Jaap 24-10-15 17:12:51

Beste mensen,

Net terug van een heerlijke vakantie op Karpathos. Het was wel weer even wennen in Nederland vanwege het temperatuurverschil (van een graad of 28 naar onder de 10). Het was de bedoeling dat we één week op Karpathos zouden blijven, maar uiteindelijk zijn het er drie geworden.Daarna doorgereisd per boot naar Kreta om vervolgens de volgende dag naar Amsterdam terug te vliegen.
Wat hebben we genoten op Karpathos; van het weer, de rust, de natuur, de mensen, de mooie stranden, rustige baaitjes en het heerlijke eten.

Ik wil Henk en Carla bedanken voor de geweldige site; we hebben heel wat leuke plaatsjes bezocht en op mooie stranden gelegen. Enorm bedankt voor jullie info en tips!
We zijn ook een dag vanuit Amoopi met de auto naar het mooie bergdorpje Olympos gegaan. De weg is inmiddels helemaal af en is fantastisch! Mooie geasfalteerde route vanuit Spoa. Ook het dichtbij gelegen havenplaatsje Difani is een bezoekje waard. Daar is het helemaal relaxed!
Ook Arkassa en Lefkos zijn leuk om te bezoeken.

Wij verbleven in één van de appartementen in Villa Reina in Amoopi. We hebben hier enorm genoten. Het nieuwe luxe appartement is van alle gemakken voorzien (wasmachine, BVN, WIFI, een moderne inrichting en schitterend sanitair)en heeft een fantastich uitzicht over de zee, de rotskust en de bergen. In de verte zagen we het vliegveld liggen. Bij aankomst stond er een fles heerlijke witte wijn klaar. Villa Reina is eigendom van de gastvrije Nederlandse Suzanne die al meer dan twintig jaar met haar gezin op Karpathos woont. Mede dankzij haar hebben we een heerlijke vakantie op het eiland gehad.

Overigens heb je op Karpathos wel een auto nodig om je te verplaatsen. Er zijn er genoeg te huur. Je kan natuurlijk ook een scooter huren. Je kunt in Amoopi heerlijk eten bij hotel Apolis, dit heeft een fantastisch uitzicht over zee. In Amoopi heb je trouwens een schitterende rotskust met een aantal mooie stranden / baaien. Op de stranden kom je via een mooi pad (soms met trappen en hoogteverschil).
In Pigadia (Karpathos-stad) kun je heerlijk eten in de haven. Wij kwamen vaak bij Oreo. Daarnaast heb je in Pigadia enkele supermarkten, bakkers, groenteboeren en slagers. Wel zo makkelijk als je zelf eens wilt koken. We merkten overigens wel dat het steeds rustiger werd en er steeds meer restaurants dicht gingen.
We komen zeker terug op Karpathos!

Groet,
Jaap

 Els en Ton Kettmann 06-10-15 20:04:57

Na 8 jaar om zwervingen weer terug op het eiland Karpathos, en voor het eerst in Hotel Miramare Bay. Dat ons zeer goed is bevallen.
Al in September 2014 geboekt voor eind September 2015. was wel erg warm toen.
Dit Arke ( TUI) Hotel is ons goed bevallen
mooi en schoon Grieks speels ingericht.
Kamer met gratis tv, alleen airco , koelkast, kluisje,wi-fi tegen betaling?koelkast 20 euro per week is echt te veel en Wi-Fi moet gratis!
Badkamer was voor ons groot genoeg en schoon.
Handdoeken en lakens bijna iedere dag verschoond, nou wat wil je nog meer!
Ontbijt is echt super en wordt op tijd bij
gevuld, dus je begint je dag met een goed gevulde maag!balkon met tafeltje en 2 stoelen met zeezicht echter tegen betaling.
,Personeel is erg vriendelijk en behulpzaam.
Prijzen aan de bar,zwembad zijn redelijk zeker in verhouding naar de Nederlandse Horeca!!
Al met al geven wij dit Hotel Miramare Baye 9+
Tegenover dit hotel het Restaurant Kali Kardia een gezellig Griekse Taverna met de vriendelijke eigenaar Thio en zijn charmante Nederlandse vrouw Esmeralda,Kali Orexi in Nederlands eet u smakelijk in dit gemoedelijke sfeer ,tuin restaurant. met de vriendelijke groeten van Els & Ton Wateringen

Imca 28-09-15 22:57:13

Wij gaan volgend jaar voor het eerst naar karpathos. Leuke site is dit met informatie. Ook fb is erg leuk. Heeft iemand suggesties voor een betrouwbaar bedrijf voor het huren van een motorscooter in pigadia?

Dirk 06-09-15 12:39:05

Beste Henk en Carl,

Wat een mooie site heb je. Leuk om er in te grasduinen. Net terug van Arkasa, Eleni studio's. Voor de derde keer. Nog veel plezier met uw site.

Groetjes uit Mol, België

Dirk & Karine

Fam. Hanssen 31-07-15 15:22:21

Ook wij zijn echte Griekenland gangers en gaan al jaren richting Griekenland. Dit weekend vertrekken we voor het eerst naar Karpathos. Jullie leuke en informatieve site heeft ons al een goede indruk van Karpathos gegeven.
We hebben er veel zin in en laten jullie zeker even weten hoe het ons is bevallen.
Hartelijke groet,

Fam. Hanssen

Wilma 28-07-15 22:08:28

Wat een geweldige site. Het plan is pas volgend jaar mei te gaan, maar ik ben me nu al aan het inlezen...

B.V 20-07-15 20:56:06

Leuke site! Wij hebben genoten van Karpathos! Leuke restaurantjes en mooie stranden! Wij komen zeker terug!

fam. Klok 20-07-15 20:44:57

20/07/2015 Vanaf ons balkon bij Journey's End wil ik een complimend geven aan jullie site. We zitten hier eigenlijk maar een week..maar door jullie site hebben we nu al het gevoel hier veel langer te zijn. Door de tips kunnen we gericht keuzes maken en lekker Grieks genieten van de strandjes en plaatsjes. Calinigta..of zoiets.


Vorige graag verwijderen i.v.m type fout

A. versfeld 18-06-15 16:40:03

alle lof voor deze site, heel duidelijk en informatief!!!

Frances 10-06-15 11:21:20

Wat een leuke site met veel informatie! Bedankt! Volgende week zondag is het zover.... ik ga nu even lekker verder lezen!

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage