casper 11-11-11 20:24:22

Hallo Erik,
Bedankt voor de informatie!
Als ik nog eens vragen heb zal ik ze u stellen.

Met vriendelijke groet, Casper.

Erik 11-11-11 09:42:18

Casper,
Ik heb zelf gekruist met "Maria Mathilda" het is een roos van Louis Lens. "Maria Mathilda" geeft mooie bottels en neemt veel soorten stuifmeel aan. Het nadeel de roos is vrij dominant. De nakomelingen zijn meestal bloemen met een vijf tot zevental blaadjes ze lijken ook sterk op de moeder. de zaailingen hebben wel een enorme kleurvariatie. Probeer eens met Bonica als moeder ik vind dit zelf een goede moederplant. Kijk nu goed welke roos er veel bottels geeft bv. Alden Biesen, Kent, bonica enz... . Dit zijn allemaal kandidaat moederplanten. Als je nog vragen hebt laat maar horen.
Erik

Casper 10-11-11 20:30:53

Hallo Erik,

Ik heb al eens eerder aan u wat gevraagd over het veredelen van planten.
Nu ben ik denk ik wel zover dat ik volgend voorjaar echt wil gaan kruisen. Het enige wat ik nog nodig heb is, een goeie en mooie botteltroos ( Die goed als moeder plant kan gebruikt worden.) Raffia , en wat tips over de opkweek eisen van de rozen zaden. ( Temperatuur, wel of niet voorweken, vochtigheid etc.) Bij kwekerij de Wilde ( In Nederland erg bekend om zijn top kwaliteit rozen.) Zag ik dat ze ook bottelrozen van het ras: Rosa maria 'Mathilda' aanbieden. ( En ik zag ook toevallig op uw site dat u deze plant wel kent.) Wat zijn u ervaringen met dit ras als moederplant ?

Met vriendelijke groet, Casper Diekerhof.

Georgette Cardon-Pombreu 02-10-11 10:40:47

Knappe site, Erik!
Groetjes,
Georgette
(VVPV regio Antwerpen)

Erik 08-03-11 09:05:23

Bianca, Je kunt in maart zelfs begin april nog rozen uitplanten. Bewerk eerst de grond. Bij klei of leemgrond compost toevoegen. De compost mag zelfs nog redelijk grof zijn, het geeft een betere structuur aan de bodem. Haal de rozen uit de grond en zet ze in water zodat de wortels niet uitdrogen. Oudere rozen snoei je terug tot op een derde. Zet de roos in het nieuwe plantgat en vul aan met aarde. Geef daarna water zodat de aarde goed tussen de wortels gaat. Vul verder aan en trap de aarde lichtjes aan. Geef de plant enkele dagen water. Ik heb zelf vorig jaar in de zomer een klimroos verplant. Door werken moest de plant verplaatst worden. Ondertussen herstelde de plant goed.
Erik

bianca 06-03-11 13:43:34

Hallo Erik,
Ik vroeg me af of ik in maart nog rozen ( oudere en jonge planten ) kan verplaatsen in de tuin. Ik denk eraan om een perk waar ze nu staan weg te halen en ze elders in de tuin te planten. Kan dat nog in maart?Heb je tips hoe ik dat met de beste overlevingskansen kan doen?Woon in Kinrooi limburg en volgens mij hebben wij een klei grond hier. Weet dit niet zeker..
Groet Bianca

Casper 23-01-11 13:04:03

Hallo Erik,
Heel erg bedankt voor de info en de tips.

groetjes, Casper.

Erik 23-01-11 10:28:18

Casper,
Je kan ze nu al bestellen; Als ze dan voorradig zijn laat keltjes wel iets horen. Zij moeten ook wachten tot de koelcellen opengaan deze worden niet geopend voor enkele onderstammen. Als de oculatie bedrijven beginnen aanplanten worden deze geopend.
Groetjes, Erik.

Casper 22-01-11 19:01:20

Hallo Erik,
Heel erg bedankt voor de tip!
Ik ga er zeker gebruik van maken.(het beste kan ik ze dus pas in april/maart bestellen?)

Groetjes, Casper.

Casper 14-01-11 13:36:39

Hallo Eric,
Fijn dat u mij wilt helpen.
ik woon in Colmschate ( Gemeente Deventer. )
Alvast bedankt dat u mij wilt helpen.

Met vriendelijke groet, Casper

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies