Berend Krans 16-05-21 16:41:01

Goedemiddag.Update van mijn kweekseizoen tot nu toeerste ronde 28 vogels in de voliere.Tweede ronde 25 jongen geringd en gaan eind volgende week ook in de voliere.totaal op dit moment dus 53 jongen geringd.Er zit nu nog 1 koppel Isabel Wit te broeden op 4 bevruchte eieren die als het goed gaat op 21-5-2021 uit moeten komen.Ik had dit jaar 50 ringen dus heb er een paar moeten ringen met ringen van vorig jaar.Ik heb nu nog 4 ringen van dit jaar over voor het koppel Isabel wit wat nu nog moet uitkomen.Alles bij elkaar dus voor mij een goed kweekseizoen.Ik heb Agaatkobalt Geel en Isabel Wit gekweekt dit jaar. en hoop er volgend jaar weer wat Agaat wit en Agaatwit Topaas bij te kunnen kopen om te kweken.Nu maar hopen dat het TT seizoen dit jaar weer door kan gaan.Tot ziens op de aankomende TT,s

Freek. 06-05-21 15:43:50

https://www.envvonline.nl/kampioenen/Jarenlang heb ik al gemeld dat we een van de oudste vogelverenigingen van Nederland waren, een van.Dank zei Arie onze webmaster, weet ik nu zeker dat we niet de oudste zijn.Onze vrienden uit Nijmegen. Oprichtingsjaar 1905 en ook hier blijft de vraag staan of zei de oudste vogelvereniging van Nederland zijn.Wie het weet mag het melden.Gr. Freek.

Jenny 04-05-21 11:15:45

Beste FreekDat heb je goed gedaan een stukje in het Stadsblad laten zetten en fijn dat het gelukt is.Zo horen we toch nog wat over de vereniging.

Freek. 26-04-21 12:58:47

Hallo Berend.Niet verkeerd de 1e ronde van de kweek, ongetwijfeld gaan je ringen op, succes.De TT commissie zal wel blij zijn met je berichtje, ja laten we hopen dat we na de vakantie periode wat meer kunnen/mogen en je de resultaten van de kweek kan laten zien.Over de Goulds ik heb ook altijd vernomen dat deze niet goed samen gaan met kanaries, enkele leden hebben in het verleden ook een punt gezet achter een gezamenlijke kweek.Al zijn de meningen hierover erg verdeeld, lees maar op google.Tot slot bedankt voor je bijdrage aan de kweekverhalen op het gastenboek.

Berend Krans 24-04-21 16:21:05

Goedemiddag.
Update van mijn kweek tot nu toe:Van de eerste ronde nu 28 jongen in de vlucht.De tweede ronde staat nu op uitkomen van de nesten.Ik hoop dat het resultaat ongeveer hetzelfde is als de eerste ronde.Dan heb ik na 2 rondes mijn 50 ringen voor dit jaar vol en ben ik tevreden.ik hoop dat er dit jaar weer een TT kan zijn want ik ben wel nieuwsgierig naar mijn kweekresultaten.ook ben ik van plan om mijn vogels van vorig jaar toch op de TT in te schrijven om alsnog te zien of ik het goed heb gedaan.Dit kan en wil ik alleen doen als er weer een normale TT georganiseerd kan worden met publiek, want dat is voor mij toch het hoogtepunt van het seizoen.Nog even een opmerking voor Jannes over zijn kweek met de Golds:Ik heb altijd gedacht dat de kweek met Golds en Kanaries niet samen gaat.Kanaries en Gold gaat niet samen heb ik altijd gehoord, misschien ligt daar het probleem dit jaar heb je waterslagers in je hok, misschien ligt het daar aan.ik hoop dat ik het mis heb maar dat is wat ik er van weet.Groeten.Berend en Bep Krans

Freek. 24-04-21 11:02:26

Voor de fans.Kijk naar "Beleef de Lente", jonge Oehoes, jonge Zeearenden,1e ei visarend en nog veel meer.Te vinden via de links op deze site.

Wil.Pest 15-04-21 11:26:12

Beste E.U.K.V. ers nog even geduld en ik denk dat we elkaar weer snel gaan zien en onze dingen weer kunnen starten ,het is nu erg stil rond de club ,maar dat is overal, na ik verneem is er nergens wat te doen in de vogel sport , ik ben laat begonnen met het kweken ,heb de eerste 10 vogels op stok er leggen 7 nesten met eieren, 3 nesten moeten 18/19 april uit komen ik hoop jullie gauw te zien en houw het gezondSport groet Rika en Wil Pest

Freek. 10-04-21 10:28:22

Onderstaande mail met mocht goedkeuring van Alphons geplaats worden op het gastenboek.Freek.


Goeden avond Freek. Alles oké met jullie, hier is nog alles oké, de kweek zit erop en ik mag tevreden zijn denk ik, heb 139 jongen op stok en daar kan ik wel mee leven.Nu is er niet veel schoon te beleven in het hok, ze zijn allemaal in de rui op de late jongen na, veertjes in overvloed. Het zou mooi zijn als er een schouw zou komen in het najaar?Freek hoe is de kweek verlopen bij andere liefhebbers, heb je links of rechts al iets gehoord.Freek heb nog iets op de site van E.U.K.V. geschreven, over de vogeltjes, dat de liefhebbers dit gaan geloven?Zou er een einde in zicht komen van de corona? Groetjes Fons & Jeannine.

Freek. 09-04-21 14:05:20

Fijn dat een handvol leden de moeite hebben genomen de vogelkweek met ons te delen hopelijk volgen er nog meer.Jannes het begin is er in je revalidatie en nu op naar de volgende stap.Wil je bedanken voor het beschikbaar stellen van wat vogels voor de speelweide van het Julianapark een park(tuin van Kool)wat voor veel Utrechters een grote betekenis heeft gehad in hun jeugd.Jammer dat je de enige bent die gehoor heeft gegeven aan mijn oproep jl.Maar zoals met zoveel dingen alles schijnt te wennen.Niet dus.Wens iedereen een goede gezondheid toe en laten we hopen dat er in september wat meer ruimte is/komt.Groeten.

Jenny 07-04-21 22:39:34

Hallo JannesWat fijn om te lezen dat het beter gaat met je en dat je weer een beetje aan het kweken en wandelen bent.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies