Monique 06-04-10 20:22:23

Hallo,

U heeft via marktplaats het boek gekocht over Nederlands Indie. Ik heb zelf ook een exemplaar van dit boek en verhalen eruit gelezen. er moeten toendertijd verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. En uw site zal zeker bijdragen aan verwerking voor vele. Succes met uw site en het boek komt uw richting uit.

Groeten Monique

J. van Zundert 17-03-10 17:32:56

Mijn vader, W. (Bud) van Zundert is als Marinier in Soerabaya gestationeerd geweest. Tijdens zijn leven heeft hij, uit schaamte en uit zorg voor zijn kinderen niet veel los gelaten over deze periode. 'Het viel allemaal wel mee en waar hij zat was het rustig'. Nu ik er meer over lees betwijfel ik dat. Is er iemand die mij iets over mijn vader en wat hij en zijn collega's daar hebben meegemaakt?

Francine Hanse 25-02-10 12:01:31

Mijn vader Cas Hanse, heeft zijn diensttijd doorgebracht in Indië. Hij heeft nooit veel verteld over die periode.

Ik ben nu aan het zoeken via internet naar de geschiedis van zijn eenheid. I Mitrialleur Bataljon, 1ste compagnie, 3de peleton, 7 dec. divisie.

Waar zijn zij gelegerd geweest, wat was hun taak, wanneer vertrok hij uit Nederland, wanneer kwam hij weer terug in Nederland? Hoe lang duurde de reis etc. Mijn vader is overleden in 2008 na een vervelende ziekteperiode waarin ik hem hiermee niet kon lastig vallen. Wie kan mij helpen aan informatie?

h.w.koekkoek 18-02-10 21:00:03

hier kan ik maar een ding op zeggen proficiat en bedankt.
mooie site goeie info mvg.henk.

Esther Zeelenberg 24-12-09 09:26:10

Hallo allemaal!
Bedankt voor dez mooi en informatieve site!
Na veel zoeken weet ik inmiddels dat mijn opa bij de mariniers brigade op ost java heeft gezeten. In een getuigschrift van de commandant van het amphibisch bataljon, de luitenant-kolonel der mariniers van Heuven staat, dat mijn opa eerst bij het Ve infanterie bataljon heeft gediend en daarna bij het amphibisch bataljon als commandant van het pioniers peleton. Is er iemand die mij kan uitleggen wat dat precies inhield/was?
Mijn opa was Henk Zeelenberg.
Hartelijke groeten Esther Zeelenberg
estherzeelenberg@gmail.com

Evert Fokkinga 28-11-09 15:53:21

Mijn broer Roelf Fokkinga ging in 1945 als OVW'er bij het Korps Mariniers naar Nederlands Indië. Met de 7-December divisie vertrok later mijn neef Roelf Fokkinga naar Indië en diende bij de Regimentspolitie van 3.5 RI. Vanaf die tijd ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het wel en wee van de Nederlandse militairen ver overzee.

kim van ierlant 20-11-09 22:55:42

hallo!

mijn opa chef van ierlant uit tilburg was een oudstrijder in indonesie. Jammer genoeg heb ik deze informatie gekregen toen hij al overleden was. Mijn opa heeft mijn vader nooit verhalen verteld over die tijd. Het enigste wat ik weet is dat hij na onsnapt te zijn uit het beroemde oranjehotel in scheveningen uitgezonden is naar indonesie en na 4 jaar weer terug gekomen is. ik zou graag willen weten hoe ik kan uitzoeken of er een site bestaat waar ik informatie kan vinden over mijn opa. zoals een lijst met oudgediende zodat ik kan beginnen met uitzoeken waar hij geweest is en met wie enz.
hopelijk kan iemand mij hierbij helpen dit stukje geschiedenis terug te vinden.

jan baas - 4e Bat. Garde Reg P 05-10-09 11:53:20

over mijn diensttijd van 1946 t/m 1950, waarvan drie jaar in het voormalig Nederlands Indie, heb ik een gedenkboek geschreven met de naam
Gedenkboek van de mannen v/h Motortransport
4e Bataljon Garde Regiment Prinses Irene
Persoonlijk ben ik op in Apeldoorn opgeleid tot Regiment Politie / verkeerregelaar, om later in Arnhem te worden ingedeeld bij het 4e Bataljon Prinses Irene, de reis naar Indie met het MS Tabinta was ik scheepspolitie
Aangekomen in Semarang zijn wij met drie man RP dienst gaan doen onder commando van Wachtmeester der Kon Marechaussee van Ewijk
Na de eerste pol. actie zijn wij verscheept naar Soerabaia, ik heb daar overplaatsing aangebraagd naar de MT - motor transport om dienst te doen als monteur en chauffeur, ook nog tijdelijk motor ordonnans.
De 2e Pol actie was op Oost Java - ons bataljon heeft 43 makkers achter gelaten op de erevelden van Java
Wie geintereseerd is in ons gedenkboek, mijn adres is J.L.Baas - Hoog en Laag 119
1852 AX Heiloo - telefoon 072 57 41 200

Wim Balijon 21-09-09 16:27:15

Mooi gedegen overzicht.
Proficiat voor het vele werk.
Mijn verhaal mis ik nog, zie: Google: 'Mijn diensttijd' van mij.
Groeten,
Wim.

annemieke van kleef-Mulder 10-09-09 20:00:32

ben via via op uw site beland , ik ben op zoek naar het boek no"74 uit u lijst.Dagboek 3e bataljon 2e regiment infanterie 3-2 RI voor mijn vader Jan mulder 30-11-1925 nog zeer helder van geest en nog steeds vol verhalen over zijn tijd als dienstplichtig militair in indie. kun u mij berichten hoe ik aan dat boek kan komen
bvd
annemieke van kleef-mulder

<< < 12 13 14 15 16
Zoeken