Frans Slob 16-08-16 16:32:51

Via-via (zeilersforum) kom ik terecht op de site van Totem, en via daar weer hier... Ik krijg gelijk kippenvel en een brok in mijn keel.

Inmiddels al 13 jaar geleden, maar het voelt toch nog als gisteren!

En nog steeds heb ik er geen woorden voor.

Groeten,
FransJ.H. Herman Rietveld 13-09-14 14:48:25

In 2006 heb ik in dit gastenboek al een herinnering aan Jan Jaap met jullie gedeeld. Dit betrof de prachtige introductieles die ik met mijn gezin, vrouw en 2 kinderen met Jan Jaap bij zeilschool Haringvliet in augustus 2003 heb mogen meemaken. Deze week was ik aanwezig bij een zeilwedstrijd van mijn werkgever ABN AMRO met onze klanten. Zeilen blijft voor mij/ons onlosmakelijk verbonden met Jan Jaap die als jonge kerel ons gezin een geweldige kennismaking met de zeilsport heeft laten beleven. Het doet ons enorm goed dat de naar de zeilschool toegestuurde foto's bij de ouders van Jan Jaap terecht zijn gekomen. Alhoewel inmiddels lang geleden wensen wij de ouders familie en vrienden van Jan Jaap veel sterkte bij het gemis, maar tegelijk veel mooie herinneringen.
Herman Rietveld

Gert en Hetty 10-11-12 22:34:44

Lieve Corry en Evert,

Ik las net je laatste berichtje. Wat is het al weer lang geleden. Toch blijven de gedachten rond deze tijd weer terug gaan naar 2003. Ook al wordt het steeds stiller op dit gastenboek, weet dat er nog steeds velen met jullie meeleven.

Veel liefs, Gert en Hetty

Evert en Corry Toxopeus 04-11-12 22:54:45

November 3 2003,
Het laatste dagrapport v.d. Welsh Dragon 18.00 uur. positie: 45-44N, 032-20W, afgelegde mijlen over 24 uur: 150, gemiddelde snelheid over 24 u. 6.25 kn. Zeemijlen afgelegd: 2490, zeemijlen nog te gaan 1510, vaart over de grond: 6.0 kn.
koers over de grond: 090 graden, wind: W 7, luchtdruk :1020 mb, temperatuur overdag/nacht 10/2, weer bewolkt, zicht: goed, golfhoogte 2m, deininghoogte: 3m, zeilvoering genua 3 gereefd, aantal waargenomen schepen:0, gezondheid goed.
Zeilplezier: koud. daarna werd het stil.....

De week in Amerika was veel werken maar ook plezier, Jan-Jaap schrijft: Wij genieten van hamburgers en steak sandwiches, het is hier heel warm, zo'n 28 graden. Alles is groot..huizen, wegen, auto's! Gelukkig zijn hier geen Smarts, die begonnen me een beetje te irriteren.
Vandaag 4 november 2012 is er weer een jaar voorbij zonder Jan-Jaap en Hein.

Corry en Evert Toxopeus 06-11-11 21:30:36

Jan-Jaap en Hein blijven in onze gedachten, 3 november 2011 8 jaar na het laatste teken van leven en alleen maar vragen!
Moeilijk om iets te schrijven daarom het gedicht van Daniëlle:

Ik kijk naar de zee zo mooi zo prachtig,
maar ook zo koud zo wild en machtig,
jij houdt van de zee de zee is van jou,
en jij bent van de zee.

Er zijn te veel mensen te veel mensen zonder ambitie, zonder illusie, zonder ziel,
ze leven maar voort omdat het zo hoort.

Er zijn te weinig mensen, te weinig mensen met passie, met lef, met dromen. Er zijn te weinig mensen zoals jij.
Terwijl jij je dromen leeft,
dromen wij van je leven.

Diep respect voor je keuzes,
grote bewondering voor je moed.
Wij houden van je onze held,
het ga je goed.

gedicht gemaakt door Daniëlle Gouwens.

Linda 23-02-11 18:32:23

Jeetje: ik kwam per ongeluk op deze site terecht. Met het kippenvel op mijn armen leef ik met de familie mee. Zo vele jaren later ... hoe kunnen jullie ooit nog naar de zee staren zonder aan deze geliefden te denken. Wat zwaar ...

Mijn vriend is een zeiler: die óók 'de oversteek' heeft gemaakt. Hij kwam wel thuis: maar ging ook plat bij windkracht 9/10.

Respect en sterkte gewenst. Want het zal nog steeds zwaar zijn.

Hemmo en Nel 13-11-10 20:39:41

Gisteren het Jan-Jaap / Hein verhaal verteld aan een enthousiaste, jonge zeiler. Het zou....

Aaaarggghhh.

Denkend aan de twee en sterkte aan de families.

Groeten,
Hemmo (weer bij een zeilschool) en Nel.

Robert 13-11-10 15:06:45

Hoi Evert en Corrie,

Zojuist weer een enthousiast verhaal over JJ verteld. Omdat ons zoontje maar hem is vernoemd, denk ik nog vaak terug aan jullie fantastische knul.

Robert.

evert en corry toxopeus 05-11-10 00:08:07

Weer een jaar voorbij, het is nu 7 jaar later, wij draaien de film van Jan-Jaap en zien een ontzettend enthousiaste zoon die opgroeid op het water en in Rotterdam, tussen familie en vrienden, hoe zou hij er nu uitgezien hebben?
hoe zou het leven met Jan-Jaap en Hein zijn als ze wel thuis gekomen waren???? Hein was waarschijnlijk weer zeilen gaan maken en wedstrijdzeilen. Jan-Jaap zou naar de zeilschool gaan in Enkhuijzen en ook wedstrijdzeilen, misschien wel samen met Hein.
Wij (ouders) hoopten dat Jan-Jaap iets met schepen ontwerpen of bouwen zou gaan doen. daar was hij al veel mee bezig op de computer, en in de praktijk.
Hij kreeg van ons een jaar de tijd om goed natedenken welke kant hij op zou gaan. In dat jaar zou hij in de garage en dierenwinkel helpen. Het trieste van dit leven is dat wij dit niet mogen beleven.
Toch gaan wij moedig door met de wetenschap dat hoop het laatste is wat in de mens sterfd.
Wij ervaren elk jaar weer veel steun van familie en vrienden om ons heen ..dank daarvoor. Evert en Corry


Esther vd administratie 05-11-09 23:38:31

Beste Corry en Evert,

6 jaar geleden...het klinkt langer dan ik het ervaar. Er is wel veel veranderd in de jaren, zelfs zeilschool Haringvliet is verdwenen, van naam en eigenaar veranderd. Dus vond ik ook een andere baan, aan de Kleiweg in Rotterdam notabene. Ik loop vaak langs de dierenwinkel op de hoek van het plein, en denk dan aan jullie en Jan Jaap, en hoe het allemaal kan verkeren...ongelovelijk.

Esther vd administratie van de Zeilschool

1 2 3 4 5
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand