Jijdaar Goes 11-09-17 18:39:01

Ik durfde mijn vinger niet op te steken bij de vragen die u stelde. Juist omdat ik zo'n prop papierben vanbinnen. Wat kan ik doen om mezelf weer te begrijpen en lief te hebben?
Zie mijn antwoord op de eerste vraag. Let daarbij op dat het niet een bepaalde volgorde is. Vaaklopen de drie zaken door elkaar heen. De ‘prop papier van binnen’ kan het gevolg zijn vanpsychologische factoren: negatief zelfbeeld, e.d. Het kan ook het gevolg zijn van het feit dat deHeere door het werk van de Heilige Geest je leert zien wie je tegenover de Heere bent. In dat gevalzou ik zeggen: belijdt het voor de Heere en wijs Hem met eerbied op Zijn eigen Woord. De Heere laateen bidder/bidster nooit staan. De wijze waarop Hij verhoort kan verschillend zijn. Maar Hij laatnooit varen het werk dat Zijn hand is begonnen. Let goed op hoe de Heere je antwoord wilt gevendoor middel van Zijn Woord.

Jijdaar Goes 11-09-17 18:37:54

Beste Ed, A en B, waar je mee begon, kunnen toch samen gaan? (Samen werken, één zijn?)Jazeker, anders kan ik mijn werk niet doen. In de aanduiding van de A en de B, heb ik geprobeerd omduidelijk te maken dat twee culturen met elkaar kunnen botsen. Door de tijd heen heb ik geleerd omermee om te gaan. Tegelijkertijd kunnen we de A en B-werelden op verschillende manieren invullen.Soms gaat het niet samen en vind ik dat ook prima. Ik ben opgegroeid in een A-wereld (waar normenen waarden bij mij bekend zijn). Stel dat ik in de B-wereld van de voetballiefhebbers kom (waar ikde normen en waarden niet van ken). Dan botsen die twee werelden met elkaar. Maar, omdat ikhelemaal niets heb met voetbal (geen enkele interesse), vind ik dat niet erg. In mij zullen die tweedus nooit samengaan.

Jijdaar Goes 11-09-17 18:37:21

Ik heb zoveel twijfel in m'n hart over hoe ik tot bekering moet komen?
Ongeacht het kerkverband waartoe je behoort, zou ik je willen wijzen op Gods Eigen Woorden. DeHeere zegt daarin heel duidelijk dat er niemand is die naar Hem vraagt. Ik denk alleen maar aan Rom.3. Maar, daar stopt het niet mee. Vervolgens zegt de Heere dat Hij niet wil dat er mensen verloren gaan (bijv. Ezech. 18: 32). Hij wil dat mensen Zijn koningschap erkennen. Juist daarom zal er eenmaal klinken ‘Gij hebt niet gewild dat Ik Koning over u zal zijn’.Hoe komt de mens dan tot bekering? Alleen door het geloof in de Heere Jezus Christus. Hoe werkt de Heere dat? Door Zijn Woord en Geest.Daarom zou ik het praktisch willen maken. In de eerste plaats, stel je vragen aan de Heere (zoals jedeze nu ook aan mij hebt gesteld). In de tweede plaats: lees en leer Bijbelteksten. Probeer de Bijbelteksten te doorgronden, al biddend. Graag in het Woord en laat je door Hem leiden. Hij is volkomen betrouwbaar!

Kees 10-09-17 16:38:21

Hallo Jijdaar,
Bestaat er een mogelijkheid dat de nieuwe stijl van jijdaar Doorn weer wordt omgezet/teruggezet worden naar de "oude" stijl?
Mvg,Kees

Meisje 02-09-17 14:22:49

Hallo!
Is er een tekst beschikbaar van het prachtige lied:Richt je oog op Jezus, zie op Hem - Bert Nootenboom?
https://www.youtube.com/watch?v=O9V4pdU7d3U
Bedankt.

Andre v Zutphen 31-08-17 22:02:11

Dank zij Hey jij daar al 18 jaar een levende relatie met Jezus8 September kom ik ook naar DoornZo mooi dat het er isGroetjes en zegen van Andre Ben Jaweh

@corne 05-08-17 18:41:14

Misschien eens op Facebook reageren onder deze foto op de pagina van Jijdaar!? Heb je meer kans dat zij of iemand uit haar omgeving het leest en jij antwoord krijgt op je vraag.

Corne 29-07-17 18:30:04

Op de twee na laatste foto van afgelopen Sing-in in Oostkapelle, staat een leuke blonde vrouw in een groene jurk, is zei nog alleenstaand???

Hoor het wel!

Groetjes, Corne.

Dick 27-07-17 13:23:02

Vanavond spreek ik voor de radio Parousia in Amsterdam.
Een brutaal mens heeft de................................!@!
Ik nodig je uit om te luisteren.Hoe dan?Via internet: www.salto.nlKlik op Mokum liveHoe laat?Ongeveer 22.15 uurVeel zegen..

Dick 20-07-17 12:53:08

Vanavond spreek ik voor de radio Parousia in Amsterdam.
Het is jou keuze als je naar de "verdoemenis" gaat!
Ik nodig je uit om te luisteren.
Hoe dan?
Via internet:
www.salto.nl
Klik op Mokum live
Hoe laat?
Ongeveer 22.15 uur
Veel zegen..

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!