Peter Warlop 20-12-08 16:46:02

Hallo , Ik ben Peter uit Dudzele-Brugge Belgie .Vorig jaar ben ik voor de tweede maal getroffen door een ziekte waar men de oorzaak tot nu toe nog niet gevonden heeft.Zelfs de , naar men ons zij, meest gerenomeerde prof in Belgie kan nog altijd geen verklaring geven wat mij overkomen is ! Eerst dacht men aan MS maar dit is ondertussen al uitgesloten , nu denkt men eerder aan een ADEM , De hele ziekte zou ontstaan bij het oplopen van een onschuldige bacterie of infectie .Toen ik onlangs een programma over iemand die de ziekte guillain-barré had opgelopen begon ik even te denken dat enkele symptomen van deze ziekte ook bij mij denk ik voorkomen . De laatste tijd heb ik wel eens verlammingsverschijnselen in m'n benen en loop ik er een beetje dizzie bij . Ik maak mij dan ook een beetje ongerust ! Is er misschien iemand onder jullie die mij raad kan geven ! Groetjes Peter !

Harmen 16-12-08 21:03:44

Hallo mensen

Ik ben harmen en bij mij is een kleine maand geleden in het ziekenhuis Guillain Barre geconstanteerd .

De laatste 2 weken daarvoor begon ik steeds meer krachtsverlies te hebben , het begon bij me enkels en kuiten en via me knieen , naar me hamstrings en bilspier

ik viel steeds om en kon haast nie omhoog komen en aangezien ik op mezelf woon dus ik me eentje , ging het niet meer .

In het ziekenhuis is er Guillain Barre geconstanteerd en kreeg ik via het infuus Pretnison en Antibiotica toegediend , zware medicijnen maar ze sloegen Godzijdank aan .

Nu ben ik aan het revalideren in den haag en ik kan weer een beetje loslopen , ben van me rolstoel af en loop al stukjes met krukken en dat na 2 weken Revalideren .

Ik krijg nu veel Fitness,Zwemmen en natuurlijk intensief Fysiotherapie .

dat wou ik ff kwijt , hebben er een aantal mensen de zelfde symptomen als mij ook gehad en heeft er meer informatie over , zou ie mij even kunnen mailen daarover ?

Bij Voorbaat dank .


Groetjes Harmen

Dorine 07-12-08 19:58:26

Beste Mensen,

Nu ben ik 24 jaar jong, maar toen ik 5 jaar(bijna 6)kreeg ik slaapvoeten die niet overgingen en uiteindelijk werd er bij mij toen ook gbs geconstateerd, gelukkig is het bij mij ook uiteindelijk genezen verklaard, het enige wat ik er aan overgehouden hebt is: fijne motorische beperking, dus fijne dingen met mijn handen doen vind ik erg moeilijk, maar het gaat wel steeds beter, hoe meer ik oefen hoe beter!!!

Meer kan ik er nu niet over kwijt.

Zouden er mensen zijn die het leuk vinden om met mij in contact te komen die ook de ziekte gehad hebben?? ik zou willen weten hoe jullie dat ervaren hebben.

Groeten van Dorine

Roy 04-12-08 15:47:45

Hoi Marc,

Ik heb GBS zo'n 16 jaar geleden gehad en wat ik me levendig kan herinneren is dat de neuroloog me vertelde dat het opzetten van de verlamming (beginnende bij handen/voeten meestal) heel snel gaat. Dus vrij vlot zal het eindpunt bereikt zijn tot waar je verlamt wordt. Daarna zal het herstel in gaan zetten.
Dus als je oom niet verder verlamt meer raakt, is hij waarschijnlijk al aan het herstellen. Alleen het herstel gaat zeeeeeer langzaam.
Ik denk niet dat het levensbedreigend kan zijn als je in het ziekenhuis bent. (ivm beademing etc)

Sterkte ermee.

Marc 03-12-08 20:52:12

Hallo allemaal,

Bij mijn oom is twee week geleden(20-11)diagnose GBS gesteld.
Hij ging vrij snel achteruit en licht dus nu ook aan de beademing.Dit is zeer beanstigend voor ons en de rest van de familie.
Nou wil ik graag weten of gbs ook levensbedreigend is of kan zijn, kortom kan iemand er aan overlijden.

Alvast bedankt
Marc

Margareth Stassen 11-11-08 11:55:28

Hallo Allemaal,

Voor mij is het alweer enige tijd geleden dat ik GB heb gehad, zo'n 12 jaar geleden ongeveer.
Maar als ik dan die verhalen weer lees komen er toch wel weer wat herinneringen naar boven.
Aan een heleboel dingen niet meer gedacht, misschien onbewust weg gestopt maar nu ik het zo lees heel herkenbaar!
Gelukkig heb ik het niet heel ernstig gehad, 3 weken in het ziekenhuis en gelukkig zelf wel nog kunnen blijven ademen alhoewel op een gegeven moment wel moeilijk. Daarna nog ongeveer 3 a 4 weken weken gerevalideerd.
De restverschijnselen die ik heb is snel moe en af en toe soms nog tintelingen in mijn nek en heel af en toe in mijn tenen.
Heb een aantal jaren geleden nog medicijnen geprobeerd tegen de vermoeidheid, dat was om uit te proberen, mensen met ME zouden hier ook baat bij hebben maar bij mij heeft het helaas niet geholpen.

Gr Margareth

Rick 06-11-08 17:23:55

Heey Allemaal,

Toen ik een maand 6 was is bij mij ook de diagnose gesteld dat ik GB had. Ben met spoed naar de AMC gebracht. Dit alles is al een hele tijd geleden. Eigenlijk nadat ik uit het ziekenhuis kwam is alles heel snel verbeterd. Volgens mij na iets meer dan een jaar had ik al bijna nergens last meer van.

Momenteel ben ik 19 en het gaat super goed met me. Je merkt helemaal nergens aan dat ik ooit die ziekte heb gehad

Succes Iedereen een heel veel sterkte

mellany christiaans 16-10-08 14:50:30

hallo allemaal

ik heb een klein foutje gemaakt er staat nu rus maar er moet staan rug.

groeten mellny

mellany christiaans 16-10-08 14:45:43

hallo allemaal,

ik ben een meid van 29 jaar, de ziekte van gbs
kwam ik achter in de maand maart 2008 had las van mijn rus mijn benen kon niet meer lopen en dacht jee wat is dit, dokter kwam en zij je heb een hernia dacht weer wat is dit, uiteindelijk na veel onderzoeken kwamen de artsen er achter, kon zelf niet meer slikken drinken, eten zat er niet in kon geen bestek vast houden, mijn lichaam was verlamt van tenen tot nek tevens mijn longen longonsteking kreeg ik ook er bij, 6 weken beademt geweest, uiteindelijk loop ik wel weer alleen ben ik toch nog aghangkelijk van mijn rolstoel, ik wil iedereen een tip geven heb je de griep en duurt het te lang aarzel niet en ga na de dokter en vooral als je geen gevoel heb in je rug en benen.
groeten mellany,

Xyrian 05-10-08 20:56:17

Mijn zusje ligt nu 3 weken in het ziekenhuis met GBS. Ze kan niet meer lopen, haar armen en gezicht beginnen langzaam beter te worden. Ze ligt nu al 3 weken aan de beademing, maar we denken dat ze er deze week van af komt. Ze heeft een hele erge vorm, bovenop pfeifer. Ik wens andere mensen veel succes. Liefss

<< < 9 10 11 12 13 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Start met zoekmachine optimalisatie bij Jenda