Ton Jurritsma 30-12-08 22:32:03

Jan Gerrits Faber legde in Franeker (Nederland) de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij. In de eerste decennia maakte de smederij naast haarden ook fietsen, schaatsen, hooi- en stropersen, bietensnijmachines en brandkasten. In 1926 werd het bedrijf verplaatst van Franeker naar Huizum, bij Leeuwarden. De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig in Nederland voor een run op gashaarden. Faber anticipeerde daarop met nieuwe producten en technieken. In de jaren die volgden werd via groothandel en detaillist geleverd en werd Faber marktleider op de markt voor schoorsteengebonden haarden. In 1996 kwam Faber als eerste met de gesloten verbrandingstechniek op de markt. Een techniek die later door menig fabrikant werd overgenomen.

Sinds 2000 maakt Faber onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group, wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming en sfeerhaarden. Het totale concern telt ruim 8500 medewerkers en heeft een omzet van circa 1,5 miljard euro. Naast haar hoofdvestiging in Heerenveen heeft Faber ook vestigingen in Belgiƫ, de UK en Duitsland.
gegevens over de genealogie vam o.a. Faber te vinden op http://gw2.geneanet.org/index.php3?b=jurritsma&lang=nl;pz=antonius+h.f.;nz=jurritsma;ocz=0;m=N;v=Faber;t=A

vr.gr.

Ton Jurritsma

Herma Vos-Zwart 02-12-07 18:57:46

Via Miranda heb ik deze site doorgekregen. Vindt het erg leuk om weer wat meer informatie te vinden. Ik ben dus een kleinkind van Adriana Zwart en een dochter van Jacob Zwart (geb.1937).
Als ik het goed begrepen heb, ben je een dochter van Jans Zwart ( oudste zus van mijn vader) heb haar gelukkig een keer mogen ontmoeten, maar was toen wel heel jong nog. De data achter de geboorte datum van deze vijf kinderen is dat wanneer je het gevonden hebt, want als het overlijdensdata zijn klopt deze niet. Ik weet dat alleen Jennyfer (Jenny) nu nog over is van deze vijf kinderen. Mijn vader is al in 1978 overleden, van Jacoba (coby) kan het voor je achterhalen als je dat zou willen.
Het derpse verhaal van de verloren zoon vind ik fantastisch. Heb je deze van het internet afgehaald? Zo ja, kan je me vertellen waar ik nog meer verhalen in oud derps kan vinden?
Ik wil je in ieder geval bedanken voor deze informatie die ik "zomaar" online kon vinden...Kom gelukkig wat meer te weten.
lieve Groeten,
Herma

Jetske Dumais 14-06-07 15:23:40

Wat een schitterende website. En wat een prachtige informatie. Helemaal uit ons (Maurice en mij, aka Melkor en Nimue) hart gegrepen, daar wij zoals jullie dezelfde interesses hebben en vakanties gebruiken om dergelijke plekken in Europa en het Oosten op die manier te bezoeken. Ik heb deze website dan ook gerecommandeerd op ons eigen clubs.

Met vriendelijke groet
B.B. Jetske en Maurice.

Henk de Jonge 27-02-07 15:16:32

Bedankt voor jullie kaart. Begrijp ik goed dat jullie van Zeeland naar Frankrijk verhuisd zijn?
In de genealogie kwam ik al veel bekends tegen. Was het overigens al voor een groot deel vergeten. Laat bij gelegenheid nog maar eens horen hoe het met jullie gaat. Met mij (71) best. Groet, Henk.

Kali Ma 18-01-07 17:20:08

Wow, wat een boel informatie zeg. En leuk zo met al die plaatjes en verhalen erbij.


Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies