Ger 30-10-18 21:49:13

5 tot 10 % terug??
Er zijn naast 400 gewone gedupeerden ook instanties die miljoenen van hem eisen i.v.m. nep vastgoedinvesteringen in Spanje. Je moet eens wat googelen .5 procent is al erg veel denk ik Jan.

Jan 30-10-18 17:41:52

JB,

Justitie kan op kenteken dat zo nazien. In die prijscategorie wordt er ook zeker
niet geleased aan Wolbers. Wat heet gunstig? 5-10% terug krijgen van je inleg
Is toch maar een druppel op een gloeiende plaat, vind ik.

Groet,

John

Jb 30-10-18 00:41:09

Jan.
Hoe weet jij zo stellig dat de onder Wolbers inbeslaggenomen auto's geen leaseauto's zijn? Weet jij iets meer dan wij?
Na al die jaren ben ik heel voorzichtig om bij voorbaat al uitspraken te doen over een voor ons gunstige afloop. Uiteraard ben ik ook heel benieuwd hoe dit voor ons afloopt. Ik ben het wel met je eens dat het in ieder geval geen slecht nieuws is.

Jan 26-10-18 09:24:10

Beste redactie,

Dat zijn geen lease wagens!! €66000- contant geld, een vermogen aan bitcoins, dure horloges en wat ze nog vinden in die panden. Tenslotte
biedt misschien de in beslaggenomen administratie inzicht waar die overige
miljoenen zijn gebleven. Al bij al een goed bericht waardoor de uitkering
alleen maar kan stijgen.

Jan

Jan 25-10-18 22:28:33

Auto's worden weer verkocht en de opbrengst komt weer ten goede van de gedupeerden!!


Reactie:

Dat zou mooi zijn Jan.
maar helaas weten deze heren altijd dit te omzeilen door lease wagens te pakken die gewoon terug gaan naar de zaak en wij WEER met lege handen staan .........

Nelleke 25-10-18 19:18:27

NOS journaal gelezen ??
Het blijft maar doorgaan! John Wolbers
opgepakt wegens opnieuw weer fraude, hoe is het mogelijk wij leven in armoede hebben schulden en geen leven meer, en deze heer gaat weer gewoon verder met zijn vieze praktijken, opsluiten en nooit meer loskomen!!!

Hans Gilsing 25-10-18 16:42:03

Fiod houdt oud-topman Helmondse Easy Life aan
De Fiod heeft de oud-topman John Wolbers (44) van Easy Life opgepakt voor grootschalige faillissementsfraude. Het beleggingsfonds viel in 2008 om: honderden beleggers gingen het schip in met hun investeringen in Amerikaanse levensverzekeringen.

Natasja de Groot 25-10-18, 15:23 Laatste update: 15:32
De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst heeft de topman gisteren opgepakt in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de handel en wandel van de ex-directeur en zijn onderneming. Ook zijn drie woningen in Den Haag en Vlaardingen, een woning in Duitsland en een bedrijfspand op Curaçao doorzocht. Verder is beslag gelegd op vijf exclusieve vijf auto's waaronder een Porsche 911 en een Mercedes AMG, 66.000 euro contant geld, bitcoinwallets en dure horloges.

Wolbers was directielid van het investeringsfonds Easy Life dat belegde in Amerikaanse levensverzekeringen. Zowel het investeringsfonds als de verdachte zijn in 2008 failliet verklaard. Curatoren kunnen echter een aanzienlijk deel van de inleg in het fonds niet terugvinden. Hun vermoeden is dat de oud-topman van het beleggingsfonds zichzelf heeft verrijkt met die ingelegde gelden.

Sluwe constructies
,,Ondanks het faillissement lijkt de man over voldoende vermogen te beschikken om er een luxueus leven op na te houden’’, laat een woordvoerder van de Fiod weten. Daartoe maakt Wolbers waarschijnlijk gebruik van sluwe constructies met buitenlandse vennootschappen.

De Fiod is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de curator. Zo’n 400 beleggers zijn het schip in gegaan door te investeren in het Helmondse Easy Life. In drie jaar tijd staken ze bijna 42 miljoen euro in het bedrijf. Dat had 70 procent moeten investeren in die Amerikaanse levensverzekeringen, maar dit zou uiteindelijk maar met slechts 7,6 miljoen zijn gebeurd. Minder dan 20 procent van de totale inleg dus.

De rest van het geld is vermoedelijk opgegaan aan hoge bedrijfskosten en privé-uitgaven. Zo zou een deel van geld van beleggers zijn uitgegeven aan een luxe levensstijl met dure diners, exclusieve auto’s en vastgoedinvesteringen in Nederland, Spanje en Egypte.

Ger 23-10-18 23:57:34

Beste Jan ,ik hoop echt dat je gelijk hebt want hier teken ik voor.
Als je bijna niks verwacht (ik dus) dan zou je tevreden zijn met toch nog een paar duizend euro.
Bedankt met jou bericht hier.Groet Ger.

Jan 22-10-18 09:30:50

Beste Peter,

De schade in leeuwarden bedraagt max. € 105000,- en niet 2 miljoen.
Lees het verslag van de curator! Wat er uitgekeerd moet worden aan preferente schuldeisers valt ook wel mee. Ik verwacht voorlopig ongeveer 5% van de inleg uitgekeerd te krijgen.

M.v.G.

Jan

peter de voogt 21-10-18 14:07:10

Hoi JB,
Bedankt voor je actie en fijn dat er een reactie is. Ikzelf heb Easylife ruim 2 jaar geleden 'losgelaten' wegens persoonlijke omstandigheden. We konden het er geestelijk niet meer bij hebben.
Had wel gelezen dat de tussentijdse uitkering onderzocht werd, maar wat zegt dat op dat moment.
Aan iedereen: verheug je nog niet teveel. Er staat nog ruim 4 mln op de boedelrekening, ruim 2mln schade kan uit het Leeuwarden proces komen en gaat daar dus waarschijnlijk vanaf, van de rest gaat nog een groot deel naar de preferente schuldeisers. De curatoren zullen nog wat veiligheid inbouwen. Het zal dus waarschijnlijk gemiddeld om enkele duizenden euro's gaan wat uitgekeerd wordt. Maar alles is meegenomen.
Peter de Voogt (Langepier)

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies