Marijke Komen 15-01-12 12:26:39

12 januari 2012
Beste Peter, wat heb ik genoten van je boek "Vaders achter het behang". Toen ik het las liep ik in mijn gevoel weer helemaal in Heiloo. Ik ben, net als jij, geboren in 1937 en woonde Kennemerstraatweg A479 (was een huurhuis van Obdam). De buren links waren: de Moor, Bruin, Endel, Obdam, Co Rommel en dan de ventweg. Rechts van ons was een groentetuin, dan kreeg je de Goede,Zijp en Groot. Met Thea Groot heb ik veel gespeeld. Overigens hadden we een gezin met 13 kinderen. In 1950 verhuisden we naar de Zeeweg nr.11.
Een heleboel namen uit het boek herken ik nog, prachtig! En tot mijn grote verrassing sta ik ook nog op een foto van de 'Bewaarschool' op blz. 67: 2e rij van boven, 2e van rechts met donkere strik in mijn haar.
Hartelijke groeten van Marijke Komen

Peter Zwijnenberg 31-12-11 11:48:34

Hallo Wilma Bruin, ik heb op de door jou genoemde www.blog.seniorennet.nl/wieisdit/ met veel genoegen al die oude 'zoek'foto's bekeken en ben er zelfs nog een bekende tegengekomen. Wat jouw familie betreft:helaas, maar ik zag toch al heel wat positieve reacties. Ik kan andere oud Heilooers en Alkmaarders aanbevelen om deze blog ook eens te bekijken.
Groetjes, Peter

Peter Zwijnenberg 31-12-11 11:09:17

Hallo Mary Sanstra-Veenis, wel wat laat maar in ieder geval nog in dit jaar, haha, reageer ik op je berichtje van 3 maart waarin je zoekt naar de naam van de bewoner van het boswachtershuisje (of portierswoning)op Nijenburg. Dit betrof Jaap Schuuring, die zijn verhaal op blz. 21 van "Vaders achter het behang"schrijft.
Groetjes, Peter

Wilma Bruin 18-05-11 10:00:11

Mijn naam is Wilma Bruin ik ben getrouwd met Fred Bruin
Ben al jaren bezig de stamboom van de familie Bruin uit te zoeken.
Ook heb ik van een achternich van Fred een familiealbum gekregen daarin stonden veel oude foto’s helaas stonden er geen namen bij.
Dat het mensen uit de omgeving van Heiloo moeten zijn geweest is zeker,omdat er ook een foto in stond van {overgrootvader}Cornelis Bruin en zijn 2de vrouw Trijntje Metselaar.
Al die foto’s heb ik op navolgende site gezet in de hoop dat er nog mensen op herkend worden.
Ook staan er een aantal foto’s op van een reisclubje uit Heiloo blog.seniorennet.nl/wieisdit/

groetjes Wilma Bruin

Mary Sanstra-Veenis 13-03-11 23:23:50

Beste allemaal,
lange tijd geleden reageerde iemand eens op de verhalen uit het boek 'Vaders achter het behang'. Dat ging toen over dat hij/zij in de oorlogsjaren had gewoond in het Poorthuis van Nijenburg. Maar ik weet niet meer wie dat was en ook niet waar ik het vinden kan.
Wie helpt me aan de naam.
Ben de hele avond al op zoek in al mijn opgeslagen gegevens en in deze website (waar overigens weer heel veel meer in staat dan de vorige keer toen ik er weer eens een kijkje nam!).
Het is echt ontzettend fijn om zo'n mooie website af en toe te bezoeken. Zoveel herinneringen, zoveel zaken die ik nog gebruiken kan voor onze stambomen, de verhalen erbij, dingen die ik was vergeten en die weer boven komen!

Nu maar hopen dat de bewuste persoon zich meldt of dat iemand van jullie het weet!

Groetjes van Mary

marijke roggeveen 28-02-11 16:13:02

dag eric ,erg fijn dat je iedere (oud) heilooer nog van informatie voorziet.. bij mij kwan weer boven: vv de forresters ,toneelver. het ontluikende roosje, de oude school en mijn pianojuf die daar vlakbij woonde... wij woonden in de oorlog in de groenelaan en later aan de rijksstraatweg 512... ga alsjeblieft door groet, marijke roggeveen

Fred van Twuijver 18-01-11 00:09:40

Beste Eric,
Het blijft een hele leuke site. Complimenten hoor
Misschien heb ik er wel overheen gekeken maar ben jij toevallig nog in het bezit van foto's van de de oude speeltuin? Volgens mij heette deze vereniging 'kindervreugd.'
Gr. Fred.

R.v.d.Aakster 27-10-06 20:29:42

Goede site,een heldere index.
Ik doe 'm in favorieten.
Ik verzamel oude foto's en ansichten van Alkmaar en Heiloo en geniet van dit soort leukigheden,sucses.

klaas kuiper 25-05-06 15:36:33

Beste Peter,
Af en toe ga ik naar je site en vind hem steeds leuker worden. De pamfletten aan de oorlog herinneren me aan het opgepakt worden van mijn vader in het Heilooerbos en aan een bakfiets vol met gevorderde fietsen die melkboer Boot terug wist te krijgen (pakken?).
Ga svp door.

Klaas Kuiper

marry 04-11-05 13:17:07

Via mijnzus Ans Algera,heb ik het boek vaders achter het behang ontvangen.Ik ben hier erg blij mee.Hier in het noorden deed het mij goed al deze mensen weer te ontmoeten.
Heel wat lagere school vrienden komen langs
Niets dan lof over het boek.
Hartelijke groeten uit garmerwolde.

1 2
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies