Bert het Hert  

Mooie website!

genealogie Haans  

Mijn complimenten voor deze mooie website, informatief en prettig leesbaar. En met interessante ontwikkelingen in de familie én genealogisch onderzoek.
groet,Frank

Jan Eijgenraam  

Het emailadres van de website < www.Eijgenraam.net > is gewijzigd
jan@eijgenraam.me of
jan.eijgenraam@gmail.com

sophia tersmette  

Goedemorgen ik wil u vragen of u mij zou kunnen helpen, ik heb 2 broers Adriaan Eijgenraam en Dirk Hendrik eijgenraam die trouwen met 2 zussen Adriana en Maria van der Kooij, deze 2 zussen hebben nog een zus Kommertje Maria van der Kooij die 14-08-1907 trouwt met Wilhelm van Os.Nu zoek ik nakomelingen van Adriaan Eijgenraam en Dirk Hendrik Eijgenraam die mij kunnen helpen om een foto op te lossen die ik bezit of zij weten wie er op staan?Of dat zij mij met nakomelingen van Wilhelm van Os en Kommertje Maria van der Kooij in contact kunnen brengen.Bij voorbaat hartelijk dank.groetjes Sophia Tersmette

Petra Eigenraam  

Ik ben mee geweest met de wandeling 'langs het tuinpad van mijn vader'.Erg interessant om over de geschiedenis van onze voorouders te horen.Bedankt Theo voor je enthousiaste vertelling.

Theo van Everdingen  

Afgelopen zaterdag hebben we met een groepje mensen een rondwandeling gemaakt "langs het tuinpad van onze voorouders Eijgenraam" in Vlaardingen. wellicht zijn ook andere mensen geïnteresseerd in een rondwandeling, dan kunt u zich bij mij opgeven. Ik plan dan nog weer een nieuwe datum in.

Leon Eijgenraam  

Nieuwe straat in Delft / Den Hoorn : Eijgenraamtuinen

Ik lees in het jaarboek van Delfia Batavorum de lijst van nieuwe straten in Delft.
Er is nu in Voordijkshoorn in de wijk de Hoornse Hof een straat vernoemd naar onze familie : Eijgenraamtuinen
Er zijn meerdere oude tuindersfamilies uit de streek vernoemd: Laan van Lekkerkerk,Van der Endetuinen, Van Erktuinen, Schenkeveldtuinen.

straatnaambesluit
Het college van burgemeester en wethouders
heeft vijf nieuwe straatnamen vernoemd naar
families die enkele generaties hebben ‘getuind’
in de Harnaschpolder: Laan van Lekkerkerk, Van
Erktuinen, Eijgenraamtuinen, Schenkeveldtui
nen, Van der Endetuinen. Ook heeft het college
het fietspad vanaf de Dijkhoornseweg binnen
het gebied met namen uit de glastuinbouw een
naam gegeven: Kassenpad

In Tilburg bestaat al sinds jaar en dag de Dr Eijgenraamstraat, genoemd naar een gewaardeerde arts uit de vorige eeuw

Jan Eijgenraam  

Zestig jaar geleden trouwde Henk Eijgenraam (83) met Aag van Nierop
(81). “Zij was mijn buurmeisje maar dan wel met vier kilometer
afstand,”zegt Henk waarmee hij duidt op de polder die tussen de
ouderlijke huizen lag. Bruid en bruidegom komen beiden uit Maasland en
hebben op 3 januari jl. hun diamanten bruiloft gevierd met hun
(schoon)kinderen, de tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Carel J.J. Eijgenraam  

Beste Jan,
Een mooie site van de familie(s) Eijgenraam. Ik zie nu zelfs dat je hieronder het persbericht van mijn onderscheiding hebt opgenomen. Een opmerking over de begintekst op de site over mijn voorvader C.B.. Daar staat achter 'Provisioneel' de toevoeging '(Provinciaal?)'. Ik vermoed dat je dit gewoon letterlijk moet lezen als 'Voorlopig'. Het genoemde 'Bestuur' is volgens mij dat van de gemeente 's Gravenhage. Mr. Bachman was blijkbaar belast met de burgerlijke stand, ook al in de Franse tijd, zie bijv. de huwelijksakte (in het Frans) van de ouders van A.S. van Zeeland begin 1813. Maar in dezelfde functie na afloop daarvan, zie bijv ook in 1813 de geboorte aangifte (in het Nederlands) van genoemde dochter in hetzelfde jaar.

Pierre Eijgenraam  

Leuk verhaal over de oorsprong van de familienaam! Dat onze naam niets met de glastuinbouw te maken heeft, heeft één mijn tuinbouwende ooms me al eens uitgelegd, ergens in de jaren zeventig.
Als middelbare scholieren gingen mijn broer en ik in de zomervakantie altijd een paar weken werken in de kassen: goed voor de familiecontacten èn voor ons vakantiebudget. Onder de indruk van de "cristal cathedral" om me heen heb ik toen een keer gezegd: "Eigenlijk is het wel een toepasselijke naam, Eijgenraam, met al die glazen ramen hier". Mijn oom ontkende dat: "Dat denk je maar, neef. Die ramen zijn niet van ons, die zijn van de bank!"

1 2 3
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies