e 18-04-21 19:14:46

Het klooster Schledenhorst werd in 1240 gesticht door een ridder Bernard Rees. In 1243 nam de aartsbisschop van Keulen het klooster onder zijn hoede.
In aanvulling op mijn vorige reactie,het klooster is dus nog ouder en niet gebouwd door freules buinink
Groet Evelien

e 18-04-21 19:09:00

Soms wordt hier echter wel rekening meegehouden, zoals in het geval van Arma van Raesfelt, dochter van Johan van Raesfelt heer vanSwanenburg. In 1544 treedt Anna in het klooster Schledenhorst (Dld.), maar wanneer hetkloosterleven wordt verstoord en Anna niet in Schledenhorst kan blijven, zal haar vader ofde bezitter van het huis Swanenburg Anna opnemen, haar als een 'geestelijke juffer' verzorgenen haar een kamer met bed geven. RA Gld" Archief van de heerlijkheid Swanenburg, inv. no.176. u schrijft bij boerderij Groterkamp dat de abdij gebouwd werd door de freules Buininck.WElk jaartal dan?Hierboven staat dat de abdij er al heel lang stond.Groet Evelien Marskamp

Henny Muileman Dommerholt 04-08-15 11:42:24

Erwin,
Wat een toeval dat ik je bij de fysio tref en we aan de praak raken over van alles en nog wat. Wat een geweldige mooie site is het. Leuk ook om foto's van mijn overgrootouders te zien. Ik ga de foto's thuis uitzoeken en dan bel ik je hier over op. gr.Henny.

Carolien van Poecke 26-10-14 13:21:51

Dag Erwin
Ik heb het je al wel eens gezegd, maar ik vind je site geweldig. Ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt bij het uitzoeken van de stamboom van de fam. Oosterveld.
Carolien van Poecke- Bosvelt

Gertie Makkink 05-10-14 11:32:48

Gisteravond nog met mijn broers over vroeger gehad en met name Eerstebrink. Mijn broer Wim attendeerde mij op de site Eersterhoek en ben nu kijken, heel mooi en interessant. Zal zeker de site vaker bezoeken. Ben dan wel geboren in Zutphen maar eerste levensjaar aan Vosweg 4 gewoond. 1955.Gertie Makkink

Ciska van der Genugten 11-09-14 12:11:02

Hallo Erwin, Op zoek naar wat meer informatie over onze boerderijtjes 't Zand en 't Senneke en over het Eester Loo kwam ik je site tegen. Prachtig wat je allemaal hebt uitgezocht over de geschiedenis van deze streek.Ciska van der GenugtenGeldersch Landschap& Kasteelen

Wim Hakvoort 13-07-14 16:05:35

Vandaag bezoek gehad van mensen met de familienaamHoltmaat van Dijkerhof uit NieuwZeeland. Ook zij kennen je site Erwin en zijn hier heel content mee.

Henk Ilbrink 05-12-13 21:21:16

Hallo Erwin,Ben ook al jaren bezig met mijn stamboom en werd op deze site gewezen door een collega. Mooie en uitgebreide site.
Groetjes Henk

Martin Ilbrink 15-07-13 21:56:13

Hallo Erwin,Bij het maken van mijn familiestamboom kwam ik deze site tegen. Hij ziet er prachtig uit en geeft mij ook weer een stuk achtergrond informatie. Ik ga deze site zeker bij de rest van de familie aanbevelen.Groet.

Judith Lettink 18-01-13 19:29:56

Erwin, mijn complimenten voor de uitgebreide website die je
hebt gemaakt over de boerderijen in de Eesterhoek. Ook al kom ik zelf niet uit
die buurt toch heb ik er ontzettend van genoten toen ik alle boerderijnamen
voorbij zag komen die ik eerder was tegengekomen in mijn stamboom. Toen
ik met de stamboom aan het uitzoeken was leek het allemaal zo ver weg maar nadat ik op jou website kwam bleken de meeste van betreffende boerderijen
nog te bestaan en ik kon er zelfs foto’s van de huizen en hun (vroegere) bewoners zien. Ik
was zo enthousiast hierdoor dat we een tochtje door de omgeving zijn gaan maken.
Het is een geweldig mooie en interessante website. Ik ben het eens met een
andere gast hier eerder aanwezig: het zou moeten worden uitgegeven in boekvorm!
Al deze informatie mag niet verloren gaan.

1 2
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies