Carlens, Monique 28-11-11 23:36:25

We hebben al 6 jaar 'n rode engelse cocker die we kochten te Balen, in 'n grote dierenzaak waar vele rassen te koop waren. Onze lieve cockerpup bleek PRA ('n genetische aandoening) te hebben, mist daardoor nu 'n oog en het andere oog is blind. Dit verborgen gebrek kwam geleidelijk aan het licht en aan PRA valt niks te verhelpen. Ook de staart was getoupeerd. Toen we er iets van zeiden zei de verkoper "anders raken we hem niet kwijt". Toen had bij ons al 'n belletje moeten gaan rinkelen, maar de pup zag er zo schattig uit, te laat, we waren al tot over onze oren verliefd op hem.

Witvrouwen 27-11-11 22:16:13

Beste, sinds 6 maanden woont Stitch (nu Seppe) bij mij. Mijn vorige kat was plotseling gestorven en ik dacht het efkens zonder kat te doen. Maar na een week kon ik het al niet meer keren en miste ik die zachte poezepootjes. In het asiel viel Seppe mij het meest op, hij deed echt wele moeite om zich te verkopen en voor mij was er dus geen weg meer terug. Seppe is mee naar huis gegaan en ik ben heel heel erg blij met hem. Het is een schat, hij is grappig, lief, soms een beetje nukkig, soms een beetje stout, soms een echte knuffelbeer. Hij is nu mijn maatje en ik wel hem niet meer kwijt;


Reactie:
Als je deze tekst per mail verstuurt, samen met een foto van Seppe, zorgen wij voor een plaatsje in Protego. info@vvdb.be

Dirk Van Passel 26-11-11 16:22:35

Op 25 November 2011 (gisteren vanaf 18.00 uur ongeveer) is onze kat vermist.
Kenmerken : 1 jaar oud, lichtros met witte accenten, gesteriliseerd, kater, omgeving Begijnendijk/Baal (Pandhoevestraat/Baalsesteenweg en omgeving).
Na de buurt te hebben verkend hebben we niks gevonden - ook niet meteen sporen van een ongeval op de weg. Indien er zonet of komende uren/dagen toevallig een kat met deze kenmerken en uit deze omgeving zou binnen gebracht worden (al dan niet gewond), laten jullie het me dan weten ?
Dank bij voorbaat,
Dirk Van Passel, Pandhoevestraat 4, 3130 Begijnendijk.
Tel 016/531991

nadine 18-11-11 09:50:15

Beste,
Ik maak me vreselijk zorgen om de omgang met dieren in Wallonie.Hoe zit dat met de dierenbescherming in dit deel van Belgie? Veel boeren zien hun honden als jachtobject en niet meer. Gisteren reed ik bijna een hondje omver en heb hem de auto ingetrokken. Hij zat onder de wonden en was helemaal uitgemergeld. Ik dacht dus dat het beestje al een tijd aan het rondzwerven was. Na de dierenarts te hebben gebeld hebben we aan de hand van de chip de eigenaar kunnen contacteren. Bleek dat het arme dier de dag zelf nog was weggelopen, wat dus wil zeggen dat hij er altijd zo ondervoed bijloopt. Mijn hart brak in tweeen toen ik het hondje mee terrugaf aan de eigenaar.. De dierenarts kan niets doen en ik weet dat de instelling Gaia een keer bij ons in de buurt is geweest , zelfs met een cameraploeg en alles waarna er uiteindelijk helemaal NIETS meer gebeurde..
Kan iemand mij hier meer advies over geven? is er helemaal niets wat ik kan ondernemen om er voor te zorgen dat er hier wat strengere maatregels worden gesteld qua zorg voor dieren in Ardennen????
Ik dank u alvast heel vriendelijk voor uw antwoord en zal meerder contact punten zoeken. dit kan gewoon niet.
Met vriendelijke groeten,
Nadine

karin 16-11-11 14:35:41

Vorig jaar hebben de hele winter 2 paarden in een weide tegenover mijn huis gestaan.
Ze stonden zonder schuilstal en zonder deken , zelfs als het hard vroor en sneeuwde.
Sinds gisteren zijn de paarden weer in de weide gezet, nog steeds geen schuilstal en geen deken en de grond is zeer drassig.
Ik hou mijn hart vast voor de komende winter.Mogen paarden zo staan in een koude winter of kan ik er iets tegen doen.

stefanie 06-11-11 17:21:24

Beste,
Sind enkele weken zit er een zwerfkat (kater) in onze tuin. Geen idee of hij gedumpd is of gaan lopen. Hij is wel handtam dus het is geen wilde kater.
Komen jullie zulke dieren halen?
Groetjes
stefanie

sarah 04-11-11 23:02:07

hallo, kan iemand ons helpen? wij hadden laatst een nestje cavalier king charles puppy's. ze hebben allemaal een huisje gevonden...behalve eentje is niet goed terechtgekomen. kreeg een bericht dat het pupietje ziek was aan de darmen en dat het ging doodgaan. ik kon dit niet geloven want ze werden op voorhand goed onderzocht door dierenarts. heb gebeld naar de dierenarts en die zei dat het beestje kerngezond is dat het enkel wat diarree heeft waarvoor het antibiotica moet nemen. nu wil het baasje het alsnog afmaken...geen enkele dierenarts gaat een gezond beestje doden, dus zie ik het nog gebeuren dat het langs de kant van de weg wordt gedropt! terugbrengen zodat ik zelf een leuk nieuw huisje kan zoeken wil het bazinnetje niet!? weet iemand wat ik kan doen om het beestje te redden?!

Tania 26-10-11 20:15:34

Graag zou ik wat advies willen. Ik ben een dierenvriend in hart en nieren. Sinds kort wonen er mensen naast ons, die we al van ziens kenden.
Zij hebben 2 kleine hondjes(niet jonge, wel kleine rassen) en per dag zien deze hondjes maximaal 3x 5 minuten(en dat is eigenlijjk al overdreven lang...) zonlicht..
Ze zitten de hele dag opgesloten in een volgestouwd hok, zonder ramen en echt gewoon pikdonker.(om dan nog niet te zeggen dat het gewoon vriest in dat hok, en het zijn maltezerachyige hondjes)
Ik heb de man hierover al eens aangsproken en daar kwam alleen uit dat 'die beesten dat niet erg vinden'.
Toen ik hem vroeg of hij dat dan leuk zou vinden om hele dag in donker te zitten, antwoordde hij dat hij een mens is, geen beest...
In elk geval word ik hier heel triest van, want dierenleed vlak naast de deur..
Weten jullie raad? (buiten de dierenbescherming bellen, want dan weten ze dat dat van ons komt en zijn misschien onze honden en katten in gevaar, met zo'n onredelijke mensen)

laetitia 21-10-11 13:28:17

hallo ,
ongeveer een jaar geleden zijn wij ( ik en mijn mama ) tot bij jullie geweest .
Wij hebben toen Pedro ( hij zat 2 jaar bij jullie ) meegenomen en ook proske
Proske zijn we een paar dagen later komen halen want hij moest nog gecastreerd worden
Nu hadden we Pedro speciaal gekocht voor de buurman
Hij verbleef er 2 dagen in de koeienstal en nadien zagen we hem al rondlopen
S'avonds riep ik altijd de kat en kreeg hem melk en korrels van me , na een kwartiertje was hij weer weg
Elke avond kwam hij rond 21u30 aan mijn voordeur staan
Na een weekje kwam hij zelfs binnen
In het begin kwam hij maar eventjes binnen en wou dan weer direct buiten
Na een paar dagen ging hij niet meer buiten
Nu is hij de liefste kat
Hij heeft maar 3 pootjes...
De andere kat verblijft bij mijn oma
Hij echt echt heel veel

Evy 18-10-11 11:04:42

Mijn moeder haar hondje een klein reu Yorkje met korte grijze haren en een bruin hoofdje is sinds gisterenmiddag verdwenen. Heeft iemand hem misschien gezien in de buurt van Assent-Bekkevoort.Gelieve ons dan te contacteren 0497110219.

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage