Roxana 26-01-13 16:56:33

Hi Marco,

Mooie site en leuk geschreven. Deze zomer gaan wij voor de eerste keer naar Canada en beginnen ook in Calgary, daarna gaat onze reis naar Banff, golden, Lake Louise, Jasper en dan rijden wij door richting Vancouver. Mooie foto's en heb nu al zin in mijn vakantie.

Mvg, Roxana

 Roelof 21-12-12 12:56:07

Hallo,

Geweldig mooie webpagina over jullie Amerika reizen.Ik ben het reisverslag van 2010 even aan het doorspitten, wij zijn van plan om in 2013 dit gebied te verkennen. Het wordt dan ons vijfde tripje naar de US, wij vinden dit ook een geweldig mooi land om naar toe te gaan.

gr,
Roelof en Kitty

geert en geertje 27-11-12 11:51:44

Hallo,

wij hebben met veel plezier jullie side bekeken. Het was voor ons een feest van herkenning. Wij hebben in 2006 nagenoeg dezelfde route gedaan. Prachtige foto's hebben jullie. Wij zijn dit jaar terug geweest en hebben een lange rit met een camper gedaan van Vancouver naar Halifax. Volgend jaar wellicht een gedeelte Alaska. Nogmaals complimenten voor jullie reportage.

 Martin & Jolanda 06-10-12 11:43:27

Hoi marco en Rina,

Naar aanleiding van jullie reactie op ons bericht op het AllesAmerika forum de laatste dagen me uitgebreid verdiept in jullie fraaie reisverslag van 2009.

Inmiddels een blaadje vol met aantekeningen van zaken die we nog uit moeten zoeken. Kortom .. de voorpret is begonnen.

Ik verwacht de komende weken nog wel een paar terug te bladeren om jullie avonturen nog eens na te lezen. Zoals je zelf al schreef, wat een heerlijke vakantie is dat geweest.

 Esther 14-09-12 14:03:25

Beste Marco,

De vakanties beginnen vaak met de voorpret van het inlezen en uitzoeken. Ook op jullie site heb ik veel gelezen en genoten van de verhalen en vooral de foto's.
Nu is het idee ontstaan, om met mijn ouders in 2013 naar Canada te gaan. Aangezien ik en mijn vriend al een keer een rondje Vancouver (Island), west-Canada hebben gedaan, maar we hen toch de mooie dingen willen laten zien die wij hebben ervaren, heb ik het idee om een stukje Amerika erbij te pakken.
Zo zien wij ook weer wat nieuws. Het idee is om Yellowstone en Grand Teton bij de Canadareis te betrekken. Hebben jullie advies hoe te starten met het inplannen van de reis? Jullie hebben inmiddels zoveel ervaring...denk ik.
Ik dacht aanvliegen op Denver en terug via Vancouver, of is Seattle beter? Hoe hebben jullie het ervaren om in juni op reis te gaan? Kan alles dan op de bonnefooi en zijn de wegen dan open?

Groet,

Esther


Reactie:
Beste Esther,

Hartelijk dank voor jouw bericht in ons gastenboek. Als ik zo op jullie fotowebsite kijk, dan hebben jullie al heel wat mooie wereldreizen gemaakt.

Leuk dat jullie weer een reis naar Noord-Amerika gaan maken.

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om een reis door het noordwesten van de VS te combineren met een reis door het zuidwesten van Canada. Waar je rekening mee moet houden is, dat normaal gesproken, een huurauto teruggebracht moet worden in het land, waar die ook gehuurd is. Ik heb begrepen dat huren via Hertz eventueel wel een mogelijkheid biedt om in een ander land terug te brengen, maar daar zullen wel extra kosten voor gerekend worden, dus dat zal je moeten navragen.

Geef ook op aan de autoverhuurder dat je door beide landen gaat reizen en dus voor beide landen verzekerd moet zijn. Bij afleveren van de huurauto op een andere plaats, dan waar je de auto opgehaald hebt, geeft in veel gevallen extra drop-off kosten. Deze kunnen aanzienlijk zijn. Vaak zijn deze bij autoverhuurder National het goedkoopste.

Qua vliegtarieven zal je moeten uitzoeken waar de goedkoopste vluchten heen gaan. Je kan een reisrondje maken, of een route met verschillend aankomst- en vertrekpunt. Wil je rechtstreeks vliegen of met overstap, is ook van belang.

Afhankelijk van welke gebieden (nationale parken) je wilt bezoeken, kan je starten/eindigen in:

- Verenigde Staten: Denver, CO – Salt Lake City, UT – Seattle, WA – Portland, OR – Jackson, WY (net ten zuiden van Grand Teton NP) – Bozeman, Mt (net ten noorden van Yellowstone NP). De laatste twee zijn kleinere vliegvelden, dus vermoedelijk een kleiner aanbod aan huurauto’s.

- Canada: Vancouver, BC – Calgary, AB.

Wij reizen meestal in september/oktober, maar ook wel eens in juni. In principe zullen de wegen in juni wel open zijn, maar in de hoger gelegen gebieden kan het zomaar gaan sneeuwen, ook in de zomermaanden, en dan kan men wegen sluiten. Houd de websites van de nationale parken en de staats/provinciale wegen in de gaten. In juni kunnen hoger gelegen bergmeren nog (deels) bevroren en wandelpaden wegens sneeuw gesloten zijn.

Wij reizen graag op de bonnefooi, maar bespreken wel accommodaties in de nationale parken en eerste en laatste overnachting op voorhand.

Ik weet niet of je de website AllesAmerika.com kent, daar is veel info te vinden. Er is een Nederlandstalig forum aan gekoppeld en daar kan je vragen stellen, bijvoorbeeld over je route, die vakkundig worden beantwoord. Zie: AllesAmerika-forum.

Succes met de voorbereidingen.

Groet, Marco. (www.dutchmarco.com)

 Marjon 09-09-12 11:26:13

Hoi Marco en Rina. Ik ben dit weekend even gaan zitten om het reisverslag van 2010 te lezen. Wat een heerlijke reis hebben jullie gemaakt. Ik heb erg genoten van je verhalen en de zeer uitgebreide informatie. En wat een prachtige foto's! Erg leuk om die bekende plekjes weer even terug te zien. Het is echt een prachtig reisverhaal geworden waar je vast heel veel uurtjes werk aan besteed hebt, mijn complimenten! Bedankt dat ik hiervan mee heb mogen genieten.

Groetjes Marjon

Paul 07-09-12 00:42:54

Hoi Rina en Marco,

Heb gelezen en genoten!
Om dit een reisverslag te noemen is een understatement, dit is echt een naslagwerk.
Heerlijk geschreven en boordevol informatie.
En wat een schitterende foto's!

Dankjewel,
Paul

Richard van Daalen 24-08-12 08:26:47

Goedendag, ik had al eerder een berichtje gestuurd, maar ik ben zeer geinteresseerd in eventuele info omtrent uw reisverslag Canada 2009.
Echt een genot om te lezen en zulke prachtige foto's!


Met vriendelijke groet,

Richard van Daalen.

Joke 23-06-12 16:53:58

Hoi Marco, met ontzettend veel plezier je verslag gelezen. Leuk en nuttig geschreven, veel tips uit overgenomen en de foto's zijn prachtig. We gaan het binnenkort ook beleven van Calgary naar Vancouver en hopen net zo enthousiast terug te keren. Dank en grt. Joke

 Ed 21-04-12 22:33:43

Beste Marco,

Ik kwam toevallig jullie verslag van 2007 tegen. Heel herkenbaar, ik ben er al een groot aantal malen geweest en ik ga dit jaar weer. Goed geschreven (taalkundig ook, heerlijk).
Ik heb 1 advies: ik kwam via Google ergens op dag 17 binnen. Je hebt dan als navigatie alleen de keus om naar een dag eerder of later te gaan, maar niet naar "home" of zo.
Alles bij elkaar complimenten. Goed verzorgd, leuk beeldmateriaal !


Reactie:
Ed, dank voor de complimenten.
Die "Home"-functie op alle pagina's aanbrengen is een goede tip. Daar ga ik mij eens mee bezighouden. Bedankt!

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies