Perdurabo 21-04-22 16:01:56

Er is me iets onduidelijk in uw beschrijving van het ontstaan van wicca:"Er zijn mensen die beweren dat alles is verzonnen door Gerald Gardner, dat de religie slechts sinds 1954 bestaat."
Bedoelt u dat u het daar niet mee eens bent en dat wicca hetzelfde is of een voortzetting is van 'de oude religie'? Deze opvatting van Margaret Murray en anderen is volgens mij al lang achterhaald. Lees bijvoorbeeld de studie van Ronald Hutton over moderne hekserij.

Thomas 10-04-20 19:25:21

Ik ken het bestaan van Wicca nu ongeveer 5 dagen. Heb al redelijk wat opgezocht en vind het heel interessant. Veel delen van mijn leven zie ik er in terug.
Dit geef mij het idee dat ik er wel echt voor moet gaan.
Maar het feit dat het algemeen niet geaccepteerd is en er veel onduidelijkheden zijn over hoe je eraan moet beginnen en waar je kunt vragen om hulp aan een ingewijde/mentor. Weet ik niet wat ik moet doen. En wat slim is en of ik het aandurf.
Iemand die een tip heeft?
Zou het mogelijk zijn dat er nog een kopje komt hoe je kunt beginnen aan Wicca? En welke organisaties betrouwbaar zijn en waar je terecht kunt voor hulp als je daadwerkelijk die wereld binnen wilt stappen.
Want dat wil ik best doen maar weet niet of ik er het lef voor ga hebben als ik het helemaal alleen moet doen. Als ik contact zou kunnen krijgen met een ingewijde die mijn mentor zou kunnen worden zou het veel makkelijker zijn ondanks wat iedereen er van denkt.

Dominique 14-12-19 12:26:00

Heel interessant, mooi, bedankt 👍😀😍

Mirry 16-06-18 21:26:16

Heey,

Ik vind het heel intressant om dit allemaal te lezen. Mijn naam is van oorsprong Keltisch en mijn ouders houden van alles wat Keltisch is. Ook ben ik tijdens een maansverduistering geboren. Dit zorgt er dus voor dat het helemaal niet gek is dat ik spiritueel ben. Ik heb hier altijd al intresse in gehad, niks mee gedaan. Echter heb ik besloten er nu wel wat mee te doen. Afgelopen dagen heb ik mij in Wicca verdiept en ben ik een BOS boek gaan bijhouden. Het viel mij op dat ik in musicals,series,films altijd de kant van de heks koos en mij kon inleven in die persoon. Ook geloof ik in geesten (wat niet persee iets met Wicca te maken heeft maar wel met het spirituele) En is het ying yang teken maar ook het pentagram erg belangrijk voor mij.

In de boekenlijst mis ik nog het boek:

Heks van Susan Smit.

*Edit mijn naam is niet mijn echte naam, deze heb ik bewust niet neergezet omdat het een weinig voorkomende naam is en mensen dus zo kunnen doorhebben wie ik ben.

peter 26-02-18 23:36:51

ik ben me aan het verdiepen in religie en spiritualieteit en vind dit erg interessant mooi geschreven ook

louise de ridder 13-12-17 19:56:49

Heel helder en duidelijk geschreven, ik ben van de eclectische hekserij. Ik wens je héél veel succes met de Wicca. Door mijn werk en drukke leven even geen tijd voor een coven, maar zou dit toch wel weer graag willen in de toekomst

Osrevaan 22-05-17 10:56:23

Waar de fok slaat dit op dit is een foktop religie. Dat Phidrai dit serieus neemt. Phidrai was een bezeten depri meisje met een roze broek die hier op school zat en werd altijd buitengesloten, omdat ze vastzat aan een domme religie als Wicca. Ze had gewoon heel veel bagage, letterlijk en figuurlijk

Guinevere 16-12-16 18:12:04

Hallo, ik ben er dus vandaag achtergekomen dat een van mijn vriendinnen een Wicca is. Ik werd benieuwd en ben een beetje gaan rondneuzen door deze site. Zelf ben ik eigenlijk katholiek en ga ik elke week naar de kerk, maar ik krijg steeds meer afwijking daarnaar. Het lukt me gewoon niet meer met heel mijn hart in God te geloven. Maar nu ik zo een beetje meer afweet van Wiccan, voel ik meer in mijn hart bij de Wiccan dan bij de katholieke kerk. Superbedankt voor alle informatie!

Jay Jay 14-11-16 13:56:10

Ik vind dit een interessante site die we voor school ook moeten gebruiken maar natuurlijk wel met de bronvermelding! Dankjewel

Manon 16-08-16 13:54:51

Onder het kopje 'Religeuze feesten' wou ik alles doorlezen alleen ontbreekt de tekst bij: Midzomer Litha en Mabon. Best jammer, had daar ook graag wat meer over willen lezen. Komt dit nog ? Verder een interessante informatie website.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies