Lisanne 12-12-07 11:41:29

Hallo,

goed om al die patientenverhalen hier te kunnen lezen! Ik heb op mijn 7e ook GBS gehad, en gelukkig geen restverschijnselen, behalve een iets mindere conditie. Maar mensen die het niet weten merken daar niets van. Ik ben nu overigens 18 jaar, dus al een aantal jaren ouder weer. Ik heb een vraagje: mijn zus kwam pas geleden tussen oude boeken een pagina tegen uit de Libelle, met daarop het verhaal van Charito, die ook GBS heeft. Helaas was het alleen de 1e pagina van het artikel. Ik zou graag ook de rest van het artikel lezen. Heeft iemand van jullie enig idee waar ik dat kan vinden? Het is al een oud artikel, want in de advertentie op de achterkant wordt nog over guldens gesproken. Dus het artikel is tussen 1997 (toen ik ziek werd) en 2002 verschenen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Lisanne

Marja Descendre 05-12-07 16:51:33

Hallo Johan
Lees voor het eerst op deze site de verhalen van anderen met gbs,ik heb het zelf gekregen in mei 2001en kamp nog steeds met restverschijnselen.Ik heb deze week een brief gekregen van het ziekenhuis om mee te doen aan een studie/onderzoek over restverschijnselen bij GBS
Groetjes Marja

bianca 03-12-07 13:17:06

ik ben in oktober 2007 opgenomen met guillain barre syndroom
na 2 weken mocht ik naar huis en moet 3 keer per week naar het revalidatie centrum
nou ging t best goed alleen beginnen nu mijn armen te verlammen en te verkrampen heeft iemand dit ook meegemaakt dat je goed aan t revalideren bent en dat je dan weer verschijnselen krijgt
krijg een spalk om mijn arm om hem in de juiste houding te houden

Henk Breeuwer 02-12-07 04:01:46

Op 11 december 2006 lag ik in het ziekenhuis op verdenking van GBS, wat het ook was. Enkele dagen ervoor had ik het vermoeden al dat het GBS was, en heb toen op de deze site de ervaringen van iedereen gelezen. Dit heeft mij verschrikkelijk veel steun gegeven, ik was op het ergste voorbereid, daarom is het in mijn geval gelukkig goed afgelopen. Sinds 1 oktober dit jaar ben ik volledig aan het werk, nog wel gevoelloos in de vingertoppen en voetzolen, en trillingen in de vingers. Maar hier is best mee te leven. Iedereen veel sterkte met de revalidatie!

Katinka Vermaat 28-11-07 11:17:45


Hallo Johan,

Mijn man is in 2000 getroffen door het GBS en is in de periode van 1 maand naar verlamming tot de slokdarm weer opgeklommen tot bijna gehele genezing.( hij kon weer skien na deze maand) Mijn vraag is of meerdere mensen kunnen achterhalen waar het virus vandaan komt. Wij hebben n.l een maand voor de ziekte beiden vermoedelijk besmette kip gegeten, waarvan ik direct enorme diarree heb gekregen en mijn man kreeg de diarree pas twee weken na mij. Het vermoeden bestaat dat het virus door deze late diarree zijn gang in het lichaam is gegaan en na twee weken exact dezelfde verschijnselen zijn begonnen als in het verhaal van Johan.
Is de virus bij meer mensen begonnen na het eten van kip(kan zelfs een maand voor de eerste GBS verschijnselen)
Succes verder met de goede site.Het verloopverhaal vond ik zeer herkenbaar en indrukwekkend.
Groeten, Katinka

Pierre 25-11-07 04:04:46

Vandaag te horen gekregen dat mijn vader voor de 2e keer is getroffen door GBS.Een tijd van onzekeheid.De hoop zit hem in de medicatie die er zo'n 30 jaar geleden er nog niet was!

irene 14-11-07 16:55:23

hoi johan,


ik vind het geweldig wat je doet. ik maak voor school een spreekbeurt over GBS omdat ik het zelf ook heb. en daar kan ik deze informatie goed voor gebruiken.


GEWELDIG WAT JE DOET VOOR GBS PATIňNTEN JOHAN


groetjes irene

Irene 13-11-07 16:40:41

hallo allemaal,

ik heb zelf GBS gehad toen ik 4 jaar was. ik ben nu 11 jaar. ik heb nog steeds restverschijnselen zoals moeheid, minder spierkracht dan m'n vrienden en vriendinnen. ik kan ook niet ver lopen of ver fietsen. toch ben ik blij met wat ik allenmaal al kan. ik heb net als sommige anderen GBS patiŽnten ook veel last van mijn handen en voeten in de winter. ook is mijn gevoel in m'n lichaam anders. ik voel bepaalde dingen zoals een wondje onder m'n voet niet.

ik wil alle GBS patiŽnten heel veel sterkte wensen.

groetjes Irene

Marieke 08-11-07 12:18:20

Onlangs werd bij mijn neefje, na veel onzekerheid, ook GBS geconstateerd. Mijn broer en schoonzus houden een site bij, die wellicht voor anderen kan helpen.
http://levi.kopsnet.nl

Het bijzondere aan dit proces is dat binnen een tijdsbestek van 4 weken hij van verlamd en aan de beademing, nu weer thuis is en weer zelf kan lopen! Artsen staan versteld van het herstel!! Zo kan het gelukkig dus ook!

Ik wil alle mensen die dit proces mee maken heel veel sterkte wensen!!

Groet Marieke

Carmen Nichting 23-10-07 20:57:33

Nog steeds herstellende van een afschuwelijk virus. Gelukkig gaat mijn herstel voorspoedig, echter kamp ik nu met grote vermoeidheid.
Het moet blijken of ik dit met de huidige revalidatie kan bestrijden of dat dit als "restverschijnsel" voor altijd bij me blijft. Ik merk ook dat met de koude, de nare sensaties in handen en voeten erger worden.

Ach... ik ben iig SUPER blij dat ik weer kan lopen en fietsen.... Veel mede-patiŽnten zijn er erger aan toe dan ik. Toch moet iedereen dit syndroom op z'n eigen manier verwerken.

Groet, en een ieder die nog kampt met klachten...: HEEL VEEL STERKTE!!!!
Geduld is troef.......... echt waar!

<< < 11 12 13 14 15
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Start met zoekmachine optimalisatie bij Jenda