water en zet men pompen in om het zaakje droog te houden. Is dit een foutje in de constructie of is dit blijvend?


Reactie:
Volgens ons is dit inderdaad de bedoeling.
Bestuur DGS

Truus 03-07-10 10:58:18

Onnodig geld uit geven bezorgde ons een cricis en wanneer de gemeente niet snel begint met effic´ent geld uit te geven zullen alle inwoners snel genoeg ervaren hoe het is om allerlei voorzieningen die er nu wel nog zijn, wegbezuinigd te zien worden. Dus ik zou maar eens goed op de winkel passen voor ik een tunneltje wat niet nodig is onder vooruitgang te scharen, ik weet wel andere zaken waar het geld beter aan besteed zou zijn.

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken