Mommersteeg J.H. 08-04-06 16:40:48

Las van jouw page in de Tris-koerier. Ben zelf met het eerste pel o.l.v de Lt Dekker naar Sur gegaan. Was toen groepscommandant. Later hebben wij dat ongeluk met die handgranaat te Zanderij gehad. Jouw verslag van de reis was hetzelfde als ik had meegemaakt Groot was dus mijn verbazing. Alle foto's bekeken en velen komen mij bekend voor van de reis o.a Santa Lucia en natuurlijk Sur zelf Ben later met gezin van 1970 tot 1975 weer in Suriname geweest. wederom een grote ervaring zowel voor mij als mijn gezin.Deed ons pijn om weer terug te moeten.
Las ook ergens iets over het vaandel, dat is gedragen door de AOOI de la Sencerie, die heeft het naar het Legermuseum gebracht, waar het toen door de Gen Woerlee is overhandigd aan .....? Maar leuk om te zien, succes verder. Groet Hans Mommersteeg

Jan Konraad 19-03-06 11:21:36

Erg leuk om deze foto's te bekijken.
De goede oude tijd toen we Jantjes waren komt weer terug in mijn geheugen.
Ik was destijds dpl.sld B Cie 1963/64.Onze CC
was Kpt.Elstak (grote snor).Dan Lt.Brands was de Pel.cdt.Sergeant Meijerink was mijn
groepscommandant.(fijne vent).
Beruchtwas destijds sgt-maj. v.d.Pol.
Alle foto's herken ik, omdat ik daar ook ben geweest.
Groetjes,
Jan Konraad te Middelburg.

Gerard Meijer 11-03-06 15:47:48

Over 2 jaar is het voor mijn 40 jaar geleden dat ik in Suriname geweest ben, ik zat bij het lt.Sloot peleton 4e peleton Acie 68-6
ik denk er nog elke dag aan en dat heb jij met je side nog extra versterkt ik vind je side schitererd.

Gerard Meijer

Rob Streep 06-03-06 20:02:53

Als beroepssergeant groepscommandant van het 3e peloton(elnt Goossen)van de B-Cie(kap Elstak)van juni 1963 tot juli 1964 in het prachtige Suriname geweest. Had deze periode als jong vrijgezel voor geen goud willen missen. De prachtig geordende foto's brengen veel nostagie teweeg. Moet na ruim 40 jaar met de honderden dia's nog steeds iets doen-misschien nu....
Bedankt!
Rob Streep

Jo Thijssen 05-03-06 15:01:00

Ik had in Trivizier (v. Hemerts column) een korte recensie gelezen over uw boekje, snel op Google e.e.a. opgezocht en het boekje besteld.
Ik ben zelf met C-Cie ཽ in Suriname geweest en heb aan de tijd daar zowel als aan land / bewoners alsook aan de Troepenmacht de beste herinneringen.
De foto's op de website roepen veel momenten terug en geven een geweldige indruk van dit mooie land en zijn bewoners.
Wij (mijn echtgenote en ik) hopen dit jaar, na 40 jaren, dit schitterende land te bezoeken en de goede tijd van weleer te laten herleven.
Mijn dank voor deze schitterende foto's en ik hoop dat uw boekje van dezelfde hoogstaande kwaliteit is.
Chapeau !

Harm Kloppenburg 16-02-06 14:26:02

Hallo
Ik vind het jammer dat ik niet een paar foto's kan downloaden . Er zitten enkele bij die ik mooi vind . Ze zijn allemaal mooi maar ik heb niks aan foto's waar alleen maar vreemden opstaan . Want de foto's komen uit andere jaren als toen ik daar was
Groetjes Harm

Harm Kloppenburg 16-02-06 14:00:14

Hallo
ik ben Harm Kloppenburg en was van Maart 1963 tot April 1964 bij het mortierpeloton . Ik heb er een fantastische tijd gehad . Alleen vond ik het erg fanatiek . Voor de kleinste fout kreeg je straf . Voorbeeld wij stonden op een Zaterdag bij de eetzaal en werden aangemeld door een luitenant die nog niet zo lang in Suriname was . Het was erg warm en toen wij iets ( 2 soldaten )zeiden moesten wij tot Maandagmorgen in voorarrest . Toen moesten wij op rapport en kregen er nog eens 8 dagen verzwaard bij . Toen wij in Nickerie waren deed er een Surinamer gemeen met voetbal en brak er een geweldig gevecht uit . Toen de wedstrijd later opnieuw moest worden gespeeld waren er veel marechaussees aanwezig maar verliep alles rustig . Dit zij enkele dingen die ik niet vergeet .
Harm

Roelof Ozinga 07-02-06 23:26:06

Lkol J.Slijngard,
26 november 1975 toen het laatste gedeelte van de TRIS per vliegtuig op Schiphol arriveerde, waarbij ook ondergetekende, is het onbezoedelde vaandel van de TRIS en de Hollandse vlag door kolonel Woerlee, de laatste commandant van de TRIS,. overgedragen aan de toenmalige BLS. Ik heb later nog foto's gezien in de toenmalige Legerkoerier dat de "oudste adjudant"van de TRIS als vaandeldrager in het bijzijn van een afvaardiging van de TRIS het vaandel heeft overgedragen aan het Legermuseum in Delft.
Tenzij iemand anders weet, of het anders is gegaan, of een ander vervolg. Het is al zo lang geleden.
Tan boen,
Roelof Ozinga

Richard 29-01-06 18:08:45

Dik goed verzorgde site..
En heel mooie fotos...ik denk dat je de fotos moet koesteren...
heel mooi geordend....
Dik..zou ik een paar van die fotos mogen krijgen van jou.....vooral oud paramaribo van toen...
vr.gr.Richard...

Pieter Nijdam 29-01-06 10:51:02

Hallo Dik
Heel erg mooi jouw foto's.
Ik zelf heb er ook veel en digitaliseer veel dia's voor anderen waar ik mee in kontakt kom omdat ik 2 x per jaar groepsreizen voor oud Trissers naar Suriname en de kazernes organiseer.
Je hebt ze schitterend geordend.
Ik zelf ben van de B cie 64 -65 luitenant van de Pelt, Serg. Groen, Pieterse, Story

<< < 4 5 6 7 8
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies