Martin Ahlrichs 13-02-16 15:37:30

Informatie gezocht over 7e bataljon Garde Regiment Prinses Irene/ 434 bataljon. Met name over de door Lkol Vriesman ( commandant 434 bt) medio november 1949 opgerichte bataljons band :Irene band ook bekend onder de naam Jungle Boys, die onder leiding stond van Dirk Johannes Otten, legernummer 290424116

Zij traden veel op in Soerabaja in het BPM gebouw en ook voor radio Soerabaja en in veel sociëteiten. Volgens Vriesman kweekten ze veel goodwill onder de bevolking.
Op het sinterklaasfeest op 5 december ( 1949) in het Tegalsari-gebouw in Soerabaja was er een revue voor 434 bataljon en 43e Zelfstandig Verkennings Eskadron. Het geheel werd begeleid op piano door Dirk Otten. Hij was ook dirigent van het “Klazenkoor”.

Later na overplaatsing bataljon naar Nieuw Guinea ook optredens in Nieuw Guinea vooral in Hollandia en Ifar. Het “Slokkershuis”was voor hen een bekende plek
Ze maakten een tournee langs de buitenposten o.a Sorong Fak fak en Manokwari met korvet Boeroe van de Koninklijke marine.

De band bestond uit leider en trompettist Dick Otten, drum Wim Bruger, Piano Jan Reiziger, bas Chris Goethart, saxofoon Cees Pouw. ( ook werden namen genoemd van Vos en de Nijs)

Wie heeft hier informatie over. Foto’s, film-of geluidsopnamen?

Ik vraag dit voor de schoonmoeder van mijn zoon, die op zoek is naar info over haar vader Dirk ( Dickie) Otten. Haar vader overleed op 29 jarige leeftijd toen ze 6 jaar oud was aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Zij was de oudste van 6 kinderen en veel over haar vader is ze niet te weten gekomen, ook niet van haar moeder.Ze heeft slechts 1 foto van haar vader


M.mieremet 17-01-16 00:34:48

Hallo beste lezers,

Ik ben op zoek naar informatie over de lichtingen van soldaten naar indie in het jaar 1948 en hoop dat iemand mij hierbij kan helpen.ik weet dat er 2 lichtingen zijn geweest F en G lichting ,Maar wanneer gingen deze lichtingen ? en hoeveel van deze lichtingen gingen er ? Waren het er maar 2 ?gingen deze allemaal tegelijk ? Of ging er maanden lang om de week soldaten met de boot naar indie ? En wanneer kwamen de soldaten van de lichtingen uit 1948 gemiddeld terug ?

Mijn echte opa zat op een lichting van 1948 naar indie en die woonde in LEIDEN,wanneer en waar vaarden deze uit ?

Ik heb helaas mijn echte opa nooit gekend omdat deze waarschijlijk gesneuveld is in indie.mijn oma was vlak voordat hij vertrok naar indie zwanger was geworden van mijn vader, Mijn vader heeft de achternaam van de nieuwe man van mijn oma gekregen omdat die hem 3 jaar later Heeft erkend als z'n zoon, die achternaam heb ik dus ook,maar is niet de werkelijk achternaam van mijn biologische opa.
Ik probeer nu te achterhalen wie mijn echte opa was, maar mijn opa heeft mijn vader helaas niet erkend als kind omdat hij waarschijnlijk al was gesneuveld voor de geboorte van mijn vader. Ik weet dus weinig en heb helaas ook geen naam behalve dat hij ook uit LEIDEN zou moeten komen.helaas kom ik dus niet veel verder en hoop dat mensen die in indie zijn geweest mij kunnen helpen met mijn vragen die mij al een beetje in de goede richting kunnen sturen en mij informatie van de lichtingen kan geven (of andere info )

Alvast Bedankt,

Gr.

M.Mieremet

suzanne berfelo 14-01-16 20:47:47

Ik ben op zoek naar gegevens die te maken hebben met dhr j.k.a Berfelo.
Hij heeft al soldaat gezeten in Batavia in de periode van september 1949 tot januari 1951.
Wie helpt mij verder

leo hendriks 23-12-15 18:55:42

Wie kan ons iets vertellen over de heer bertus vlot....hij heeft gewoont in danielsland....gr

Joost Smits 07-11-15 10:57:26

Vandaag heb ik in Surabaya het graf bezocht van mijn oom,
Koenraad Hugo Gerardus Nijssen.
Geb. te BLERICK 29/4/1921 en gesneuveld in Surabaya op 28-6-1946.
Hij was tweede luitenant bij de Mariniers, opgeleid in de VS en waarschijnlijk begin 1946 aangekomen in Surabaya.
Waar kan ik te weten komen wat hem is overkomen en onder welke omstandigheden hij om het leven kwam?

Joost Smits


Reactie:
Beste Joost,

Er is een vrij gedetailleerde lijst op het web in te zien.
Gedenkrol Koninklijke Marine.
Op blz 65 (MARNS67) staat de toedracht tot zijn dood kort beschreven.
Zie hieronder de tekst.

Groet, Jan Bleijenberg

MARNS 67 28-07-1946 3e Inbat, Stafco (gedetacheerd bij Inco “K”)
Bij een patrouille in de buurt van Karangnongko, ten zuidwesten van Gedangan, werd plotseling vijandelijk
mortiervuur ontvangen, terwijl de patrouille bovendien vanuit bomen en sawahs met snipervuur werd
bestookt. Daarbij raakte de luitenant der mariniers K.H.G. Nijssen zwaar gewond. Hij werd met spoed naar het
Marinehospitaal te Soerabaja overgebracht, doch overleed daar dezelfde dag.
Op het monument “Nederlands-Indië” te Venlo wordt Nijssen herdacht.

Saskia Rossi 11-10-15 02:29:23

Wie kan mij meer vertellen over mijn oom, Leonard Carel Alexander Jacobus Jeekel, beroepssergeant Infanterie KNIL? Hij werd in 1945 vanuit Java naar Singapore getransporteerd.
Na de bevrijding diende hij bij de Gadjah Merah. Het gaat mij vnl. om de Gadjah Merah. Bij welk onderdeel diende hij en waar vocht hij? Wie heeft hem misschien gekend?
Hartelijk dank.

Paul Noordhoff 28-09-15 16:01:05

Wie kende of heeft info over mijn vader Lt. J.F.H.Noordhoff , hij diende van 47 t/m 50 als luitenant bij het 4e bataljon garde
regiment grenadiers in indie / java

pauline belt 17-08-15 12:43:39

Mijn vader Ben (Bernhard) Belt geb.3-7-1921 was vrijwilliger parachutist.Foto's van Hollandia eind 1945, 1946 met ene Buttersworth, 1947 Bandung Insulindepark, 1947 Tjimahi instruties en sprongen vanuit vliegtuig, idem uit 1948. Ik heb nog foto's uit die tijd met meer jonge mannen, wie zijn dit ?
Hij kreeg een indische vriendin, mijn moeder, Jeri Tan, of Elly Tan genaamd. Zij vouwde parachuten en was ook militair vrijwillig in het vrouwenleger. Ze zijn getrouwd in 1948 en in 1949 met een schip via het Suez kanaal naar Nedrland vertrokken.Dat moet rond feb./maart zijn geweest.Mannen en vrouwen waren gescheiden. Wie heeft van mijn vader gehoord en of heeft hem gekend?

Karin van der Veen 10-08-15 13:39:46

Rang:: soldaat
Legeronderdeel:: 1-9RI
Ik ben opzoek naar gegevens van mij pake die vrijwillig heeft gediend in indie met het Fries Bataljon. Op zijn kist staan de volgende gegevens: Sold. A. van der Heide 1-1-9 RI no 230818003 ? van der Heide no 254 Oenkerk.312 Holland Zou u mij kunnen helpen ? Met vriendelijke groet , Karin van der Veen- van der Iest (kleindochter) Surhuisterveen

remco van bennekom 05-05-15 10:39:10

mijn vader P.W.V Bennekom heeft bij de Moco Dep Troepen gezetten hij was Instructeur van de rijschool
geweest heb ook nog foto,s van die tijd me vader wou er nooit over praten dan ging hij alleen maar huilen
wie kan me iets vertellen over deze tijd hoop dat er mensen zijn met meer info

groetjes Remco

<< < 6 7 8 9 10 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies