Fred van der Reijken 12-07-17 09:03:48

Beste Fred.
Ik ben op zoek naar aanvullende gegevens van Adriana van Es, geboren 27-5-1884 in Loon op Zand en aldaar overleden op 28-7-1955. Ik kan echter in jouw stamboom geen gegevens vinden uit Brabant. Is dit een andere van Es dan die jij beschrijft?
Met vriendelijke groet.


Reactie:
Hallo Fred,

jouw Adriana behoort toe aan een andere familie van Es, er is geen link met de fam. van Es op mijn website.
Maar op internet op www.wiewaswie.nl is wel informatie over haar voorouders te vinden:
Adriana huwde op 04-09-1905 Andreas van den Rijken
Vader Theodorus van Es, moeder Maria Verhoeven, zij huwden 16-08-1883 te Loon op Zand. Theodorus is geboren in Baardwijk, Maria in Sprang.
Vader van Theodorus is Jan van Es, moeder is Petronella Maas.

groet, Fred

 Rinus Muis 28-12-16 14:25:39

Beste Fred,
Wiecher Hartkamp (nr. 51) en Wiecher Hartkamp (nr. 62) zijn beide op 31 juli 1937 overleden??Wiecher Hartkamp, geboren 16-09-1861 te Meppel, overleden 31-07-1927 te Haarlem (akte 836).Zijn zoon Wiecher Hartkamp is overleden 17-08-1899 te Haarlem (akte 712) en was 3 maanden oud. Hij was het vierde kind van Wiecher Hartkamp en Aaltiena Berendina Muis, mijn voorouders. Wiecher Hartkamp van 1903 is mij niet bekend en volgens mij geen familie. Ik verneem het graag van je.
Groet Rinus


Reactie:
Beste Rinus,

ik zal er binnenkort induiken, je hoort van me.

groet, Fred

8 Jan 2017: ik heb je er een mail over gestuurd

 Johan Fokkinga 30-08-16 11:19:23

Goedenmorgen, nadat ik gegoogeld heb op m'n naam kwam ik deze site tegen. Ik heb eigenlijk geen toestemming hiervoor gegeven. Ik moet een aantal correcties melden: ik ben niet een kind van dhr Fokkinga die m'n moeder trouwde maar een kind van een verhouding binnen het huwelijk. Daarom is het huwelijk ontbonden. Verder ben ik in scheiding met m'n vrouw op dit moment. Ik zie mezelf niet als onderdeel van deze stamboom. Ik heb alleen de naam vanwege de geboortecertificaat.


Reactie:
ik stuur een email

cornelis ( kees ) Kennedij 14-07-16 11:17:55

Geachte Heer Huisman, uit de informatie op uw website begreep ik dat u onderzoek heeft gedaan naar de Kennedij stamboom. Uit eerdere informatie heb ik begrepen dat wij afstammen van een Schotse legerofficier die waarschinlijk Kennedy geheten zal hebben. Graag zou ik uitzoeken wanneer de verandering van Kennedy naar Kennedij heeft plaats gevonden. Dienst Justis die verzoeken tot naamswijzigingen behandelt geeft aan dat je moet kunnen aantonen dat er sinds de invoer van het bevolkingsregister 1810-1830 de naam in de originele vorm ( naar ik aan neem Kennedy ) is gehanteerd. Mogelijk kunt u mij behulpzaam zijn in het uitzoeken van de stamboom van Cornelis Kennedij geb 10 jan 1898 te Mijdrecht. Graag hoor ik van u of u daar mogelijkheid toe ziet en indien dat niet zo is of u mij iemand kan aanbevelen die dat wel zou kunnen / willen doen. Met vriendelijke groet,Kees Kennedy


Reactie:
Hallo Kees,

ik heb even snel gekeken wie de voorouders van Cornelis Kennedij zijn. Uw tak is niet gerelateerd aan de Kennedy familie die ik heb uitgezocht. Ik heb geen link tussen de 2 takken kunnen vinden (enkele jaren geleden naar gezocht). Kennedy is een veel voorkomende naam in zowel Schotland als Ierland, het zo goed kunnen zijn dat er 2 verschillende militairen met de achternaam Kennedy in Nederland zijn achter gebleven.

De mannelijke lijn van uw Cornelis terug in de tijd gaat van Bertus en 3 maal Hendrik. Allen heten Kennedij volgens de BS, niet Kennedy. De oudste Hendrik Kennedij is op 6 feb 1833 op 71 jarige leeftijd overleden in Werkhoven (vlak bij Houten).

Enkele jaren geleden ben in het verenigingsgebouw van de Nederlandse Genealogische Vereniging in Weesp geweest, als ik het me goed herinner ligt daar een boek met de stamboom van uw tak Kennedij.

Zekere in de periode voor 1813 (invoering Burgerlijke Stand) kwamen verschrijvingen veelvuldig voor: Kennedy, Kennedij, Kennedie ben ik allemaal tegen gekomen.

groet, Fred

Hans Christiaan de Vries 15-06-16 10:28:56

Beste heer Huisman,Wat leuk om hier familieleden van mij te vinden. Door diverse droeve omstandigheden was ik niet op de hoogte van het bestaan van de halfbroers en -zussen van mijn moeder, waaronder Wilhelmina Brugman die getrouwd was met Hendrik Legué. Ik zag hier dat zij twee kinderen en twee kleinkinderen hebben. Omdat zij nog leven zijn hun gegevens afgeschermd ("privé". Toch zou ik het op prijs stellen om met hen in contact te komen en heeft u een suggestie hoe.Overigens mijn complimenten voor de prachtige site en genealogieën die u gepubliceerd heeft.


Reactie:
Dag heer de Vries,

we hebben begin april 2011 via email ook contact gehad nav de stamboom Legue. Ik heb toen een vraag van u over ene tante Betsie doorgestuurd naar Gerrie Legue en u zijn email adres gegeven om verder af te kunnen stemmen. Ik neem aan dat u verder contact met hem heeft gehad?

groet, Fred

guillaume du Crocq 11-05-16 17:52:53

goedemiddag
Christine Elisabeth du Crocq was een zus van mijn overgrootvader PB du Crocq en Tante Sophie van de Prinsesse schouwburg uit den Haag
groet willem Karel du Crocq ,frankrijk

mce van der luyt 10-02-16 18:09:14

bedankt voor het terug schrijven. kennedy kwam uit veenendaal en both komt uit sprang. mijn vader heeft wel verteld dat de ene helft van veenendaal onder utrecht viel en de andere helft onder gelderland. vermoedelijk is er een verhuisd naar rotterdam en een jongen naar een gesticht. alleen de oudste is bij familie onder gebracht. moet ik daarvoor speciaal naar veenendaal of arnhem? of kan ik ook iets terug vinden in den haag.


Reactie:
De gezinskaarten van Rotterdam zijn via Internet in te zien. Ik heb gecheckt, geen van de kinderen vind ik terug in Rotterdam. Vwb het bevolkingsregister van Veenendaal: ik zou het gemeentehuis bellen en vragen waar de oude gegevens opgeslagen zijn, Arnhem of Utrecht, dat scheelt mogelijk de nodige tijd.
Ik vind op internet een stamboom Both, zie http://users.skynet.be/andre.both/genealogie_both_nl_zh_a-waard/genea/noordeloos1-12.htm. Onder tak 18 zie ik het gezin. Helaas geen verdere info wie waarheen gegaan is. De stamboom is echter opgesteld door een Both, Andre Both uit Gent, Belgie. Omdat hij een Both is heeft hij mogelijk meer onderzoek gedaan of beschikt over andere bronnen. Ik zou eens met hem contact opnemen, zie http://users.skynet.be/andre.both/genealogie/contact.htm. Ik verwacht niet dat er in Den Haag bij het CBG iets te vinden zal zijn.

 maria catharina elisabeth van 28-01-16 18:32:28

ik ben al jaren aan het zoeken naar evt. verre famieleden. ik vond het leuk dat ik mijn verre familie vond onder parenteel jan kennedy. mijn overgrootmoeder was catharina maria kennedy getrouwd met hendrik hendrikus both. zij zijn vroeg overleden, en de kinderen werden verdeeld. weet u aan welke ziekte ze zijn overleden. in die tijd heerste het veel. en waar kan ik vinden hoe en waar de kinderen verdeeld zijn. mijn overgrootmoeder is naar noordwijk verplaatst en 1 kind is bij zijn grootje gebleven. maar waar is de rest gebleven.


Reactie:
Helaas wordt in de overlijdensakte nooit melding gemaakt van de oorzaak van overlijden. De naam Both kan ik in historische kranten uit de regio Veenendaal niet vinden. Ik kan dus helaas niet zeggen waaraan het ouderpaar is overleden.
Voor zover ik weet is er geen instantie waar gezocht kan worden waar de kinderen terecht zijn gekomen. Als het in de familie geregeld is denk ik dat er sowieso niets van vastgelegd is.
De enige mogelijkheid die ik zie is zoeken in het Bevolkingsregister, daarin staat wie in Veenendaal woonde en op welk adres. Helaas is deze info niet via internet toegankelijk. U zou met de gemeente Veenendaal kontakt op kunnen nemen of zij de registers in Veenendaal hebben of dat ze in het Gelders Archief in Arnhem liggen. Via deze registers in misschien na te gaan bij wie de kinderen zijn gaan wonen, althans, als ze in Veenedaal zijn gebleven.
Succes met verder zoeken.

maria rade 24-02-15 19:06:11

Geachte heer Huisman,
Mijn naam is Maria RadeMijn vader is Hendrik Rade geb 30-7-1888Mijn opa de vader van mijn vader heet Lambertus Rade geb. 20 maart 1850.De vader van Lambertus Rade is Hendrik Rade die getrouwd is met Anna Maria Meuring.Anna Maria Meuring's ouders waren Lambertus Meuring en Catrina Rade.
Heeft u nog meer info?Wat is de relatie van Catrina Rade met haar schoonzoon Hendrik Rade. Het lijkt erop dat het haar neef is of achterneef. Met vriendelijke groeten,Maria RadeReactie:
Maria,

het zijn volle neef en nicht van elkaar. Ik heb niet de hele stamboom Rade uitgezocht, een klein stukje hieronder:

Eerste generatie

1. Rijk Rade(n). hij trouwde Willemijntje Els(e)meer.
Kinderen uit dit huwelijk:
2. i. Fredrik Rade(n) geb. Maart 1735.


Tweede generatie

2. Fredrik Rade(n), geb. Maart 1735 te Amsterdam, gedoopt 16 Maart 1735. hij trouwde Sophia Arends, getrouwd 24 November 1764 te Amsterdam, geb. Januari 1738 te Amsterdam (dochter van Hendrik A(a)rends en Geertruij ter Mars), gedoopt 3 Januari 1738 te Amsterdam.
Kinderen uit dit huwelijk:
3. i. Catharina Rade geb. September 1784.
4. ii. Hendrik Rade geb. 26-09-1781.


Derde generatie

3. Catharina Rade, geb. September 1784 te Amsterdam, gedoopt 15 September 1784 te Amsterdam. zij trouwde Lambertus Meuring, getrouwd 25 April 1806 te Amsterdam, geb. September 1783 te Amsterdam (zoon van Jan Meuring en Maria Hendrina Commeseel), gedoopt 4 September 1782 te Amsterdam.
Kinderen uit dit huwelijk:
5. i. Maria Sofia Meuring geb. 3 december 1824.
ii. Anna Maria Meuring, geb. 1819 te Amsterdam. zij trouwde Hendrik Rade, getrouwd 24-05-1843 te Amsterdam, geb. 1812 te Amsterdam (zoon van Hendrik Rade en Anna Christine Leemschot), beroep koperslager.

4. Hendrik Rade, geb. 26-09-1781 te Amsterdam. hij trouwde Anna Christine Leemschot, getrouwd 13-07-1804 te Amsterdam.
Kinderen uit dit huwelijk:
i. Hendrik Rade, geb. 1812 te Amsterdam, beroep koperslager. hij trouwde Anna Maria Meuring, getrouwd 24-05-1843 te Amsterdam, geb. 1819 te Amsterdam (dochter van Lambertus Meuring en Catharina Rade).


Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

groet, Fred

 K c Numan 15-01-15 14:06:17

Geachte heer Huisman,
Vanmorgen ontdekte ik dat Rinske Neuman, overleden 13 juni 1967 in Geleen als weduwe van Gradus Izaak Cornelis de Haas, een volle zus is van Aukje Numan en Karel Numan. De laatste is mijn grootvader. De naam Neuman (die van Rinske) is een fout van de ambtenaar in Dronrijp. Zie de geboorteakte nr. 58, d.d. 22-02-1882 aldaar. Haar moeder heet Joukje Molenaar, die op 18-04- 1883 is overleden ophet schip te Terhorne. Haar stiefmoeder is Boukje Eeltjes Vleeshouwer, met wie Willem Numan trouwde op 14-12-1883. Naar deze stiefmoeder heeft Rinske haar dochter Boukje Boudina duidelijk vernoemd. Het zou kunnen zijn dat de nazaten van Rinske Neuman niet weten dat er een flinke familie Numan bestaat met diepe wortels in Drachten en de rest van Friesland, inmiddels verstrooid over heel Nederland, Rinske is vernoemd naar haar grootmoeder Rinskje Jans Kooi, goed te vinden op internet. Wie weet vindt iemand het leuk om in contgact te treden en meer aan de weet te komen. Dat kan.Met vriendelijke groeten
Karel Cornelis Numan


Reactie:
Hallo heer Numan,

dank voor uw bericht. Ik heb geen contacten met die (verre) familie de Haas, kan helaas niemand opmerkzaam maken op uw informatie.

groet, Fred

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage