M. Vroom-Dietz 07-09-17 13:29:21

Poes Cato (voorheen Akba)woont nu een week bij ons.Ze hoort er al helemaal bij.
Ze loopt onder onze begeleiding af en toe in de tuin, wat ze best spannend vindt.Binnenkort gaan we die afzetten zodat ze er niet uit kan.
Onze kat Tijger is in januari 's morgens niet thuis gekomen.Na anderhalve week zonder resultaat zoeken is zijn lichaam gevonden in de sloot vlak bij huis.
Het was gaan dooien, hij is dus door het ijs gezakt.De dierenambulance heeft de chip uitgelezen en ons ingelicht.Het zoeken kon gestaakt worden maar wat een vreselijk bericht, we zijn er heel lang kapot van geweest en wilden geen andere kat. Nu toch een poes uit het asiel een huis gegeven, we willen haar nu al niet meer kwijt.
groeten, Marianne

M. Vroom-Dietz 30-08-17 16:57:35

Wij hebben vanmiddag de poes Akba (voor ons heet ze Cato) mee naar huis genomen.
Nadat ze een uurtje onder de bank heeft gezeten, kwam ze te voorschijn, vervolgens heeft ze mijn man en mij helemaal ingekopt en is nu met de kamer bezig.
Ook heeft ze al gezien dat er een tuin is,het ziet er naar uit dat ze zich al thuis begint te voelen.

groetjes, Marianne

Donna 27-08-17 12:14:45

Wij hebben gisteren een grote rode kater genaamd clein geadopteerd, ondanks dat hij nog maar net zijn eerste nachtje bij ons heeft geslapen lijkt het net alsof hij al jaren bij ons woont
Hij is gek op knuffelen, bankhangen en gezelschap!!!

Esther 19-08-17 19:54:03

Ongeveer 2 weken geleden heb ik samen met mijn zoontje de kater Mein opgehaald. Eenmaal thuis gekomen voelde hij zich al heel snel thuis en op zijn gemak. Hij is heerlijk rustig en we genieten volop van hem. Wel hebben we hem een nieuwe naam gegeven en dat is Mowgli geworden... vonden we wel bij hem passen. Groetjes Kayne en Esther en natuurlijk veel liefs van Mowgli.

Ekkerman 18-08-17 13:45:05

Gisteren kwamen we samen met nog 2 andere baasjes voor Duintje. We gingen echter naar huis met de dikke kater Toby. Dat is een goede keuze geweest. Wat een lieverd is het!
In de vervoersmand in de auto liet hij een paar miauwtjes horen en ging toen rustig liggen. Thuis gekomen stapte hij bedaard de vervoersmand uit en ging rustig rond kijken. Vooral de vensterbanken waren favoriet.
Al gauw deed hij een plas op de open kattenbak waar we even iets achter hadden gezet omdat jullie verteld hadden dat hij nogal hoog plaste. Omdat hij erg rustig oogde hebben we de kap toch op de bak gezet en zijn er bij gebleven om te kijken hoe dat ging. Hij liep er
3 keer in en uit en ging toen rustig zitten poepen. Daarna scherpte hij zijn nagels aan de krabplank. Tot nu toe een voorbeeldige kat. Hij liet zich intussen ook al aaien en stond daar ook van te genieten.
’s Avonds kwam hij gezellig op de bank liggen. Op schoot wilde hij nog niet. Na een tijdje lag hij heel ontspannen op zijn rug te snorren met zijn ogen dicht. Niet te geloven!
In eerste instantie zou ik op de bank beneden slapen om te kijken wat hij zou doen, maar omdat hij zo relaxed was besloot ik toch om gewoon boven te gaan slapen en de deur van de slaapkamer open te laten staan. ’s Ochtends om 4 uur hoorde ik een paar miauwtjes en toen ben ik naar beneden gegaan. Na een paar knuffels ging hij weer lekker liggen. Om 5 uur nog een paar miauwtjes.
Toen mijn man naar zijn werk ging kwam hij in de slaapkamer kijken en ging hij liggen op de vensterbank om te snuiven bij het raam dat op een piepklein kiertje open stond. De mensen die hem kwamen bewonderen kregen ook meteen een kopje en hij “kletst” al lekker tegen ons aan. Hij is heel nieuwsgierig en wil overal even kijken. Ook werkt hij veel met zijn poot. Hij probeert om de schuifkast open te krijgen, voelt er mee in de waterbak en pakt er een plakje vlees mee van de grond. Grappig om te zien.

Gelukkig horen we hem niet niezen en is hij ook niet snotterig.
We genieten enorm van hem en het lijkt eigenlijk alsof hij hier altijd al geweest is.
We willen jullie nog bedanken voor de vriendelijke ontvangst en waren ook heel blij met de tijd die er genomen werd om rustig te zoeken naar een lieve kat.
Veel succes met jullie mooie werk.
Groetjes van Sjoerd en Renate Ekkerman en Toby (die waarschijnlijk Joris gaat heten, de kinderen willen ook nog even nadenken over de naam)
Jos en Ria Klomp Bilthoven 10-08-17 12:20:41

Donderdag 13 juli hebben wij Piet uit dit asiel opgehaald, nadat we al een keer kennis met hem hadden gemaakt. Na een middag achter de t.v. en een dag onder de kast is Piet helemaal "ontdooid". Hij heeft op zijn gemak het hele huis bekeken en vindt het helemaal te gek, die vrijheid. Piet vliegt het hele huis door en speelt met alles wat los en vast zit, en dan te weten dat Piet maar drie poten heeft! Als hij uitgeraasd is zit hij heel graag op schoot en laat zich lekker knuffelen. Is hij het zat, dan bijt hij van zich af. Ook dat hoort er bij! Hij is nu 4 weken bij ons en wij willen hem nooit meer kwijt. Piet kan niet wachten om naar buiten te gaan, maar daar moet hij nog even mee wachten. Wij zijn goed behandeld in dit asiel en zij hebben zich aan de afspraak gehouden. Alles ziet er goed uit en het personeel is heel lief voor de katten. Ik raad dan ook iedereen, die een kat zoekt, aan: ga eens kijken in dit asiel, er zitten zoveel lieve dieren, die een huis zoeken.

elisabeth van hulst 04-08-17 14:25:42

Ik heb helaas een hele vervelende ervaring te melden.
Mijn vriendin had een kat gevonden, die ze naar bezoek aan de dierenarts en paar dagen in huis te hebben verzorgd had gebracht. De belangrijkste redeem was om de eigenaar de kans te geven de kat terug te vinden.
Na een week heb ik met asiel contact opgenomen om de kat (Bo genoemd) op te halen. Toen werd mij verteld dat hij op 3 augustus beschikbaar zou komen en mij aangeraden dan om 1uur langs te komen. Op 2 augustus heb ik opnieuw gebeld en werd mij verteld dat de eigenaar zich niet gemeld had. Als ik 3 augustus zoun langs komen zou ik hem in principe kunnen meenemen. Voor de zekerheid zou ik donderdagochtend nog even bellen.
Dit heb ik gedaan, toen bleek dat de kat uit de quarantaine kwam, maar nog een dag in een andere kennel moest ter observering.
Vrijdag 4 augustus zou ik hem om 1 uur kunnen ophalen. Ik heb nog 2x nagevraagd of we nu een harde afspaak hadden opdat ik niet voor niets zou komen. Dat werd mij bevestigd.
Om 1 uur waren mij vriendin en ik bij het asiel. Na een kwartier wachten mochten we naar binnen. TOen werd ons verteld dat Bo inmiddels vergeven was aan een vrijwilliger, die hem inmiddels al mij naar huis genomen zou hebben.
Op mij vraag hoe zich dat verhoudt met mijn afpraak van 24 uur geleden, deelde de vrouw mij beetje smalend lachend mee, dat het druk was. Ik vind het ook heel eigenaardig dat de dag ervoor er nog absoluut geen sprake was dat een iemand anders interesse had.
Het geheel heeft op mij een slechte indruk gemaakt. Ik heb ook besloten mijn steun aan dit asiel stop te zetten.
Ook mijn vriendin heeft besloten geen dieren meer bij dit asiel te brengen.

Familie Stuijver 01-08-17 06:46:22

20 jaar geleden hebben wij 2 kittens opgehaald, Javaantje en Soemba.
Helaas is Javaantje overleden maar Soemba viert vandaag zijn 20ste levensjaar. Wij zijn nog steeds gek op onze knuffelkat.

Familie Ootes 27-07-17 19:05:32

Na resp 18 en 20 stierven onze kanjers, wat een verdriet en gemis...
Het was eind vorig jaar, eigenlijk ook eind "kittenseizoen". Maar via via kwamen we met Cynthia in contact, pleeggezin. Zij had er nog 2 zitten, echte lieverds...
En daar was geen woord over gelogen. Onze kater Simba en poes Dotje, broer en zus zijn zooooo leuk.
Geen moment spijt gehad.
Dus iedereen die nog twijfelt of je wel of niet een kat/ kitten uit het asiel moet nemen...
Niet meer twijfelen. Beestje zijn gekeurd, ingegeent, en gechipt en vol liefde opgevangen en dat merk je.
Gun ze een gouden nestje. Wij zullen het zo weer doen (al hopen we natuurlijk dat deze kanjers ook weer 18 a 20 jr worden)

Pascale 16-07-17 17:14:04

Vorig jaar november is ons meisje "Lady" bij ons komen wonen. Wat een aanwinst is deze schat!
Samen met haar zusjes is zij geboren in het asiel en 2 dagen na de geboorte zijn ze samen met hun mama verhuisd naar Cynthia (gastgezin van het asiel) en daar liefdevol opgevoed. Wij hadden al een kater van 9 jaar, Banjer, hij moest erg wennen aan een nieuwe soortgenoot in huis. Maar nu zijn ze beste vriendjes, Banjer is er zichtbaar gelukkiger door geworden. Ik zou iedereen aanraden een kitten altijd uit het asiel te halen en niet via een andere weg. Waarom zou je ook? Het geeft zo'n goed gevoel zo'n beestje een toekomst te bieden.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage