Marcel Kuiper 11-06-06 21:53:36

Hoi Frouke,

Ik was aan het surfen op zoek naar info over een fietsvakantie door Noorwegen en belandde zo op je site. Mooi hoor! Ook leuk om te lezen over de combi fietsen en hardlopen, want dat is precies wat ook ik doe.

Kortom, ik heb aangenaam en leerzaam door je site gefietst. Takk.

Groeten, Marcel Kuiper

PS Bij je links zag ik de vakantiefietser staan, maar kwam terecht op de site van D-reizen. Eric Schuijt vindt het vast leuker als je dan op www.vakantiefietser.nl terechtkomt!


Reactie:
Hoi Marcel,
Inderdaad klopte het internetadres van die mooie winkel daar in Amsterdam niet ...
Het goede adres staat nu op deze site en voor alle duidelijkheid luidt de URL: www.vakantiefietser.nl

Kees Visser 21-05-06 23:34:08

Vrijdag nog even langs Meindert om m'n fiets te halen. Zie op de toonbank het boek van jou. Ik had ooit als eens iets van jou gelezen dus heb boek gekocht. Ik moest hierna met de trein naar Utrecht dus gelijk maar begonnen. Complimenten voor je schrijfstijl ja heb genoten van je boek Super..... Nu net terug uit Utrecht en ja het boek is uit elke seconde die ik vrij had moest ik even lezen. Succes met je verdere fietstochten en boeken? Vr.gr Kees(ook wereldfietser)

marlies 15-05-06 21:45:31

hoi fouke!

heel mooie site! proficiat.
ik zou met mijn vriend een deel van de NSCR (Nederland-Duitsland-Denemarken) willen doen in augustus. Maar we vinden nogal uiteenlopende afstanden voor Duitsland. Jij schrijft 426km, Tanja en Dirk 745 en op nog andere sites meer dan 900... Waar ligt het verschil? Want dan zouden we ons vertrek/eindplaats wel moeten aanpassen!

groetjes
marlies


Reactie:
Beste Marlies,
Er zijn meerdere wegen die door Duitsland leiden waardoor de afstanden elkaar tegenspreken. De officiele NSCR route door Duitsland is 900 km lang en gaat via Hamburg. Tanja en Dirk staken bij Gluckstad de Elbe over en kwamen daardoor tot 745 km. Ik ben in Duitsland zeer creatief met de route omgesprongen: ik ben bij Nieuweschans de grens overgestoken en via Westerstede en Hemmoor rechtdoor naar Gluckstad gefietst. Vanaf daar heb ik de route opgepakt t/m het Nordstrand. Vanaf het Nordstrand heb ik een boot gepakt naar de Hallige Hooge en vandaar naar Sylt. Via Sylt en het Deense eiland Romo bereikte ik uiteindelijk het Deense vasteland. Ik heb de bochtige Duitse kust dus laten liggen. Niet omdat het niet de moeite waard zou zijn: in 2002 fietste ik dit stuk al een keer en het is een prachtig leeg gebied met groene dijken en mooie wolkenluchten, maar de tijd die ik had was beperkt en ik moest dus keuzes maken.

Ineke Bodar 06-05-06 08:42:30

Dag Frouke,

1 juli vertrek ik voor 6 weken om Schotland en Noorwegen te doen van deze route. Je hebt een leuke site hierover gemaakt. Ook die paklijst is erg handig. Daarop staat een mobieletelefoon oplader op zonnenergie, kun je me daar iets meer over vertellen, is het voldoende om je telefoon werkende te houden?


Reactie:
Hallo Ineke,
Ik heb een telefoonoplader van het merk Solar source. Een handig uitklapbaar kastje, ongeveer 200 gram zwaar. Het kastje kan je uitgeklapt achter op je fiets binden en op een zonnige dag vult de accu zich. 's nachts kun je dan je telefoon er op aansluiten zodat hij wordt opgeladen. Het is ook mogelijk om de telefoon er direct op aan te sluiten. Voor sms'en was de energieproductie voldoende, maar bij bellen wordt er erg veel energie uit de telefoonbatterij getrokken en als de telefoonbatterij eenmaal leeg is, is het moeizaam om mbv zonneenergie het apparaat weer aan de praat te krijgen. Bovendien is de energieproductie sterk afhankelijk van het weer en dat kan nogal tegenvallen in Noorwegen en Schotland ...
Als je kiest voor deze vorm van energievoorziening, zou ik er dus niet mee gaan bellen.

Jacinta Fancel 30-04-06 16:05:43

Lieve Frouke

Allereerst wil ik je feliciteren met je boek. Ik ga het niet in 1 keer uitlezen maar er geregeld van genieten. Fantastisch wat je gepresteerd en beleefd hebt en dat je het zo mooi kunt verwoorden. Een prachtig bezit!
Ik wens je heel veel succes met je tocht door Schotland in juni. Hoofdstuk 1 van je volgende boek?!
Dat er weer verhalen komen is zeker!

Jacinta


Niels 30-04-06 13:31:08

Mag ik vragen waarom je hebt gekozen voor de world traveller en niet voor de globe traveller?


Reactie:
Ik heb gekozen voor de Worldtraveller omdat deze fiets m.i. heel geschikt is voor onverharde ruige paden in bergachtig gebied door zijn uiterst stabiele frame, prettige stuurgedrag en 26" wielmaat. De geometrie van deze fiets vertoont overeenkomsten met een mountainbike. Zowel de Globetraveller als de Worldtraveller zijn afgemonteerd met de beste materialen, dus daar zit het verschil niet in. Maar de globetraveller is m.i. minder geschikt voor de onverharde weg.

john stevens 19-04-06 13:28:16

ha frouke,
Ik heb het boek gekregen van karin en wat doe je dan, terug in de trein van groningen naar utrecht, je begint te lezen. En wanneer eindig je dan? juist, 4 uur later liggend op de bank als het boek uit is. Top geschreven!! Mooie flasbacks naar je vader en prachtige ontmoetingen.
Ik wist dat je kon goed kon hardlopen en goede schema's kon maken. Nu ook dat je goed kan fietsen en mooi kan schrijven; wat kun je nog allemaal!!???
Veel succes en bedankt voor het leesplezier, john

Kasiem Imamdi 14-04-06 16:47:59

Hoi Frouke,

Mooie site !! Ik zal je boek zeker bestellen. Je schrijf-stijl is boeiend en beeldend.
Ook gefeliciteerd met het volbrengen van de RONDE. En dat zonder EPO of volgwagens(haha)
Klasse Juffie

Kasiem

Auke Steensma 11-04-06 13:57:13

Lieve Frouke

Een bijzondere reis en een bijzonder boek. Hartelijk dank daarvoor. Je hebt je vader geëerd en doet mij mee delen in je éénvoelen met de grote natuur, een worstelen met wind, water, bergen, wolken en zon. Het genieten van het alleen zijn in die machtige schepping. Je humor is aanstekelijk. Ontmoetingen met mensen bijzonder. Je hebt mij met je boek geholpen te beslissen ook een fietstocht te gaan maken. Op zoek naar me zelf!! Ik wens je vrede en alle goeds op alle tochten door je leven die je maakt.
Liefs, Auke

Dick Odijk 10-04-06 22:14:28

Dat is echt een hele leuke site. Kort en bondig en duidelijk en gewoon leuk om te lezen. Zie daarom nu al uit naar het boek. Kan ik dan ahw een fake rondje Noordzee doen. Een soort van relaxte fietsvakantie. Is mij op het lijf geschreven.
Hou de vaart er in Frouke!

Dick

<< < 2 3 4 5 6
Zoeken
Terug naar homepage