Jan Smith 03-10-13 15:02:00

Mijn vader, Conraad Smith, was jarenlang kapitein op de Roelof Buisman. Ook mede eigenaar. Ik ben regelmatig mee geweest in de vakanties. Mijn opa, Jacob Smith, was eigenaar van de Maria-S. Ik ben vroeger vast ook wel op deze werf geweest.

Harry kraaij 27-07-13 15:55:33

Ik ben in het bezit van de sleepboot Gerjo gebouwd in 1941. Deze boot heet inmiddels Dirk en is terug te vinden op de site Van de motorsleepboot vereniging.kunnen jullie nog meer foto,s en gegevens vinden van deze boot ?Het is een sleepboot van 10 meter lang staat bij jullie wel in de bouwlijst maar ik zie er geen foto,s van.Groeten Harry

Johan Journee 25-04-13 16:36:43

Prachtige vernieuwde site, proficiat!
Goed dat deze informatie van een verdwenen werf niet verloren gaat. Dat zouden meer mensen moeten doen! Toekomstige generaties zullen er vast blij mee zijn.
Mvg, Johan Journée.

henri gibcus 31-01-13 22:06:35

Geachte heer Hijlkema,Evenals vele andere bezoekers ben ik ook toevallig op deze site gekomen. Ik ben in 1951 geboren en ca. 20 jaar gewoond in Martenshoek .Mijn ouders hadden een brandstoffenhandel. Na het zien van al deze mooie foto's komt weer heel veel jeugdsentiment boven; de lagere school Gerardus Majella, het spelen met vriendjes op de diverse werven m.n. bij jullie buurman Bodewes en natuurlijk de spectaculaire te water latingen.Na het zien van uw website heb ik mijn jeugd weer evenkunnen terug halen. Een fantastische tijd.Met dank aan uw mooie website.

ruud wiegman 27-01-13 17:10:47

beste hr Hijlkema,
toevallig ontdek ik deze site.Geweldig en vele herinneringen komen weer boven.Mijn vader Knelis Wiegman was bedrijfsleider op de werf maar is al overleden in 1998. Wij woonden tot 1968 zelf op de werf boven het kantoor en hebben daar een mooie tijd gehad. De Prinses Christina zijn we twee jaar geleden nog op Texel tegengekomen en voer nog steeds op de Rijn. Mijn ooms werkten ook op de werf .
Succes met de site.

Duizendstra 28-06-12 11:38:20

Goedemiddag,
Mijn ouders varen op de ""MBS Chamari". Vroeger gebouwd als "Wezet 1". Nou vroeg ik me af of er nog meer foto's van zijn zoals die gebouwd is?
Mvg M.Duizendstra

andreas v d Veen 14-02-12 16:33:01

Geachte heer Hijlkema

Ik heb uw website bezocht en heb met bewondering kennis genomen van alles wat bij Voorwaarts van de helling is gekomen ,zelf heb ik in mijn jeugd jaren ook enkele jaren bij de firma Voorwaarts gewerkt als leerling ijzerwerker.
Ik kan me enkele schepen nog goed voor de geest halen .
Waar mijn intresse in het bijzonder naar uit gaat ,is naar een oud ijzerwerker waarmee ik enige tijd heb samen gewerkt in de jaren 1977 t/m 1981 Ik ben helaas zijn naam kwijt maar ,weet me te herinneren dat hij ooit een stalen plaat die uit de kraan viel op zijn voet kreeg , een paar tenen verloor en promt een paar dagen later weer op het werk aanwezig was .Ook meen ik mij te herinneren dat hij ooit bij een stakings aktie niet mee staakte .
Volgens mij was hij een streng gelovig man en woonde hij in Kolham .
Graag wil ik u vragen of mij kunt helpen met het traceren van deze zeer gewardeerde oud collega.

Mvg,

Andreas van der Veen

Hubert Schoemaker 05-04-11 18:42:40

Goedenavond,
Ik ben de huidige eigenaar van de Milena. Bij u werf gebouwd onder de naam Danzig 1943. Zijn er nog bouwtekeningen bij u bekend??

Groet Hubert

H.H.Grimme 06-03-11 10:28:38

via via kwam ik achter uw site betreffende scheepswerf Voorwaarts. Als voormalig monteur bij Brons motoren (1949-1965) ben ik 2 keer op de werf geweest voor inbouw. Het 1e schip kan ik mij niet herinneren, doch de 2e was de Lenie van Lenting en Nienhuis. Gebouwd omstreeks 1960-1965. Ik vindt deze naam echter niet in uw opgave terug. In het boek van Wagenborg staat dit schip wel vermeld, echter bouwer Scheepswerf Koops.
Veel succes met uw site.

els meijer-nieborg 03-11-10 14:23:32

hallo bert hijlkema,wat een mooie site heb je gemaakt over Scheepswerf Voorwaarts, heb jaren op kantoor gewerkt, heb jammer genoeg je vader niet gekend, je moeder wel en natuurlijk je oom Johan en je Tante Rietje, Johan en de tweeling, heb daar een prachtige tijd meegemaakt, ontzettend veel geleerd en met veel plezier gewerkt, jammer dat het failliet is gegaan! heb heel veel schepen zien bouwen en vertrekken! je hebt er veel werk in gestopt, ik vind het prachtig om dit allemaal nog eens terug tezien, groeten van els nieborg

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!