ilona 11-06-07 11:48:26

Hallo,graag zou ik es een grondige inspectie wille zien bij een "hondenfabriek" in Helchteren, nl D&M,die fokken er met zo'n 100 fokteven, die in kleine betonnen hokjes zitten(vroegere zwijnestal) en die nooit of nooit vreemde mensen, de andere honden of het buitenlicht zien!!!ze worden helemaal afgezonderd gehouden in een enorme schuur,volledig afgezonderd van de buitenwereld!Ze bieden de vele verschillende rassen aan op het internet,en zeggen dat de vele pups die ze daar hebbe zeer sociaal opgevoed worden, amai, hoe dan wel? Iemand met slechts één nestje per keer , kan dit doen, maar niet zo een enorme hondenfabriek! Kunnen de mensen van de dierenbescherming hier dan echt niets aan doen?Die arme beestjes zitten daar de ganse dag in hun hokke, in de schuur, zonder buiten te kunnen spelen, worden enkel gefokt voor het geld, en hebben zelfs geen stamboom of dergelijke, ze zitten meestal onder de korsten en zijn vies. Dit is voor deze dieren toch geen leven meer!!!!Kan da zomaar blijven bestaan?


Reactie:
Op onze site vind je een formulier, dat je toelaat een klacht in te dienen. Wil dat invullen en toezenden. We onderzoeken dan wat er mogelijk is.

Directie VVDB

liesbeth 07-06-07 21:13:49

hey,
ik heb jullie site al enkele keren bezocht en ik zie hoeveel dieren een nieuwe thuis nodig hebben.
Omdat ik later toch van plan ben om een kat als huisdier te hebben, ga ik eerst langs een asiel!
Een dier een tweede kans geven is mijn doel.
groeten

DJ 06-06-07 11:07:20

Beste,

Ik had laatst iets gehoord over de wetgeving van het verkopen van honden en katten in een dierenwinkel. Nu was ik laatst met mijn vriend in een niewe dierenwinkel, en deze had in een klein kooitje 3 britse kortharen, verder verkochten ze in de winkel ook "tamme" eekhoorns, (met 6 in een kooi) en 2 grote schildpadden (+-15 jaar). Is dit wettelijk?

De poezen zaten in een klein hokje met kleine kattebak en kleine mand, waardoor de 2 andere poesjes in de kattenbak moesten slapen. Ik vind dit niet verantwoord, maar weet niet of het wettelijk toegestaan is?


Reactie:
Het verbod dat je bedoelt gaat in op 1 januari 2009.

Als je via het formulier op onze site een klacht overmaakt over de huisvesting en andere mogelijke inbreuken, kunnen we eventueel de nodige stappen zetten.

Directie VVDB

candy 31-05-07 11:13:25

hey!
ik zit met een probleem. Mijn buur heeft twee katten en sinds zijn vrouw weg is, heb ik de indruk dat hij zijn katten niet meer verzorgd. Ze krijgen geen eten meer en worden hierdoor wild. Deze katten proberen op alle mogelijke manieren aan eten te geraken, met alle gevolgen vandien. Ik weet echt niet wat ik moet doen.. ik zou graag een nieuwe thuis voor ze vinden want deze lieve katten verdienen het niet! Wat nu?


Reactie:
Het lijkt ons best dat je het probleem eerst even bespreekt met je buur. Uiteindelijk is hij verantwoordelijk voor zijn dieren. We zouden je afraden de katten zonder overleg zo maar op te pakken en elders onder te brengen. Vind je geen oplossing, dan contacteer je best het plaatselijk dierenasiel.

Directie VVDB

Frans 24-05-07 10:21:58

Hoi allemaal. Een goed jaar geleden adopteerden we Zara, een zwarte labrador, als speelmaatje voor onze "overactieve" Engelse Bulldog. Het zijn ondertussen de beste vrienden geworden, doen niets liever dan gaan wandelen, lui in de zon liggen en een robbertje "speel-vechten". 's Avonds liggen ze samen in hun reuzemand, lekker knus bij elkaar.
Omdat er nog zo veel lieve dieren in het asiel zitten, die ook allemaal behoefte hebben aan een knuffel en wat aandacht, ben ik een paar maanden geleden begonnen met elke dinsdagvoormiddag een beetje te gaan helpen poetsen. Terwijl de hokken worden gekuist kunnen ze even hun pootjes strekken en er is altijd wel wat tijd om een balletje te gooien of eens aangelijnd over de asielweide te wandelen. Altijd blij om te horen dat er weer één van de vriendjes een nieuwe thuis heeft gekregen, maar toch mis ik ze... dikke knuffel Berilla, ik hoop dat je een leuk baasje hebt
Frans

bettie 23-05-07 21:14:20

Lieve gasten van dit gastenboek, het is een tijdje stil geweest op poezengebied, maar er zijn nu 11 kittens die binnen twee weken weg mogen (of vroeger als jullie de papfles willen bovenhalen..)Kom eens kijken naar de ukjes.
Welkom in ons asiel!!

 Directie VVDB 19-05-07 08:31:31

Dit nieuwe gastenboek werd geopend op 19 mei 2007.

<< < 42 43 44 45 46
Zoeken
Terug naar homepage