mariëtte wallinga 24-06-08 19:59:40

froukje,
Prachtig boekje Rotonde Noordzee. Voorgelezen
aan een blinde vriendin het ontroerde haar je
wilskracht.
Zelf ga ik in Juli het gedeelte zweden-noorwegen
fietsen lijkt mij prachtig.
vriendelijke groet, Mariëtte

J.Visser 04-06-08 20:52:08

Dag Frouke.

Je boek "Rotonde Noordzee" met meer dan buitengewone belangstelling gelezen. Voor een deel hebben we het gebruikt als voorbereiding op onze fietstocht rond de noordzee. Samen met mijn vrouw hebben we vorig jaar van 4 mei tot 21 augustus 2007 deze tocht gemaakt. Eenvoudig met tent op stap en fietsen. Als gepensioneerden hadden we alle tijd. We hebben inderdaad ook alle tijd genomen en drie en een halve maand nodig gehad om de ruim 6000 km onder de wielen door te laten glijden. Een fantastische belevenis, ondanks het feit dat we in Schotland en Engeland volgens de plaatselijke bevolking geprofiteerd hebben van een slechte zomer met veel regen en zelfs in Schotland nog natte sneeuw. De Shetland eilanden hebben we gemist, omdat de ferry vanuit Bergen niet meer naar de Shetland gaat.
We zijn in Scrabster van boord gegaan om vervolgens toch nog even naar de Orkney te gaan.
Een lijvig dagboek is uitgewerkt en beschrijft onze ervaringen en belevenissen van dag tot dag.
Je boek geeft ook aardig weer in een erg leuke verteltrant, wat je zoal te wachten kan staan bij zo,n tocht.
Hopenlijk zullen er nog vele fietsers geïnspireerd worden door je boek om ook deze schitterende route te fietsen. Wij kijken er met veel plezier op terug.

Jan en Tine Visser. Vroomshoop.

bert rogge 07-05-08 11:09:33

Dag Frouke,
nou lees ik toch op de site van www.fietsenscoort.nl dat ze jouw boekje als welkomstgeschenk weggeven. Das leuk.
Alles goed verder? Adreswijziging naar Veere ontvangen?
Oh ja, prive e-mail werkt even niet. Bonje met de KPN.


bert rogge

henk kremer 14-04-08 18:12:08

dag frouke,

hoed af voor je prestatie! vraagt discipline en doorzettingsvermogen!

als coordinator fietsen scoort kreeg ik je boek 'rotonde noordzee'. in een keer uitgelezen!

zelf hebben we - mijn vrouw en ik - in 2001 en 2002 de northsea cycle route tot skagen gefietst. wel via de noordduitse kust. moesten bij niebull schuilen voor een noordwester storm. was geen pretje, net als de constante noordwester tegenwind.

hikken nog wat aan tegen zweden en noorwegen, maar staat nog altijd op ons lijstje!

h.g.

henk en margreet kremer
sint annen(t.o. woltersum)

rob de waard 24-03-08 19:33:29

hoi
ik wil de route deze zomer gaan fietsen in 60 dagen ( denk je dat dat mogelijk is met de verbindingen met de overtochten over de zee. en wat zijn gewoon de belangrijkste dingen die ik moet weten voor dat ik aan deze tocht gaat beginnen in 60 dagen.
m.v.g. rob de waard


Reactie:
Beste Rob,
De volledige route fietsen in 60 dagen is pittig: het komt neer op 100 km fietsen per dag. Het is afhankelijk van je fietsconditie en van wat je wilt (heel veel op de fiets zitten of ook tijd hebben voor een fietsloze dag en/of onderweg dingen bekijken en/of lekkere lange pauzes nemen) of het haalbaar is.
In de pagina met de tochtinformatie op mijn site kun je precies zien hoeveel dagen ik heb gefietst/gerust. Ik vond een gemiddelde van 85 km op een fietsdag goed te doen, maar in die 85 km zijn de fietsloze dagen niet meegerekend.
De overtochten per boot zullen het fietsgemiddelde ook naar beneden halen: soms moet je een dag wachten, de boot naar de Shetlands vaart sowieso heel summier(en tegenwoordig alleen in de hoogzomer). Ik moest een halve week wachten voordat ik mee kon (Bergen is een leuke stad met een mooie omgeving, het was geen straf om me daar een paar dagen te vermaken).
Ik denk zelf dat het onspannender is om iets minder kilometers te draaien per dag. Je kunt er ook voor kiezen om de route een beetje in te korten, dit heb ik ook gedaan. Op mijn site vind je hierover meer informatie.
Succes!

gerda baak 29-07-07 15:53:51

hallo Frouke,

Ik heb je boekje in de (niet fietsvakantie)uitgelezen het is leuk geschreven en gaat naar al m'n fietsmaatjes.

groetjes Gerda Baak-Pijl

aart 29-07-07 13:23:23

Hoi Frouke,
we zouden de Noordzee route willen doen in de winter te vertrekken in december?Is dit mogelijk volgens jou?En heb al gekeken op de website van Smyril Lines voor verbinding tssn Bergen en de Shetlands maar vind er niet er veel over.Alternatief zou zijn van in Bergen vliegtuig te nemen tot Aberdeen te nemen,maar dan missen we natuurlijk de Shetlands.
groetjes,
Aart


Reactie:
Beste Aart,

In de winter de Noordzeeroute: dat lijkt mij een heel groot avontuur, en niet zonder moeilijkheden. Sneeuw, gladheid, regen en koude, je zult het allemaal voor de kiezen krijgen. Maar ik neem aan dat je daar over na hebt gedacht.
Wat betreft de verbindingen: het is inderdaad niet mogelijk om met de Smyril line in de winter van Bergen naar de Shetlands (of Scrabster in Noord Schotland) te varen. De vliegverbinding Bergen-Aberdeen is wel een mogelijkheid. Als je de Shetlands (prachtig!) niet links wilt laten liggen zou je vanaf Aberdeen met de boot naar Lerwick (Mainland Shetland) kunnen varen. Persoonlijk vond ik de Shetlands, Orkney en Noord-Schotland schitterend en dat stuk had ik niet graag over willen slaan. Misschien zijn er ook wel vliegverbindingen van Bergen naar Lerwick, lijkt mij niet helemaal onmogelijk gezien de banden tussen Shetland en Noorwegen.
Verder zul je in Noorwegen hier en daar een (langere) alternatieve route moeten fietsen omdat de (fiets-)pontjes in de winter niet varen.


Gerda Baak 21-05-07 16:51:33

Hallo Frouke,

Ik ben een van de "fiets" dames op de afsluitdijk. Je boekje ga ik in ieder geval kopen. Bij deze nog een fijne fietsvakantie in Schotland.

groetjes Gerda Baak-Pijl

Harmke en Renze 18-04-07 14:14:46

Hallo Frouke,

Je boek in een adem uitgelezen, wat schrijf je ontzettend leuk.
We kunnen bijna niet wachten om onze NSCR in juni voortezetten op de Shetlands. Groeten en nog veel fietsplezier. Renze en Harmke.

Henk Dubbink 13-01-07 21:54:49

Moi Frouke,

Prachtig boek ,ik heb het in 1 adem uitgelezen.
Je hebt een leuke stijl van schrijven wat lekker leest.
Mocht je nog meer fietsbelevenissen op papier zetten dan hou ik mij aanbevolen.

Nog veel veilige en gezonde kilometers toegewenst en misschien ooit nog eens tot ziens.

Groet,n Henk Dubbink,

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand