Nina 12-05-17 07:24:25

Het bericht van Cor van Zundert, wat heeft dat aan meerwaarde. Terwijl, dat er goede voorgangers zijn die al jaren en jaren bezig zijn zoals Geronimo, Hoorspelen.eu, Gebroeders Cauwenberghe, Wim Fromberg. Met goede, mooie, info van en over hoorspelen. Mvg,Nina

Cor van Zundert 05-05-17 00:07:15

Beste allemaal,De man uit de zee van Agatha Christie heb ik !Tevens ben ik bezig om de mp3 bestanden aan te vullen met titels, informatie en plaatjes zodat een moderne mediaspeler er ook mee overweg kan.Laat het me weten als je interesse hebt.

Groeten, Cor van Zundert.

Cornelis 02-01-17 19:30:02

Hello, goodbye,Niet alleen een gezond en mooi luisterrijk jaar.Ook voor Ton, veel succes.Groet,Cornelis.

Cornelis 02-01-17 19:26:16

Hello, goodbye,Ik wens jullie allen een gezond en mooiluisterrijk 2017 toe.Groet,Cornelis.

 JB 01-01-17 20:04:52

Een goed 2017 toegewenst aan het team van Geronimo Hoorspelen ,en alle bezoekers , groet JB (Het streven is achterstallige, eerder aangekondigde bijdragen, in 2017 te laten volgen)

 JB 24-06-16 23:10:47

8s ]
Stalingrad... waar Hitler gehele divisies op het spel zette in zelfmoordaanvallen; waar de Russen ze vernietigden in een serie veldslagen die berucht geworden zijn in de Tweede Wereldoorlog.
Het Russische plan, van Maarschalk Zjoekov, om met zijn in stilte goed voorbereide en klaarstaande rode leger op ruime afstand aan twee zijden van Stalingrad het tot stilstand gekomen kruiende ijs van de Volga over te steken en het Duitse 6de Leger bliksemsnel te omsingelen, was even gigantisch als meesterlijk; toen het voltooid was, had het eens zo trotse leger van generaal Paulus, 330.000 man sterk, opgehouden te bestaan.
330.000 mannen dachten in 1942 voor korte tijd naar Stalingrad te gaan, doch zij zijn erheen gegaan voor eeuwig. Zij gingen de oorlog in gelijk elke soldaat, in elk land, die in oorlogstijd zijn plicht moet doen. Zij stierven zonder dat zij konden vermoeden, welke erbarmelijke misdadige creaturen aan hun ´thuisfront´ hen te dun gekleed en zinloos in de steppen lieten verkommeren, verlaten en verraden bij Stalingrad.
Het tij was gekeerd. Het derde rijk, wat naar Hitlers eigen zeggen een duizendjarig rijk had moeten worden, begon na twee jaar bij Stalingrad al in te storten, resulterend in gevangenen... eindeloze rijen gevangenen. Slechts weinigen van hen zouden Duitsland ooit nog terug zien.

Einde
____________________________________________
Een lees en luistergroet van JB

 JB 22-06-16 21:49:33

8r ]
Ver naar het Oosten voorbij Europa zou een heel andere tragedie zich als paradox beginnen te voltrekken, waar de superieur geachte Duitse 4de, 5de en 6de legers 27 storm aanvallen zullen gaan ondernemen op Stalingrad ,het laatste beoogde doel en sluitstuk van Hitlers opzet, ..welke 27 keer afgeslagen zullen worden door een ongekend hardnekkig Russisch verzet en de gevreesde Russische winter zich aandiende als grootste vijand van de aanvallers, maar als grootste bondgenoot van de verdedigers. ..

 JB 20-06-16 22:12:47

8q ]
.. Terwijl de eerste aanvalsgolf alweer koerst naar het veilige Engeland, krijgt de tweede groep de volle laag van de FLAK. Boven Noord wordt de aanvoerder neergehaald door het stuk geschut dat opgesteld staat op een stukje weiland van het Kleiwegkwartier. Blenheim ´M for Mother´ crasht zwaar aan de Noordsingel waarbij Wing Commander Tim Partridge en zijn bemanningsleden Smith en Dvorjetz kansloos zijn en nog drie toestellen worden neergehaald of moeten noodlanden, maar tegenover deze verliezen hebben ook de bezetters zware klappen gekregen en was het Engelse signaal die dag duidelijk voor Rotterdam, voor heel Nederland, en voor de bezetters; De bevrijders waren actief!

 JB 19-06-16 15:03:07

8p ] .. De burgerij puinruimers van de Diwero constateerden tijdens deze plotselinge luidruchtige maar welkome onderbreking terwijl duitsers in paniek rond renden hoe de bezetters die dag een flink koekje van eigen deeg kregen van de RAF alvorens die maakten weer weg te komen. De Gestapo op de Heemraadsingel was ook onder vuur genomen door een van de rugkoepel schutters ,mooi zo ,ze wisten dus waar de ´grunen´ zaten, de informanten hadden hun werk goed gedaan, en daar denderde de tweede groep Blenheims binnen voor het tweede bedrijf ,maar nu vertrokken de gezichten op de begane grond want de duitse luchtafweer rondom als cordon opgesteld rond heel de stad, wakker geschud door de eerste aanvallers, opende het vuur en het onvermijdelijke gebeurde! ..
 JB 18-06-16 18:17:46

8 o]
De bondgenoten! Ze waren weliswaar later dan verwacht dan toch spectaculair op komen dagen nadat men een jaar eerder te Rotterdam zich nog vertwijfelt afvroeg waarom de Royal Marines hun collega´s in het nauw niet te hulp kwamen via de Nieuwe Waterweg, maar nu dan gloorde opeens weer de hoop.
De driekoppige bemanningen van de laag overkomende toestellen zagen hoe de Rotterdammers van tussen het puin de V´tekens naar hen maakten terwijl de duitsers er flink van langs kregen op hun strategische posities vooral in en rond het havengebied en vliegveld Waalhaven. ..

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage