Naam:
E-mail:
 
 


Henk Langerak 04-12-20 12:42:25

De foto van de twee hertjes (07) vind ik grappig. Misschien een beetje traditioneel, maar vindt maar eens twee herten die je gelijktijdig aankijken. Het roest van foto 4 en5 had van mij nog wat meer aangezet mogen worden, zodat het echt roest wordt. En foto 1 van het wassende jongetje is een verhaal op zich. Hij ziet er weldoorvoed uit, dus het zal geen kinderarbeid in een ver land zijn. Toch in een museum waar kinderen oude ambachten mogen uitproberen?

Rob Spaans 04-12-20 11:48:00

Hallo Leo, foto 1 is goed genomen, maar had nog iets beter afgewerkt kunnen worden. Foto 2 en 3 zijn leuk om te zien, maar doen mij weinig; het rood maakt het voor mij nog net iets boeiender. Foto 4 en 5, van het industriële houd ik wel van. Persoonlijk zou ik ze nog iets contrastrijker hebben gemaakt. Foto 6 en 7 zijn best leuk, maar mij iets te algemeen. Dat is echter persoonlijk. Bij foto 8 weet ik niets te bedenken; waar kijk ik nu naar? Foto 9 is natuurlijk een prachtige compositie; niets meer aan doen!

Jaap van der LindenNAYu 02-12-20 20:46:35

Hoi Leo,Voor mij is nr 9 de beste. Zorgvuldig positie gekozen, goed uitgesneden en prima naar zwartwit omgezet. Verder vind ik de geitjes(6) minder qua compositie dan de herten(7) en van beide staalfoto's vind ik nr 5 de betere.

gertjan 02-12-20 15:22:41

HalloLeo,
Een zeer gevarieerd aanbod, dat is leuk, maar soms ook lastig te kiezen als je zoekt naar de mooiste of leukste.
Foto 1 is een mooie foto, en goed belicht. De vragen van Rob kan ik herhalen. Of het wasgoed over belicht is, weet ik niet. Op het randje denk ik.
De foto's 2 en 3 boeien mij niet zo (sabeltandtijger en wilhelmina in IJs ....gok ik).
De abstracten boeien mij altijd wel. Ik weet alleen niet of je de meest boeiende uitsnedes hebt gemaakt. En dan bedoel ik met name foto 4. De geitjes zijn wel apart in beeld gebracht met heel veel diepte. De hertjes kijken je aan, maar zijn niet echt boeiend. De 8e foto zegt me niet veel. Ik weet niet waar ik naar kijk, maar het prikkelt ook mijn fantasie niet echt.
De laatste foto is er een naar mijn hart. Het blijft altijd indrukwekkend.

han brinkman 01-12-20 15:27:27

foto 1. fraai, het licht op de hand accentueert de kracht die nodig is om het wasgoed op te tillen.
foto 2. boeiende horror

Rob IJ 01-12-20 15:09:46

Hallo Leo,Foto1. Kind bij een wastobbe. Die zie je tegenwoordig niet vaak meer. Waar zou dit zijn? Het groene buiten suggereert voor mij een ontwikkeld land, als ik dat zo nog mag aanduiden. De kleding is traditioneel. Wordt ook nog maar weinig zo gedragen. Is dit een museum oid? Een klooster? Technisch mooi, al is het wasgoed misschien net overbelicht.Foto's 2 en 3 zijn foto's van mooie beelden, maar niet intrigerend.4 en 5 vind ik erg mooi: abstracten, maar wel duidelijk de structuur. Mooie zachte contrasten, waardoor niet de ruwheid van het materiaal opvalt, maar wel de nuances in kleur en zachte lichtovergangen.6: grappige foto van geitjes, die wat compositiebetreft goed in elkaar zit.7: twee herten zijn grappig.8: bedoeling van de foto is mij niet helemaal duidelijk.9: Goede sfeerfoto door de donkere setting en contrastrijke structuur. Of het door de vertekening komt weet ik niet, maar het lijkt of de bovenste stukken van de kruizen hoger zijn dan gebruikelijk.

Jolanda Sprokholt 01-12-20 14:45:17

De foto van het kind bij de tobbe vind ik prachtig. Ook de foto's van de geitjes en hertjes zijn lieflijk. Met foto 8 heb ik niets, snap niet waar ik naar kijk en vind het beeld zelf te abstract. Foto 4 is een mooi abstract. Bij foto 5 willen mijn ogen steeds de lijnen strakker horizontaal en verticaal zien.

Gerk 30-11-20 21:31:10

Je verdiepen in Economie en Sociaal ondernemen zijn beslist interessante onderwerpen. Interessant zijn ook je foto’s. Deze mogen zeker gezien worden. Een aantal passen prima in de categorie oogstrelend.

bert de wit 30-11-20 19:28:32

wel een gevarieerde serie. Ik vond het meisje de mooiste foto.


Terug naar homepage