margreet 09-11-17 19:32:47

In de dagboeken van Doeke wijgers Hellema wordt 3 x jouw voorvader Simon Lantinga genoemd:
Blz. 41 in 1825Den 11 Aug. Ingevolge voorige aankondiging van den Buikspreker, was de herberg te Wirdum op bepaalden tijd, opgevuld met menschen waar onder ook den schrijver, het aantal der nieuwsgierigen overtrof die van den voorigen avond.De proeven van Buikspreken en bij afwisseling het speelen met den Kaart als anderzins waren wel eenigzins gelijkende aan den voorigen avond; maar evenwel onderscheiden in de uitvoering, zoo dat een ieder over het een als andere uitterts verwonderd en voldaan, bij het afscheid ‘s avonds ongeveer 11 uur te rug keerde.Wij zouden over het een en ander wel aanmerking maken; maar om dat wij zelven dat vermogen van die kunst niet bezitten, is het ons onmogelijk te begrijven, hoe dat de zoodanigen zoo veel onderscheidene stemmen konnen voortbrengen, maar allermeest op een afstand verwijderd, als meer van nabij, ja als tegenwoordig de karakters der gewaande perzoonen, naar hun believen konnen doen hooren, en zoo vlug en vaardig bij afwisseling te spreeken.
blz 151 in 1829De buikspreker Lantinga waar van wij vier jaren verleden roerden heeft op den tweeden en derden avond, onder eene menigte toekijkers voor ieder 30 Cents, zijne gaven weder laten horen en zien.
blz 266 in 1833De bekende buikspreker Lantinga, heeft ook permissie gevraagd, om zijn kunst en in het muziek te laten horen en zien; maar Palsma thans ook fungerende als subsistuut grietman, heeft het hem geweigerd, waarover hij ontevreden vertrok. De reden dezer weigering was voornamenlijk dat de Ingezetenen zoo veel mogelijk hunne gelden niet aan vreemden zouden uitgegeven, maar tot eigen behoefte besparen, in dezen agteruitgaanden tijd zoo noodzakelijk; althans wierd Lantinga niet toegelaten het publiek, waar onder zeer behoeftige hunne al is het dan ook maar voor Entré 30 Centen, dezer wijs af te tokkelen.

Hennie Kemper 22-07-14 11:21:46

hallo Martine
Ik begrijp dat je mijn ouders een mail hebt gestuurd.
Helaas zijn zij hem kwijt het is dus beter om met mij contact te maken op bovenstaand emailadres
groet hennie

Jakoba Hendrika Kemper-Houttui 08-07-14 11:44:11

Hallo MartineIk ben de dochter van Jakoba samen met mijn moeder was ik op internet bezig om wat meer van haar familie te ontdekken daarbij kwamen wij jou site tegen erg leuk.Wel hebben wij wat aanvulling wat betreft Frederik Houttuin en zijn vrouw Evalina Alida Maria schoute. De oudste zoon Frederik (berlin)zzijn broers Jan pieter,Gerrit,zus Maria en mijn moeder zijn uit eerste huwelijk.Uit het tweede huwelijk had hij geen kinderen. Over mijn opa is ook nog een verhaal uit de oorlog als je dat wilt weten kan je contact met mijn ouders opnemen op het email adres hierboven groet hennie

Maarten 17-07-12 21:18:05

Wat een gigantische en evenzo mooie website heb jij!!! Ik mail je heel binnenkort! Groetjes van mij, je weet wel, die Maarten van de Renne.

Els Beswerda 11-07-12 19:44:10

Hallo Martine,Allereerst mijn complimenten voor je prachtige website. Dit heeft heeft wat jaren speurwerk gekost. Ik heb een vraag aan je. Mijn belangstelling gaat uit naar de familie Comello. Tot mijn grote verbazing wist jij te vertellen dat de onbekende vader van Anna Comello, waarschijnlijk Simon Lantinga is. Is hij dan ook de vader van Johan geweest? Waar komt dit verhaal vandaan?. Ik ben er heel erg benieuwd naar!
Met vriendelijke groet,Els Beswerda


Reactie:
Dag Els,
Ik antwoord even middels e-mail.
Groeten, Martine

Carla Rademaker 08-02-12 18:53:53

Hallo Martine.Ik vind het een hele leuke website met de stambomen en met name de familie Rademaker, daar over heb ik je een email gestuurd omdat ik zelf nu ook bezig ben met het uitzoeken en met name naar levende familie leden. De stamboom hebben wij al helemaal compleet dankzij een familie lid.groetjes Carla Rademaker.

Anita K 20-09-11 00:06:24

Dag Martine, (moi),
Wat een leuke website. Had al vaker gekeken, zoals je wellicht weet. Ik vind jouw overpeinzingen interessant om te lezen. Je zet me aan het denken.
Hartelijke groet,
Anita

jurriena rademaker 02-06-11 23:13:06

hallo martine
ik heb een vraagje
ik ben op zoek naar foto,s van mijn vader ap (albert) rademaker dat komt omdat er een heleboel mensen zijn die zeggen dat mijn zoontje heel veel op appie lijkt, dus nu ben ik op zoek naar foto,s van mijn vader ,ik heb helemaal geen foto,s van mijn vader hoe die er in zijn jongere jaren uitzag, heb jij misschien enig idee hoe ik hier aan komen ka
ik hoop wat van je te horen
groetjes jurriena

sieka 10-01-11 18:49:38

hallo mijn naam is sijke hillechie lubben en mijn roep naam is sieka
even een beetje over mijn ouders mijn vader is hero harm lubben en mijn moeder is eefke wijtsema
en verder ik zat dus op google en typte mijn naam in en zag jouw site mijn god je doet het goed zeg pffff netjes
hoor echt wel
ik was gewoon wat aan het snuffellen en het is best wel interesant om dat allemaal te lezen en te zien
en om te weten waar de naam sieka vandaan komt
echt leuk
groetjes sieka

Sieka Rademaker 28-12-10 10:08:08

Hallo Martine!!Bij toeval kom ik op deze geweldige site...Ik denk dat is toch De Martine ...jaren geleden dat ik jou heb gezien en gesproken...Je hebt er een mooie site van gemaakt, wat een namen zeg?Jammer dat mijn vader dit niet meer kan lezen, hij sprak zo graag over vroeger en vertelde vol trots over zijn broers en zussen en over hun belevenissen...Mijn Paps Jan Harm Rademaker geboren 01-11-1925 is overleden op 02-10-2009 misschien kun je dat nog ergens gebruiken?Veel succes verder met het uitzoeken en ik hoop snel iets van je te horen...liefs Sieka

1 2 3
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand