Holvoet Kurt 10-01-24 17:43:05

Beste,Vraagje , Ik ben voor het ogenblik niet in staat om mijn vogels te laten kweken wegens zware ziekte (kanker).Is dit nadelig om de vogels een seizoen te laten overslaan ?Graag uw deskundige meningMet vriendelijke groeten Holvoet Kurt

vermeulen chris 19-12-21 07:48:03

beste Guido,Bedankt voor de vele tips en mooie website!!Mvg Chris

jacques 15-09-21 09:41:04

bij de foto's is er iets mis als je op de foto van dilute kliktkan je me de uitleg sturen wat verschil tussen df gezoomd en dilute in het blauw is bij personatabedanktjacques


Reactie:
Beste Jacques,

bedankt voor het melden van het niet werken van de pagina dilute. Ondertussen is dit probleem opgelost.
Wat betreft je vraag betreffende het verschil tussen DF gezoomd en dilute is het volgende :
Bij groen DF gezoomd bekom je een vuilgele vogel met lichtgrijze slagpennen en waar nog een licht groene aanslag op de vleugelpennen aanwezig is. Het masker is rood met een grijze aanslag op.
Bij blauw DF gezoomde bekom je een lichtblauwe vogel met een lichtgrijze waas op het lichaam en met lichtgrijze slagpennen. Het masker is grijs van kleur.
Bij DF gezoomd is de reductie van de eumelanine ongeveer 60 à70%.

De dilute heeft een eumelanine reductie van ongeveer 80 à 90%. Bij de groen dilute is het masker roodbruin van kleur en bij de blauw dilute hebben een heel licht grijs masker.

Vriendelijke groeten,

Guido Kempeneers

Hans van de Wetering 16-01-21 11:32:09

Guido,

Bedankt voor je uitleg omtrent ziekenkooi!

 Janine 18-10-20 08:16:29

is het gasten boek nog actief.


Reactie:
Is inderdaad nog steeds actief !

Vriendelijke groeten,
Guido Kempeneers

Kurt holvoet 11-06-20 09:21:54

Beste GuidoNa lang surfen op het net, en nog met vele vragen zittend, als prille liefhebber, kwam ik toevallig op uw site.Vooraleerst een heeeel dikke proficiat met zo een topsite.Duidelijk geschreven en met mooie foto's, je gaat geen heikel onderwerp uit de weg, objectief neergepend.Voor mij zijn enorm vele vragen en details opgelost, waarvoor dank.Als ik begin aan een hobby, wil ik daar ten volle voor gaan, het zijn toch levende wezentjes en geen koopwaar.Heb nu nog meer zin om eraan te beginnen met deze fascinerende vogeltjes.Met vriendelijke groetenHolvoet KurtDilsen-stokkem


Reactie:
Beste Kurt,
bedankt voor je lovende woorden omtrent mijn website en mijn vogels.
Hoop dat het voor jouw ook een boeiende en leerrijke hobby mag worden.
Vriendelijke groeten,
Guido Kempeneers

rene 10-05-20 13:48:36

Hallo Guido,
Je heb een mooie site en mijn complimenten voor je mooie vogels. Ik heb een vraag en mogelijk kun/wil jij me helpen.Ik weet dat aga's graag in nestkastjes slapen, maar die kan ik niet in de volière hebben, want ik wil niet dat ze gaan kweken.Nu kan ik er wel een plank in maken. Slapen aga's liever op een plank dan op een stok? Heb jij daar ervaring mee?Alvast bedankt.Groeten,René


Reactie:
Beste René,
eerst en vooral bedankt voor je bezoekje aan mijn website !
Wat betreft je vraag klopt het inderdaad wel dat agaporniden graag in een nestblok zitten. Maar dan enkel als het gaat om te kweken. Dus een nestblok geven met de bedoeling om enkel maar in te slapen is echt geen goed idee.
Een plankje met eventueel enkele tussenschotten kan nog als er meerdere koppels te samen zitten.
Verder zijn zitstokken en desnoods takken van verschillende dikten echt voldoende voor je vogels aangenaam te laten zitten.
Vriendelijke groeten,
Guido Kempeneers

Anthony Vlegels 03-12-19 14:00:41

Beste heer Kempeneers
Graag had ik van u geweten of u ergens jongen hebt zitten van agapornis personatus Wildkeur en Agapornis Personatus Violet.
Ik heb momenteel twee handtamme Agapornis personatus wildkeur zitten, maar één van de twee is ziek en volgens de dierenarts heeft hij spijtig genoeg niet meer zo lang te gaan.
Daarom ben ik opzoek naar een nieuw vriendje voor hem die ik terug met de hand wilt grootbrengen, zodanig dat hij niet alleen valt.
Heb je ergens zicht op wanneer u een nestje zou hebben of eventueel een collega hobbykweker?
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet
Anthony Vlegels


Reactie:
Beste Anthony,

heeft de dierenarts verteld om welke ziekte het zou kunnen gaan ? Is toch goed omdat te weten vooraleer je een andere aankoopt en dat je andere agapornis er ook niet zal aan bezwijken.
Zelf heb ik momenteel geen wildkleur of violet beschikbaar.
Best eens kijken op www.aganpornidenclub.be en dan ga je naar de fotogalerij. Daar vind je niet alleen foto ‘s maar ook contactgegevens van de eigenaars.

Vriendelijke groeten,
Guido Kempeneers

Martijn 12-07-19 21:43:47

Hallo guido
Ik had misschien een domme vraag maar bij
Een warmtekooi moet dan de ventilator afzuigen of verse lucht inblazen mvg martijn


Reactie:
Dag Martijn,

lucht wordt in de warmte of ziekenkooi geblazen welk eerst opgewarmd wordt.

Vriendelijke groeten,
Guido kempeneers

M. van Erp 12-07-19 15:13:58

Hoi Guido, wat een geweldig mooie site zeg! Ik heb eigenlijk een vraagje: Mijn agapornis roseicollis mannetje 1,5 jaar heeft een spreidpootje (dat ondanks veel pogingen om recht te groeien). Volgens iemand die ik ken met zelfs maar één pootje, heeft het voor mekaar gekregen toch een nestje te krijgen. Weet U misschien hoe dit in zijn werk gaat met mijn koppeltje?

Met vriendelijke groet, Maarten, Eersel.


Reactie:
Dag Maarten,

als een mannetje spreidpoten heeft dat zal het niet mogelijk zijn om deze in te schakelen voor de kweken. De poten zijn namelijk heel belangrijk bij het paren namelijk hij zich vasthouden op de pop.

Vriendelijke groeten,
Guido kempeneers

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies