Dirk van Duijn 23-02-20 14:17:02

Ik vind dit nog steeds een fantastische website. Regelmatig raadpleeg ik deze website bij mijn onderzoek naar het naoorlogse Nederlands-Indisch militair verleden, zowel privé als voor mijn vrijwilligerswerk voor het NIMH. Deze website is meestal mijn opstap voor verder onderzoek. Mijn complimenten aan de website-beheerder(s).

Sylvia Menzo 17-01-20 16:24:14

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar het boek De grote Patrouille geschreven door J.B.H.Loohuis. Het is in een kleine oplage uitgebracht en nergens meer te krijgen.
Mijn vader heeft in het bataljon 5-4 RI gediend, hij is inmiddels overleden, maar ik zou zo graag dit boek willen lezen. Misschien dat ik hierin nog iets van zijn verhalen kan herkennen.

Wie o wie kan mij blij maken?

Hartelijke groet,
Sylvia Menzo

Ruud 03-01-20 22:14:28

Mijn vader heeft bij Bataljon Friesland gediend. In Nederlands Indie heeft hij veel foto’s gemaakt die bewaard zijn gebleven. Ik heb geen idee wat er zoal te zien is op de meeste van de foto’s. Misschien is er iemand......

Alex 09-11-19 16:36:35

Beste lezers,

Sinds kort in de geschiedenis gedoken van mijn op bij de 41 Veld cie in Indië. Ik heb zijn personeelsdossier opgevraagd waar nu een tijdlijn ontstaat.
Ik ben echter een beetje de weg kwijt geraakt in het personeel dossier. Iemand hier die daar wat meer verstand van heeft en genegen is mij hierbij te helpen?

Alvast dank

Alex ten Berge
zeekakalorus@caiway.nl

Marijke de Groot-Thijssen 15-04-19 23:13:43

Hallo.

De jongste broer van mijn vader was bij de Tijgerbrigade, sergeant Stafcie. 1 bat. Reg. Stoottroepen. Zijn naam Willy Thijssen, geboren 29-11-1919 en overleden te Semarang op 5 december 1946.

Ik beschik over een fotoalbum uit die periode met daarin een aantal foto's van momenten en kameraden tijdens zijn verblijf daar, ergens vanaf 1939.
Er staat onder veel foto's waar ze zijn genomen en onder verschillende foto's worden ook nog namen genoemd van o.a. Lt. Visscher en Lt. Reijbroek.
En ook nog geweermakers Jan Jansen en M. Wassenaar.
Ook heb ik nog 2 exemplaren van "de Stoot".
Misschien herkent iemand hier nog iets van?

Groet,
Marijke de Groot-Thijssen


Budding 18-01-19 21:53:32

De Stoottroepen die vanuit Veenendaal vertrokken staan allemaal op de foto op het plein voor de Hervormde Kerk. Via de site van Oud-Veenendaal krijg ik hier veel vragen over... met name: zit mijn vader hier ook bij! Volgens nadere info blijkt het de Tijgerbrigade te zijn. Mijn vader (Jacob Budding) en mijn ooms (Bram van Dijk en Matthijs Budding) zijn hier duidelijk bij... Hebt u ergens de namen van de Tijgerbrigade? Mogen we die ook ontvangen en delen op dez site? Hartelijk Dank!

John Tromp 28-12-18 20:49:38

De broer van mijn opa is in Indië gesneuveld, hij zat bij het 3e garderegiment jagers.
ik ben op zoek naar het herinneringsalbums van de 1e infanterie brigadegroep der C divisie 7 december.
Ook zou ik het fantastisch vinden om het oorlogsdagboek van het 3e garderegiment jagers te mogen bekomen, in die periode was er ook een weekblad genaamd Het Jagertje.
Mijn interesse is gewekt door de verhalen van mijn opa en de boeken/foto's die ik heb mogen ontvangen over zijn broer.
Volgend jaar gaan wij naar Indonesië en gaan onze respect betuigen op de begraafplaats aldaar.

ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

John Tromp

Andre Duivenvoorde 16-08-18 11:43:59

Mijn vader, Johan Duivenvoorde, geb. 24/07/1928 te Noordwijkerhout diende in Nederlands Indie bij het Korps Grenadiers. Hij overleed in 2007. Zijn broer Jan Duivenvoorde ging ook als dienstplichtig militair naar onze voormalige kolonie. Hij woont in Canada en leeft nog. Is 92 jaar. Ik zoek het boek dat heet Gedenkboek der 4e Infanteriebrigade, waar o.m. het korps Grenadiers bij ingedeeld was. Het boek is in 1951 in Tilburg uitgegeven. Wie kan het mij tegen vergoeding eventueel doen toekomen.

Ramon 05-03-18 23:18:18

Hallo, Mijn Opa is op 03-08-1949 vertrokken met het schip de Kota Inten vanuit Rotterdam en is terug gekeerd in Nederland op 25-11-1950. Ik zou graag alle informatie, boeken, documentaires of wat er ook maar bekend is over die periode dat hij in Indonesië is geweest.

Hij vertelde er altijd graag en veel over. Als wij bij hem thuis waren liet hij ook meestal de foto's zien met de daar bijhorende mooie verhalen.

Hij is inmiddels 89 en zijn gezondheid en geheugen begint helaas snel achteruit te gaan. Ik wil (nu het nog kan) door middel van foto's, documentaires enz. zijn gedachten ergens anders op brengen dan de ellende die hem de laatste tijd is overkomen.

Ik hoop dat iemand mij z.s.m zou willen en kunnen helpen hiermee.

Alvast bedankt!
Vriendelijke groet,

Ramon

Cees Roos 24-02-18 16:45:14

Mijn vader Cor Roos uit Leidschendam is in januari 2018 op bijna 91-jarige leeftijd overleden.
Nu komen er uit zijn nalatenschap diverse attributen tevoorschijn mbt. zijn diensttijd in Nederlandsch Indie 1948-1950. Die wil ik graag ter beschikking stellen aan deze ?Stichting? Het gaat om oa. de volgende artikelen: "Herinneringsboek der 14e Genie Veldcompagnie", het blauw/wit/rode schild en de Orde-vredemedaille met twee sterren en jaarplaatjes "1948" en "1949". Mogelijk komt er nog meer boven water, maar ik ben voor nu even op zoek naar een adres waar ik het kan heenzenden. Ik hoor graag op mijn mailadres. Gr. Cees Roos

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies