Gerard Duineveld 27-02-11 09:05:42

Beste Ton & Ans,
Gisteren mochten van het bedrijf van jullie familie Spaansen bezoeken. Wij werden ontvangen in het ouderlijk huis van de Familie spaansen de tafel werd uitgeschoven al hebben jullie daar een andere benaming voor, en werden verwelkomd door Ton met een bakkie.
Ton wat hebben wij genoten van het verhalen en de rijke historie van de fam Spaansen in een woord indrukwekkend. Vele dingen waren voor mij als eigenaar van een transportbedrijf herkenbaar, voor mij was het niet een dag van alleen maar bezichten maar ook bepaalde lessen over het leven.
Ton, ik vond de gehele rondleiding en je verzameling van het merk FTF toch een belangrijke stukje nederlands erfgoed zeer de moeite waard.
Ik hoop dan ook als voorzitter van de oldtimerdag Santpoort je op 6.8.2011 weer te ontmoeten met je broers op onze oldtimerdag.

Ton & Ans nogmaals ik kan het niet anders benadrukken, heel erg bedankt voor gastvrijheid en geweldige dag.

M.vr.gr
Gerard Duineveld

Dick van den Heuvel 20-08-10 18:24:29

Fantastisch museum over een uniek merk, interessante rondleiding, begeleid met mooie verhalen van enthousiaste eigenaar Ton Spaansen
Mvrgr
Dick & Marjanne van den Heuvel

Fam Schouten 02-08-10 15:21:31

Ton en Ans Spaansen,
Op zaterdag 31 juli 2010 hebben we het FTF museum bezocht. We werden vriendelijk ontvangen door Ton waarna hij een uitgebreide uitleg begon. We konden niet uit over het enthausiasme van Ton waarmee hij de FTF historie tot leven kan brengen. De verzamelde trucks gaven ons toch een stukje nostalgie met een terugblik op vervlogen tijden. We zijn natuurlijk blij dat er nog zoveel liefhebberij is voor de FTF's. Het zou toch zonde zijn als het in stilte zou verdwijnen zonder dat er nog iets tastbaars van over is. Gelukkig heeft Ton daar verandering in gebracht en kan hij ons nu het FTF museum laten zien.
We namen ook het prachtige FTF boek mee. We hebben het meerdere keren doorgelezen en keken ervan op hoeveel werk er aan is besteed. Zoveel foto's op te sporen van alle gemaakte trucks, echt schitterend.
Onze FTF historie begon in 1970 toen we onze eerste FTF kochten met een Mack diesel. In 1973 volgde de tweede met een Detroit. Dat was het geluid van een FTF wat zo herkenbaar is.
Wij wensen Ton nog veel geluk met het museum en hopen dat er in de toekomst misschien nog FTF's gered of gerestaureerd kunnen worden.
Het was de moeite waard om naar 't Zand te komen.
Fam Schouten

Hein Risselada 01-08-10 20:45:07

Beste Ton,
In dienst bij Nooteboom Trailers in Wijchen heb ik een 4-tal FTF's versleten.
De ZV-50-79, DB-29-61 en de 28-87-JB hadden de oude Motor Panels cabine; de BF-62-VH had de nieuwe cabine.
Ik moest en zou dus een keer naar het FTF museum , vooral na een bezoek aan de site.
Op deze site staat een mooi super-8 filmpje. Echter, het mooie snerpende geluid van de Detroit Diesel mis ik toch wel een beetje op deze film: wees nu eerlijk, een FTF bestaat toch uit beeld EN geluid!
Op zaterdag 31 juli 2010 ben ik hartelijk door je ontvangen in 'tZand.
Even mogen zitten in de I BLESS THE DAY I FOUND YOU was ongetrwijfeld een hoogtepunt en deed herinneringen opborrelen.
De prachtig gerestaureerde rode ADBAN-64 met daarbij gevoegd een kopie van de door mijzelf in 1976 ingevulde BOUWVERKLARING bezorgde me kippevel.
Ook de door jou vanaf overzee teruggehaalde ex Van der Helm ballasttruck is een oude bekende voor me, omdat hierachter de 5-lijner ADBAN-80 dieplader hing.
Ik ben zover ik weet de eerste die met dit span heeft (proef)gereden.
Het keurig verzorgde museum en jouw spontane en leuke gebeleiding bezorgde mij een erg prachtige middag met een hoog nostalgisch gehalte.
Ik kan iedereen een bezoek aanraden!!!
Met vriendelijk groet,
Hein Risselada
Wijchen

Johan Spil 01-04-10 21:33:34

Ton,
Fraai artikel in de krant, wat je aanhaalde met het geluid, als een oude MV Agusta uit de jaren 70'.
Als je dan in de jaren 80' bij de vlotbrug in 't Zand woont en de "Leopard" transporteurs van de landmacht hebben bij "Kennedy" van Jan Mulder koffie gedronken vergeet je dat nooit meer.
Succes met het museum.

Groet,
Johan Spil

john joosen 20-03-10 22:44:12

Hele mooie site,heb zelf 11jaar bij Hybregts Europa Transport gereden naar Duitsland,Franrijk en Italie dus dit was wel leuk om naar te kijken alleen jammer dat er niks van Hybregts E.T. bij stond in Oosterhout, ik hou vanaf nu de site inde gate,hartstikke mooi.
Grtjs John

Pim Amelsbeek, MG Car Club, Re 19-02-10 11:30:50

Beste Ton,
Alle 30 aanwezige MG Car Club leden, Regio Noord Holland, hebben deze dag zeer gewaardeerd en waren vol er lof over. Zowel bezoek Spaansen in Winkel en aan het FTF museum. Dank aan Ton Spaansen en aan zijn vrouw. En uiteraard de overige personen die geholpen hebben om deze dag te doen slagen. Ik heb Ton Spaansen gevraagd een stuk je te willen schrijven voor het MG blad. Dit zal Ton Spaansen zeker wel lukken gezien zijn gedrevenheid van uitleg deze dag. Zie verder de foto’s van deze dag die gemaakt zijn aan het bezoek.
Pim Amelsbeek. Hoorn, 18 februari 2010.

adrie antes 26-01-10 21:54:16

je hebt een mooie website met mooie trucks met name de trucks van ect ik heb daar dik 30 jaar van alles gedaan ook het rijden met de FTF die rijden niet met 10 trailers maar met 5 ze zijn zo geconstueerd dat er op een trailer 2x 20 voet containers of 1 keer 40 voet of 1keer 45 voet dit wilde ik even kwijt groeten adrie antes

Koen Knol 06-01-10 13:33:52

Goedenmiddag, ik was even aan het kijken en zag de 2 laatste FTF.s staan bij het bedrijf waar ik nu nog werk,
Ik kwam in 1994 in dienst toen er nog maar 5000 KM op de teller van de 175 stond en waar ik ook mee hebt gereden, slakkenzand van Ho6/7 naar de ENCI,
Mijn collega's en ik hebben het er nog heel vaak over die goeie oersterke FTF.s, dat waren nog eens auto's, daarna is er GEEN truck meer geweest die het werk van de FTF's kon evenaren,
Ik zou graag eens een kijkje willen nemen in het museum als het kan en wat foto's maken,
Met zeer vriendelijke groeten Koen.

Marco en Patrick 25-12-09 12:56:20

De middag in het museum heeft een grote indruk achter gelaten op patrick hij is helemaal gek van de FTF. Alles wat hij langs de weg tegenkomt van Spaansen is van de FTFs volgens hem.
Nu wachten op het boek en zoeken naar een model van de FTF

Groeten Marco en Patrick

1 2 3 4 5
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies